Q0914. Ambitieus in de liefde?

Wieweet

Er zijn, als ik zo op weblogs rondkijk, in veel gevallen ontkenning van het tweelingzielbestaan. Het zou een concept zijn dat tussen je oren zit. Reden voor ontkenning van dit bestaan is dat het alleen maar doffe ellende is wat tweelingzielen meemaken. En DUS bestaat het niet. Wat voor beeld hebben die webloggers of journalisten of wie dan ook, van de liefde? Ouderwetse achterhaalde 19e eeuwse Romantiek? Geen ambitie in de liefde? Men geeft ook de tweelingziel de schuld van deze ellende, maar dat is een structurele denkfout, de zwaarte ligt in het loslaten van de twin. En in de ontkenning van de zielsopdracht.

Antwoord 1
Gelukkig kijk ik niet veel op weblogs… ik heb al genoeg aan de ongemakkelijke stiltes en meewarige blikken als ik er iets over vertel. Al verandert dat niets aan mijn innerlijke zekerheid (die elke week wel een update erbij krijgt). Wij tweelingzielen leven letterlijk in een andere wereld, omdat die nog maar voor een enkeling is opengegaan. Laten we ons niet gek laten maken, bij onszelf blijven. Maar aan de webloggers: Als je iets voelt, als waar ervaart, en de psycholoog verklaart je verder voor gezond, mag je die ervaring serieus nemen. Zelfs, en juist, wanneer die doffe ellende oplevert, en je er toch niet voor wegloopt. Dat lijkt mij voor de verandering nou eens een boeiend onderwerp voor een weblog. Verder is de doffe ellende beter waarneembaar dan de mooie ervaringen, zoals elke journalist weet. Dus kan je dat niet als motivering tegen gebruiken, doen ze bij de rest van het nieuws toch ook niet? Misschien wel aardig eens te vragen hoe zij de liefde definieren… kunnen wij eens aan het analyseren slaan. (Arundash)

Antwoord 2
Het wordt gevoed door de media en de journalistiek krijgt er een tik van :). Kijk eens in de glossies, de “supermarktbladen” de boulevardjournalistiek, het is allemaal hetzelfde, niet het proces telt, niet de zielsopdracht, nee het resultaat dat is het enige wat ze willen zien, de buitenkant. Waar het om gaat, nml. de ziel, verdiepen ze zich niet in. Het gaat alleen maar over scheiding en huwelijk, kleuterniveau. Onvrij ook. (Wieweet)

Antwoord 3
Ja dat is best interessant: ontkenners van het bestaan van een tweelingziel. Ik denk dat het een categorie mensen is die alles dat niet tastbaar is of met fysieke ogen onzichtbaar, ontkent, om wat voor reden dan ook. Daartegenover staan de erkenners, degenen die deze site bezoeken en hun ervaringen delen. Dat zijn m.i. mensen die een stapje verder durven gaan en waarschijnlijk toch meer in evenwicht zijn. Dat kan niet anders, als je iets ontkent dat wel bestaat, moet je vroeg of laat uit balans raken, op welke manier dan ook.(Onbekend)