Q0929. Vertellen over zielsverwantschap of laten voor wat het is?

Onbekend

Ik ben er nu ruim een maand achter dat die man die ik niet uit mijn hoofd krijg wel mijn tweelingziel moet zijn (want als hij het niet is vraag ik me af wat mij dan nog meer te wachten staat als ik mijn tweelingziel wel ontmoet, zo heftig is dit). Een paar maanden daarvoor heb ik uiteindelijk een mail aan hem durven sturen om te vragen of hij zich ook zo sterk tot mij aangetrokken voelt. Beetje ongemakkelijk want getrouwd en met kind. Maar toch ook geintrigeerd. Na kort mailcontact is er geen contact meer. Hij voelde zich gevleid maar zag genoeg redenen om het contact af te kappen. Raden jullie aan om hem wel te vertellen over zielsverwantschap/tweelingzielen? Of om het te laten voor wat het is?

Antwoord 1
Ik ben van mening dat er wel heel erg snel het etiket tz op een verliefdheid/aantrekking tot iemand wordt geplakt. Heb je je verdiept in wat een tz precies is? En herken je veel of alle van de “symptomen”? Niet om je aan te vallen, maar voordat je deze term gebruikt, moet je er eerst zeker van zijn. Een maand is wel erg kort. Ken je hem ook nog maar een maand? Je vraagt of je het hem moet vertellen; mijn advies is om dat niet te doen. Het schrikt alleen maar af als je niet heel zeker weet dat hij het ook zal begrijpen en het net zo voelt. Ten tweede vind ik dat jij niet mag gaan stoken in een huwelijk. Hij is getrouwd zeg je. Blijf er dan verre van, ook al zou het je tz zijn. Dat maakt allemaal niets uit. Hij heeft nu voor een leven met een ander gekozen en dat moet de andere helft van de tz respecteren. Hij heeft zijn eigen pad te gaan, zoals ieder van ons, en zijn huidige vrouw heeft daarin een rol. Het is niet aan ons om dit te beinvloeden of te manipuleren. Als het zo moet zijn, dan komen tz ooit bij elkaar, maar daar is geen menselijke inmenging voor nodig. Ongewenst zelfs, want dat werkt alleen maar averechts. Het tz schap is ook heel erg bedoeld om persoonlijk te groeien, om als mens beter te worden en misschien uiteindelijk als twins veel goed te doen en positiviteit de wereld in te zenden. Maar in beginsel om stevig aan jezelf te werken. Als het echt een tz verwantschap betreft, dan gaat dat alles ook min of meer vanzelf, komen de dingen gewoon op je pad. (Onbekend)

Antwoord 2
Ik denk dat het daarmee bij mij mis is gegaan. Misschien beter om een vriendschap op te bouwen. Zodat het leuk luchtig en gezellig blijft. Veel mannen schrikken denk ik van boodschappen over Zielsliefde. Ze gaan er anders mee om of zitten niet zo in hun gevoel. Zoek een andere ingang om contact met hem te houden is mijn advies. Doordat ik mijn hart heb uitgestort en eigelijk onvoorzichtig ben geweest ben ik hem kwijt.(Onbekend)

Antwoord 3
Persoonlijk denk ik dat je er verstandig aan doet om het te laten voor wat het is. Ik verkeer in een soortgelijke situatie, waarin mijn TZ mij heeft afgewezen. Het is goed mogelijk dat hij jou heeft afgewezen vanuit angst, omdat ook hij voelt dat er iets gaande is tussen jullie, maar dat hij het te confronterend vindt. Misschien confronteer je hem onbewust met onopgeloste issues, die hij nog niet bereid is onder ogen te zien. Daarnaast is het belangrijk dat ook jij de tijd neemt om de puzzelstukken in elkaar te leggen. Een belangrijk aspect is namelijk de mate van bewustzijn waar het jullie tweelingzielschap betreft. Inmiddels weet jij dat hij jouw TZ is, maar is hij zich hiervan ook bewust, of geeft hij er een andere invulling aan? Om iets over mijn situatie te vertellen: ik dacht altijd dat hij de minst bewuste van ons twee was, maar sinds een aantal dagen heb ik het inzicht mogen ontvangen dat hij zijn ware kern reeds heeft gevonden, dat ik hem al die tijd direct! vanuit die kern heb zien leven. En dat het de zielsliefde frequentie is die hij uitstraalt naar de mensen om hem heen. Het is ook die liefdesfrequentie waarvan hij het potentieel in mij aanwezig heeft gezien. Misschien geheel onbewust, maar hij heeft het inderdaad in mij ontwaakt. Ik zie nu hoe belangrijk het is dat we nu niet samen zijn, want hij helpt mij enorm op gelijk niveau te komen door mij op afstand te houden. Hierdoor weet ik dat hij dit bewustzijn in zich heeft en voel ik niet de behoefte hem te vertellen hoe het zit. Want de kans is groot dat dit bewustzijn zich niet in zijn dagelijks bewustzijn heeft gemanifesteerd en dan zou ik meer kapot kunnen maken dan me lief is, als ik hem vertel over ons tweelingzielschap… Jullie situatie is uiteraard een andere, maar ik geef het je met liefde ter overweging mee.(Bloem)

Antwoord 4
Beste schrijfster van antw. 3; mag ik vragen hoe jij dat inzicht hebt ontvangen over je tz? Zelf heb ik namelijk ook het idee dat mijn TZ weleens veel verder kan zijn dan ik altijd heb gedacht. Ik heb sterke vermoedens dat hij weet wat er tussen ons twee aan de hand is (gezien enkele zeer frappante uitspraken van hem) maar hij houdt mij ook op afstand. Ik weet ook niet of hij het begrip tz kent en dat aan onze band hangt, maar gevoelsmatig voelt hij de band wel zo. Ik hoop dat je mijn vraag wilt beantwoorden.(I.)

Antwoord 5
@ I van antwoord 4: Het inzicht heb ik ontvangen na het lezen van een verhaal over een vrouw die zelf veel verder was dan haar TZ. Zij omschreef zijn daden, uitspraken en de gedachten die hij met haar gedeeld heeft. Daarnaast omschreef ze hoe zij zelf naar de situatie keek. Alsof het over mijn eigen situatie ging! Het kwam nogal bij me binnen, waardoor ik direct wist dat ik te vergelijken ben met de TZ van die vrouw. Mijn TZ is met die vrouw zelf te vergelijken qua ontwikkeling. Herkende hem in de vertelster. Zodoende viel er weer een aantal puzzelstukjes op hun plaats. Het was met het feit dat zij hem wegduwde, omdat hij er nog niet klaar voor was, waardoor het kwartje viel. Mijn tip: praat er vooral over met ervaringsdeskundigen, want mijn ervaring is dat je op veel onbegrip stuit als je praat met mensen die hun TZ niet ontmoet hebben.(Onbekend)