Q0933. Pijnlijk om je TZ met een ander te zien?

Onbekend

Wie herkent het pijnlijke knagende gevoel om je tz met een ander te zien? Ik zat wat te kijken op facebook (ja, ik weet het, dat is niet slim) en stuitte toen op een paar foto’s van hem en zijn vriendin die ik nog niet eerder had gezien. En ik vond het niet leuk. Sterker nog; het blijft maar aan me knagen. Ben ik jaloers? En wat doe ik eraan om daar vanaf te komen? Ik wil me zo niet voelen. Ik wil eigenlijk helemaal niet meer aan hem denken, doet teveel pijn. Kom maar op met jullie advies!

Antwoord 1
Dit herken ik wel. Om die reden kijk ik al enige tijd niet meer op zijn profiel. Omdat ik weet dat ook ik het niet leuk vind om te zien met welke andere leuke vrouwen hij contact heeft of zoekt. In de meeste gevallen gaat het om vrouwen uit het vak waarin hij zit, dus is het meestal een zakelijk contact, maar toch… Het allerbeste is om je bewust te worden van het feit dat je focus op dat soort momenten op hem ligt, in plaats van op jezelf. Dat is de eerste stap naar beter. Het doel van de tweelingzielliefde is om weer helemaal jezelf te worden en te zijn. Ik weet niet of je hobby’s hebt, maar zo niet: kijk eens goed naar de dingen die je graag doet, waar je goed in bent en die je energie geven. Dát zijn de dingen die iets van je ware kern prijsgeven. Als je ervan droomt om kunstenares te worden, doe dan onderzoek naar de stappen die nodig zijn om je doel te bereiken en zet die belangrijke eerste stap! Zelf heb ik al een aantal stappen richting mijn eigen droom gez! et en dat vervult me van vreugde, omdat ik merk dat ik steeds dichter bij mezelf kom. Leven vanuit mijn ware kern, dat is mijn opdracht. Dat weet ik en dat voel ik ook. Veel sterkte.(Bloem)

Antwoord 2
Dat die foto’s op zijn Facebook staan is een teken aan de wand he.Hoeveel tekens van jou hebben hem al pijn gedaan?Wees eens eerlijk?Omdat mijn twin vanaf het begin al heeft gezegd dat onze hereniging pas over enig tijd zou zijn,maakt het voor mij een stuk gemakkelijker dan voor jou dus ik heb makkelijk praten misschien.Als je die boodschap van hereniging niet hebt gekregen van je twin,dan is loslaten het enige dat erop zit voor je.laat het als water langs je heenglijden,dat doe ik ook.(Wieweet)

Antwoord 3
Ja, daar kan ik kort over zijn. Ik ken dit gevoel, en wat je omschrijft. Heb het soms zelf ook nog. Mijn TZ zit ook in een relatie en soms zie ik ze een keer samen close en soms zie ik zijn vriendin een keer voorbij schieten in de supermarkt, me tz en ik wonen in de zelfde stad. Wat ik zelf doe ik heel dicht bij je eigen gevoel te blijven staan en jezelf veel liefde tegeven, en in je achterhoofd houden dat jijzelf de enige echte liefde bent voor je TZ, wat er ook gebeurd en hoe het ook gaat lopen, en dat jij en TZ bij elkaar horen, dat dit wat nu gebeurd, testen zijn te testen hoe sterk je al bent. Weet dat jij en je TZ 1 zijn daar kan zn vriendin niet tegen op om het zomaar te zeggen. Ik ken het gevoel, my lord ik weet waar je doorheen gaat ohja het heefd mij ook pijn gedaan, maar de liefde voor me TZ is daar nog nooit minder doorgeworden. Door de pijn die je nu voeld en alles wat erbij hoort enz daardoor groei je. Vergeet ook je EGO niet te temmen ( is ook een tip! voor mij 😉 Ik hoop je hier mee iets geholpen te hebben, ik wens je veel liefde en licht toe met je pad want weet waar je doorheen gaat. Succes! Veel liefs(Vlinder)

Antwoord 4
Mijn tweelingziel heeft ook een man en een kindje. Daar wil ik zo min mogelijk tussenin komen te staan. Ik wens haar al de liefde en het geluk toe het is in feite haar bewuste keuze. En hoewel ik zo graag bij haar wil zijn moet ik dat ook accepteren in het aardse leven. Moet ik het maar met mijn zielsdromen doen. Toch is het leuk om te zien hoe het 1 en ander zich ontwikkelt. Ik kan er wel een boek over schrijven hahah(Onbekend)
ReactieAllemaal heel veel dank voor de antwoorden! Fijn om te lezen. Aan Wieweet: hoeveel tekens van mij hem al pijn hebben gedaan? Ontelbare…hij was bij mijn huwelijk wat denk ik wel het pijnlijkst van alles was voor hem. Hij ziet mij en mijn man vaak samen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik weet dat ik los moet laten. Dat lukt de ene keer beter dan de andere. Maar wat Vlinder zegt herken ik heel erg; ik weet vanuit mijn hart dat ik het ben die bij hem hoort, dat zijn vriendin altijd op de 2e plaats zal komen. Hij zegt zelfs tegen mij dat hij enorm twijfelt over zijn relatie met haar! En dan weer die foto’s, het is zo tegenstrijdig. Hij heeft me ook al een paar keer heel duidelijk laten blijken dat hij hetzelfde voor mij voelt als ik voor hem maar ik kan er niet op ingaan als hij zoiets zegt omdat er dan anderen bij staan. Waren die er niet, dan zou ik hem uitleggen hoe ik erover voel en denk. Dus ja, ik weet buiten mijn ego om heel goed hoe de vork werkelijk in de steel zit en dat ik niet bang hoef te zijn voor concurrentie. Maar som! s is het zo moeilijk om dat voor ogen te houden. Ik snap ook zijn frustratie heel goed. Ik kom nooit over de brug met antwoorden, zelfs geen stille hints. Ik pas ontzettend op mijn tellen want ik wil mijn man en andere betrokkenen geen pijn doen, maar doe mijn allerliefste tz wel pijn. En dan hoop ik maar dat hij het begrijpt, dat hij weet dat ik hetzelfde voel voor hem. Hmmm, dit geeft wel stof tot nadenken dames.(Onbekend)

Antwoord 5
Oja Wieweet; je vraagt of ik die boodschap van hereniging heb gehad van hem; Ja, dat heb ik. Enkele maanden geleden heeft hij in licht beschonken toestand gezegd dat wij in een volgend leven bij elkaar zullen komen. Als mijn tz gedronken heeft wordt hij altijd erg eerlijk en laat hij makkelijker los wat hij denkt. Dus ik voelde dat wel als een serieuze boodschap. Er waren er nog meer trouwens. Dus hij geeft wel steeds een voorzet, maar ik durf er niet op te reageren omdat we dus nooit samen zijn. Een keer heeft hem dat enorm gefrustreerd en flapte hij er een opmerking uit waardoor ik mij erg voor het blok gezet voelde ten overstaan van mijn man. Ik was daar in eerste instantie boos over, maar laten begreep ik het wel. Oei oei, wat een spiegel wordt mij weer voorgehouden hier. Heel goed!(Onbekend)

Antwoord 6
Antwoord 5 Ja natuurlijk komen jullie in een volgend leven bij elkaar is mijn mening.Tweelingzielen gaan altijd weer bij elkaar in een leven,korte of lange tijd.Maar in dit leven?Was hij die man van die scharrels?Zijn dat misschien ziele-connecties uit vorige levens waarmee hij nog even de puntjes op de i moe(s)t zetten?Dat schiet mij nu te binnen want ik had dat ook met mijn scharrels,tussen 50 en 100 heb ik er wel gehad.Tot het klaar was,ik heb ze allemaal gehad (ik zit in mijn laatste leven) en ik wacht nu op hereniging met twin.Als het zover is,je kunt het je misschien nu niet voorstellen,maar dat wat je nu hebt verkruimelt dan in een recordtempo.(Wieweet)

Antwoord 7
Als ik deze antwoorden/reakties lees, vraag ik me af waarom blijven jullie bij je aardse partner? Als jullie beiden van elkaar houden, en naar elkaar verlangen, waarom dan niet samen zijn? Waarom al die pijn en dat verdriet? Waarom trouwen met een ander als je je TZ al ontmoet hebt? Ben benieuwd naar jullie antwoorden, zit in soortgelijke situatie.(Onbekend)

Antwoord 8
WieWeet, ja dat was hij van al die scharrels. Knap dat je dat onthouden hebt. Hij heeft er al ontelbare gehad. Ik denk zeker dat je gelijk hebt, en dat hij met hen de puntjes op de I moest zetten. Klein detail van de foto op zijn facebook pagina: niet hij maar zijn scharrel heeft die erop gezet, de foto stond op haar pagina en komt dan vanzelf bij de zijne. Ik heb steeds maar het gevoel dat zij doller op hem is dan hij op haar. Bedoel je dat mijn huidige relatie/leven in rap tempo zal verkruimelen als het straks in sneltreinvaart komt met mijn TZ? Ik krijg steeds allerlei signalen door over hoe lang we nog apart van elkaar moeten leven en dat is nu 28,5 jaar…vorig jaar was het dus 29,5 jaar. Ik zie die getallen dan ineens zoals vorige week op een kenteken plaat en vorig jaar ook maar dan in Frankrijk.. Dus we hebben nog even te gaan. Aan antwoord7; ik heb het al zo vaak uitgelegd. Nu voor elkaar kiezen betekent simpelweg dat het niet de juiste tijd is. We zijn beiden nog niet helemaal klaar voor die hereniging. Ik ben oprecht gelukkig met mijn man en houd heel veel van hem. Hij is mijn soulmate, wat dus wel iets heel anders is dan een tweelingziel. Met een soulmate kan men vaak een lange en perfecte relatie hebben, wat bij ons het geval is. Maar: het is een aardse relatie met alle aardse dingen die daarbij horen (jaloezie, voorwaardelijkheid, hij zit op een ander level dan ik spiritueel gezien, etc). Met mijn tz is het puur onvoorwaardelijk, en we begrijpen elkaar zonder woorden.We denken hetzelfde, zijn hetzelfde. Ik heb een onverklaarbare band met hem die voor mij werd verklaard toen ik leerde wat tweelingzielen zijn. Mijn man en ik hebben kinderen, en ook naar hen heb ik een verantwoordelijkheid. Die wil ik graag nakomen, en dat kost me geen moeite. Het enige moeilijke is soms dat ik naar mijn tz verl! ang maar als ik dat voel, realiseer ik me ook dat hij er altijd al is, en dat we slechts op fysiek niveau niet samen zijn. Als alles er klaar voor is, dan komt dat ook. (Onbekend)

Antwoord 9
Aan antwoord 7: Ja, daar heb je een punt. Je slaat de spijker op zn kop bij mij, stof tot nadenken, dankjewel! Ben van antwoord 3 vlinder. Zelf ben ik vrij en leer mn lessen met maar ook zonder me TZ. Mijn TZ zit in een relatie, en wij zijn vrienden en dr zijn al veel bijzondere, heftige momenten geweest. Ik ga door met me leven en ik laat me TZ vrij en laat hem het pad volgen die hij wil en gun hem al het beste, stil ik me hart hoop ik dat we bij elkaar komen 😉 Liefs(Vlinder)

Antwoord 10
Antwoord 7,je moet kijken naar de ZIELSOPDRACHT is mijn mening,hoe vaak moet ik het nog zeggen haha,je moet niet kijken naar het verdriet en de boosheid,want dat is “slechts” een symptoom en soms moet je alleen de symptomen weghalen of verlichten.De oorzaak is de zielsopdracht die moet nog voltooid worden al of niet met een ander.En die ligt vast,kan niet zomaar veranderd worden.Vergeet niet dat wij allen hier het resultaat zijn van een zielsopdracht (van onze biologische ouders).Tweelingzielen komen pas samen als beiden dezelfde zielsopdracht krijgen.Dat is allemaal al voorgeprogrammeerd.(Wieweet)

Antwoord 11
Antwoord 8 (en vraagstelster?),dat Facebook-gebeuren is toch wel een goeie gids he?Ik bedoelde inderdaad dat bij hereniging met tz te zijner tijd,dat dan alles heel snel oplost.Heb jij geen gidsen dan?Of zie je alleen tekens op je pad?Ik had geen aardse relatie,had alleen een zoon en die was vele malen verder dan ik in spiritualiteit.Heeft 1 van jou kinderen dat ook?Of meerdere kan ook natuurlijk.Ik denk dat jouw kinderen nog lang jullie leermeester zullen zijn,hebben we ze niet meer nodig als leraar,dan scheiden we van onze kinderen.Mijn zoon was mijn leraar,overleed en is nu mijn gids.Hij laat mij door dat gegids zien hoe ik in het volgende leven van mijn tz hier op aarde,tz zijn gids wordt.Ik blijf dan in het “controlcenter” boven.Ken je dat televisieprogramma “Nederland van boven”,die aflevering met die meeuw die gevolgd wordt?Precies zo volgt mijn zoon mij als gids! Af en toe grijpen die gidsen even in en vertellen ze welke kant het opgaat,bij mij om de twee maan! den.Dus je staat nooit alleen in je proces,groet en hier de link (als het mag)van de meeuw http://www.youtube.com/watch?v=QSOEhoy_XcM(Wieweet)

Antwoord 12
Een vraag aan antwoord 6/Wieweet: Ik ben de vraagstelster, en jij zegt dat wij zeker bij elkaar zullen komen wellicht in een volgend leven. Ja, daarvan ben ik ook overtuigd. Maar nu mijn vraag; tweelingzielen zijn toch niet in alle levens tegelijkertijd geincarneerd? Ik heb begrepen uit de vele literatuur die erover bestaat, dat het meestal zo is dat de ene ziel op aarde leeft en de ander in de geestelijke wereld. Het feit dat wij nu beiden op aarde zijn, zou zeldzaam zijn. Moet ik er vanuit gaan dat het dus nog vele levens kan duren tot hereniging plaatsvindt of kan het zomaar dat wij beiden in ons volgende leven weer op aarde zijn? Pfff, moeilijk onderwerp dit. Ik zou willen dat ik zekerheid had wat dit betreft. Want ik krijg er vaak ook een “nu of nooit gevoel” bij. Dat ik mijn kans niet mag laten lopen. Maar anderzijds voelt het nu gewoon nog lang niet goed om iets met hem te beginnen. Gisteren lag er recht voor mijn neus op straat een sigarettenpakje van zijn merk en daar stond met grote letters: rokers! sterven jonger. Alsof het een boodschap was aan mij. Mijn tz rookt en kan het maar niet laten. Ik ben zo bang dat hij veel eerder dood gaat dan ik en we elkaar dan “kwijt “zijn voor lange tijd. (Onbekend)

Antwoord 13
Tja Vlinder, wie hoopt dat niet? Daarom snap ik echt niet waarom TZ die elkaar ontmoet hebben een andere relatie aan kunnen gaan. Liefs! (Onbekend)

Antwoord 14
Antwoordje 10:Na ons afscheid 150 jaar geleden,hebben mijn twin en ik tegen elkaar gezegd:”We zien elkaar weer,of in dit leven of in een volgend leven dat kan niet anders!”Toen daarna ben ik uitgehuwelijkt aan een ander,dat huwelijk duurde 34 jaar,tot aan mijn dood.25 jaar later ben ik in mijn eentje gereincarneerd dus zonder mijn twin een leven alleen.Het kan zijn dat hij mijn reincarnatie overleefd heeft zelfs,daar heb ik geen idee van.Dus dat leven alleen zonder twin en in 1959 zijn we samen gereincarneerd korte tijd.Ik leefde door en hij stierf af (foetus).Daarna is hij nog 7 jaar gebleven niet beseffend dat hij overleden was.In 1975 reincarneerde hij weer.Ik beschrijf dit omdat ik vermoed dat,naarmate de ziel gevorderd is,hoe sneller beiden weer reincarneren en elkaar weer tegenkomen hier op aarde.De man met wie ik 34 jaar getrouwd was,die heb ik in dit leven ook weer ontmoet,en ik was korte tijd verliefd op hem,evenals op degene die mij uitgehuwelijkt had,mijn! vader,ook weer gereincarneerd en wat denk je:op die werd ik ook verliefd.Toen ik bij de ene was in Zuid-Frankrijk,stierf de ander hier in Nederland aan aids(Onbekend)

Antwoord 15
Bedankt antwoord 14. Dus naarmate zielen meer ontwikkeld zijn reincarneren ze sneller. Ja, zit wat in. En ik weet dat zowel mijn ziel als de zijne al een behoorlijk eindje op weg zijn. Hij heeft een tijd geleden tegen me gezegd dat wij in een volgend leven bij elkaar zullen zijn. Ik wist niet wat ik hoorde, had geen idee hoe hij tegen dit soort dingen aankeek. Maar eigenlijk hoefde het ook geen verrassing te zijn aangezien wij twee gelijke zielen hebben en ik dit ook geloof. Het maakte me zo intens blij en tegelijkertijd verdrietig omdat het inhoudt dat een hereniging nog heel lang zal duren. Deze uitspraak van hem was DE grote bevestiging die ik al zo lang wenste. Toen kreeg ik hem zomaar, na een gezellige avond. Toen hij de woorden had uitgesproken ging er heel snel vandoor zonder om te kijken…dat zei mij ook genoeg. Het was voor hem een enorme stap om dit eruit te gooien. Wederom stond mijn man ernaast, maar dat moest zo zijn denk ik. Ook hij wordt langzaam voo! rbereid op wat ooit komen gaat. Hij is zelfs vaak degene die voorstelt om iets samen met mijn tz te gaan doen. Dat initiatief komt bijna nooit van mij.(Onbekend)

Antwoord 16
Reactie op antwoord 11. Dat programma van die vliegende meeuw en dat is een zeeuws programma ken ik. Mijn twin woont in die provincie en pas geleden vloog die meeuw boven haar dorp toen ik net de tv had aangezet. En nee ik ben niet jaloers als ik mijn twin met haar man zie of met andere mensen. Ik gun haar het allerbeste in het leven. Dat gevoel heb ik voor haar altijd gehad van zolang ik haar ken en dat is inmiddels als ongeveer dertig aardse jaren.(Onbekend)

Antwoord 17
Voor mij is het erg pijnlijk om mijn tweelingziel met zijn vrouw te zien. Als ik weet dat ze samen ergens zullen zijn, zoals een feest of bepaalde gelegenheden, dan ga ik er niet heen. Ik kan het niet aanzien om hen met zn tweeen te zien en wetende dat ze alles samen zullen doen in dit leven, denk aan kinderen krijgen enz. Het is erg fijn om hem te zien, en dat heb ik af en toe ook zeker nodig, dat rustgevende veilige gevoel, maar dat weegt op dit moment minder dat de pijn en verdriet die ik beleef nadat ik hen samen heb gezien. Het zij nou eenmaal zo. Warme groet.(Onbekend)

Antwoord 18
Inderdaad ZIELSOPDRACHT,als je daarna kijkt, kan je het beter plaatsen. Ik zie en voel het zo, overal waar mijn lief en ik nu bezig meezijn, mijn lessen, zijn lessen bij elkaar en zonder elkaar is voor onze groei, voor beide. Dat alles gebeurd om een reden, later als alles op zn plek valt begrijp je waarom dit nodig was. Zo ervaar ik dat met alles in mijn leven. Dankjewel voor duidelijkheid 😉 Liefs(Vlinder)

Antwoord 19
Antwoord 13, ik snap er ook geen ene hout van. Mijn tweelingziel is ook met een andere vrouw getrouwd, terwijl hij en ik elkaar al van daarvóór kenden. Dan wil je toch niemand anders meer? Snap dat tot op de dag van vandaag niet. Zoiets overstijgt toch elke angst, dan voel je je toch thuis? Dat wil je toch nooit meer kwijt? En als die vrouw nou nog leuk was…(Onbekend)

Antwoord 20
@ anwd 19: Ik begrijp je woorden en je vragen die je hebt, heb ze ook. Mijn Lief had had al kort een relatie met zijn vriendin toen we met elkaar in contact kwamen, nu nog steeds. we zijn nu vrienden 🙂 Had hem daarvoor al veel eerder ‘ondekt’ maar was nog niet het moment voor mij. Nu vele jaren later begrijp ik waarom, ik moest eerst groeien, andere wegen lopen, zodat ik er klaar voor was, ik zie dit alles ook als een voorbereiding. Het komt goed! Liefs(Vlinder)

Antwoord 21
Antwoord 13, ik snap er ook geen ene hout van. Mijn tweelingziel is ook met een andere vrouw getrouwd, terwijl hij en ik elkaar al van daarvóór kenden. Dan wil je toch niemand anders meer? Snap dat tot op de dag van vandaag niet. Zoiets overstijgt toch elke angst, dan voel je je toch thuis? Dat wil je toch nooit meer kwijt? En als die vrouw nou nog leuk was…(Onbekend)

Antwoord 22
Mijn TZ heeft gekozen voor een vrouw die vreemdgaat en die alles wil bepalen zonder met hem rekening te houden. Dat is wel een bittere pil, alle leerprocessen van hem ten spijt. Ik denk toch: waarom duurt het zo láng voordat hij daar klaar mee is, met dat soort types? We zitten al op dezelfde golflengte, dat voel ik, dus ik begrijp dan niet dat hij die wijsheid van die golflengte niet kan inzetten bij zijn beslissingen. Alsof hij zich afschermt tegen kwetsures en dan vervolgens blijft hangen bij juist degenen die er de oorzaak van zijn dat hij zich moet afschermen. TZ, waarom duurt het zo lang voordat je écht actie onderneemt om je leven een betere draai te geven? Wil je een hartaanval krijgen of zo? Ik hoop dat je snel veranderingen treft.(Onbekend)

Antwoord 23
Antwoord 22 ik denk dat het toch weer met vorige levens heeft te maken,onopgeloste kwesties.Zie het toch weer als grote schoonmaak,opruiming.De kans is groot dat hij ooit in een ander leven dezelfde fout heeft gemaakt bij een ander,dus slecht heeft behandeld,al of niet opzettelijk.Het kan niet vooruit met jullie voordat het er helmeaal uit is “gegroeid”,zelfde golflengte of niet.De rekening die moet PRECIES vereffent worden en niet een beetje,dat is mijn ervaring.Wees maar blij dat die processen zo loepzuiver zijn,ook voor jullie twee.Oh en vergeet niet dat het voor hem een formidabele les is.(Wieweet)

Antwoord 24
Thank you, Wieweet.(Onbekend)

Antwoord 25
Mijn tz is ook getrouwd met iemand die hij ontmoette nadat wij iets met elkaar hebben gehad. Erg pijnlijk. Ik denk dat we nog van alles moeten leren voor we klaar zijn om te herenigen. Ik zou het ook zo kunnen zien: zij helpt mij als het ware doordat mijn tz thema’s met haar kan uitwerken die nog nodig zijn voor onze hereniging. Gaat heel ver, maar eigenlijk kan ik haar dus dankbaar zijn…. Ik vraag me ook af of mijn eigen karma hierbij een rol speelt. Ik heb namelijk in het verleden 2 keer iets gehad met een getrouwde man, fout! Nu gebeurt het me zelf dat mijn geliefde met een ander is. (Onbekend)