Q0949. Kijken jullie nu ook anders naar ‘gewone’ relaties?

Onbekend

Het ego van het aardse bestaan en het gewoon zijn van de spirtuele wereld. Nu ik het verschil heb ervaren tussen deze twee werelden. Kijk ik anders naar relaties in een aardse relatie moet je overal aan voldoen wat e partner wenst. En in de spirtuele wereld is dat gewoon niet van belang dan ben je hoe je bent. En wordt dat verloop van tijd gewoon geaccepteerd. Hebben jullie dat niet dat je anders naar relaties gaat kijken?

Antwoord 1
Ja, ik zie nu dat je aardse relaties hebt en spirituele. In die laatste is onvoorwaardelijkheid iets dat doodnormaal is, en in de aardse niet. Daarin is veel gebonden aan voorwaarden. Zelf als je trouwt heb je huwelijkse voorwaarden, haha. Dat geeft al aan dat je de ander niet zomaar 100% neemt zoals ie is en een extra zekerheid wilt inbouwen. De liefde tussen twee tz-en is op zich wel onvoorwaardelijk maar dat is ook afhankelijk van het bewustzijnsniveau van twee betrokkenen. Mijn tz zit bijvoorbeeld nog heel erg in zijn ego, terwijl ik hem gewoon onvoorwaardelijk liefheb. Met al zijn plus en minpunten. Ik houd van de mens TZ, daar hoeft hij niets voor te doen, het is er.
(Onbekend)

Antwoord 2
Ja, ik kijk er anders tegenaan. Dat was al zo, maar zielsliefde heeft dat nog eens benadrukt. Ik stel hogere eisen aan relaties. Ik voel heel snel aan of iemand in mij geïnteresseerd is om wie ik ben, of alleen maar omdat ik hem/haar van dienst kan zijn. De bijbehorende ‘liefde’ in het laatse geval is nogal eens nep en berekenend, alleen bedoeld om mij zogenaamd het gevoel te geven dat de zorgzaamheid van twee kanten komt, terwijl de ander alleen maar aan zichzelf denkt. Ik heb een allergie voor dat soort verbindingen.
(Onbekend)

Antwoord 3
Waarom denkt de ander aan zichzelf? Mischien kwam hij wat te kort en heb jij dat aangevuld. Hij heeft jou vast en zeker ook aangevuld waardoor jij bent gegroeid.
(Onbekend)

Antwoord 4
Zelf leer ik er niet veel van, want ik zie dat soort dingen al van tevoren aankomen. Ik besluit dan wel zo iemand even te helpen, dat is wel dankbaar werk, zeg maar, maar op een gegeven moment moet ik het dan toch echt weer afkappen, anders wordt er te veel misbruik van mijn goedheid gemaakt. Ik zou wel meer mensen willen ontmoeten die op mijn golflengte zitten.
(Onbekend)