Q0916. Is zielsliefde te herkennen als je nooit eerder een relatie hebt gehad?

Onbekend

Toen wij elkaar ontmoetten, gaf hij gelijk aan of het leek of we elkaar al jaren kenden. Ik voelde mij heel vertrouwd bij hem, gelijk vanaf het begin. Had ook echt een gevoel van thuiskomen bij elkaar (Toen had ik nog nooit iets gelezen over zielsliefde). Als ik hem daarnaar vroeg, zei hij dat hij dit ook had. Het ‘nadeel’ van onze relatie was dat hij hiervoor nooit eerder een relatie gehad had. Ik herkende de bijzonderheid van onze liefde. Dit had ik nog nooit eerder zo intens en zo puur ervaren. Voor hem was dit de eerste keer, dus wellicht dacht hij dat dit ‘normaal’ is. Kan hij het dan wel herkennen? Of kan dit ook achteraf, als hij een andere relatie heeft en dus achteraf kan gaan vergelijken? Ik vertrouw erop dat als we bij elkaar horen en wij allebei meer geleerd hebben in het leven dat we dan uiteindelijk ooit weer samen komen. Maar die pijn, nu bijna 7 maanden na de breuk, is nog zo sterk.

Antwoord 1
Als jullie tz zijn, zal hij het op zielsniveau zeker herkend hebben. Dat kan niet anders. Maar op bewust niveau kan het een ander verhaal zijn. Zoals bij mij en mijn tz. Die was zich tot voor kort ook nergens van bewust maar sinds ik erachter ben dat wij tz zijn (ik weet het nu 2 jaar)is er iets veranderd, hij lijkt het nu ook te weten hetgeen ik afleid uit verschillende uitspraken van hem. Daarvoor konden wij altijd al zeer goed samen overweg, voelde het als thuiskomen. Maar sinds duidelijk is dat het echte zielsliefde is, is het contact er juist meer gespannen en anders door geworden. Er hangt een voelbare spanning in de lucht die pas wat opklaart als hij een beetje gedronken heeft waardoor hij relaxter wordt. Het verbaast me dan ook niet dat er altijd een fles wijn op tafel komt, als we bij elkaar zitten. Heb er maar vertrouwen in dat hij het ook weet, uiteindelijk komt alles dat de ziel weet ook in het bewuste weten terecht, dat gaat vanzelf. (Onbekend)

Antwoord 2
Dank voor je reactie. Het frappante is dat hij juist die uitspraak deed alsof we elkaar al jaren kenden, vlak na onze ontmoeting, die ook gewoon zo moest zijn. Wij waren zulke sterke spiegels voor elkaar. Leerden zo veel van elkaar. Juist dit dichtbij zichzelf komen heeft hem denk ik beangstigd. Ik vertrouw erop dat het zielsniveau het uiteindelijk ook duidelijk kan maken aan het bewuste niveau bij hem. Al zal dit waarschijnlijk jaren gaan duren. Ondertussen ga ik door op mijn groeipad van het leven. Hoe pijnlijk ook.(Onbekend)