Q0904. Kan ik nog ooit gek op iemand anders worden?

Onbekend

Je hebt je tz ontmoet, de ware dus, echte liefde en je hebt zelf geen relatie. Hoe kun je in godsnaam nog verliefd worden op iemand anders? dat is dan toch allemaal nep als je 24 uur 7 dagen in de week aan haar denkt? dan komt een ander toch altijd op de tweede plaats? ik laat haar genoeg los en doe ook mijn eigen ding, maar op iemand anders verliefd worden is een heel stuk moeilijker geworden. Dat vind ik wel jammer, weet iemand hier raad mee?

Antwoord 1
Ja, het is heel moeilijk wat je beschrijft. Ik ken het van de andere kant, ik ben die vrouw met een relatie en met een tz. De man die mijn tz is is single (heeft veel losse vriendinnen) en ik weet van hem dat hij in mij de enige ware ziet. Heeft hij nooit gezegd, maar ik weet het gewoon. Ik ben dus getrouwd, mijn man is een soulmate van mij (wat iets anders is dan een tz!) en we houden veel van elkaar. Ik ben ook gelukkig met hem. Maar daarnaast is er mijn tz voor wie ik onvoorwaardelijke liefde voel, met wie de band onverbrekelijk is. Er zijn tussen hem en mij veel onverklaarbare dingen, die kenmerkend zijn voor tweelingzielen. De liefde voor een tz kan bestaan naast een aardse relatie. Alleen is zij onvoorwaardelijk en die voor een aardse partner niet. Tenminste, zo is dat bij mij. Mijn tz en ik passen perfect bij elkaar hoewel we 100% verschillend zijn, echte tegenpolen. Maar in de basis is onze levensvisie en gevoel het zelfde. Wat ik zeker weet is dat we in het NU geen relatie hebben, maar dat dit in de toekomst zal veranderen. Wanneer weet ik niet, dat is onmogelijk te zeggen. Maar DAT het gaat gebeuren weet ik vanuit mijn hart. Om antwoord op je vraag te geven: nee, je kunt nooit meer net zo veel van iemand anders houden en zo verliefd zijn als op je tz. Dat is echt voorbehouden aan de tweelingziel. Toen ik mijn man trouwde wist ik nog niet dat tz mijn tz was. Dat kwam pas later. Ik had inmiddels mijn leven al helemaal op poten gezet, met kinderen, samen een huis, etc. Maar ik moet heel eerlijk toegeven, hoe gelukkig ik ook ben, dat ik vaak aan tz denk en hem mis. Vooral op momenten dat mijn partner mij niet begrijpt. Maar ik weet ook dat wij beiden nog een stuk moeten groeien en dat een relatie nu niet zou werken. Ik heb eerst andere zaken te doen, (en hij ook waarschijnlijk) en daarna ligt de weg vrij. Stel gerust meer vragen als je meer wilt weten! (Onbekend)

Antwoord 2
Dat heb ik nou juist ook. Ik denk dat ik niet meer verliefd op iemand anders kan worden omdat ik steeds maar mijn tweelingziel voel of zie. Dan wordt het alleen maar lust naar je eigen behoeftes om met een aardse partner in zee te gaan inplaats om een gevoel van haar te krijgen, want dat krijg je niet heb ik ervaren. Zo gek is dat dan ook niet want jouw tweelingziel is uiteindelijk de enige echte ware. Maar als je tweelingziel nou niet wil door omstandigheden of wat dan ook….dan moet je volgens mij steeds een bepaalde rol spelen in een aardse relatie. (Onbekend)

Antwoord 3
Waarom vind je het jammer om niet meer verliefd te kunnen worden op een ander? Dat is toch helemaal niet meer nodig dan? Verliefdheid is inderdaad een vorm van gekte, en het is voor jou eindelijk niet meer nodig om nog verliefd-gek op een ander te worden. Bereid je misschien liever voor op een ander leven?(Wieweet)

Antwoord 4
Dat is het moeilijke van tz-liefde, die diepe gevoelens maken je toch afhankelijk, het wordt een beetje alles of niets, heel fijn of heel moeilijk. Bij mij werd het heel moeilijk, want tz heeft mij op mijn ziel getrapt en wil ook geen enkel contact nu. Ik probeer tz nu compleet uit mijn systeem te zetten, maar dat is ingewikkeld, omdat tz (onbewust) gaat protesteren als ik dat doe. Ik blijf nu steeds stug doorgaan met geheel loslaten, want ik heb zoiets van: wil je geen contact? Prima, maar zadel mij dan ook niet op met jouw gevoelens. Wel de lasten, maar niet de lusten, dat wil ik niet meer. Eén keer was mijn poging me voor tz af te sluiten helemaal gelukt. Dat voelde zó goed, een bevrijding. Het leek alsof ik weer terugging naar de tijd vóórdat ik tz ontmoette: je weet niet wie er op je pad zal verschijnen, maar alles ligt open en je kunt ongewongen fantaseren over de persoon die misschien je partner gaat worden. Wat zal dat voor iemand zijn? Hie ziet die eruit? Ik voelde me weer vrij! Helaas blijft tz de hele tijd proberen om in mijn systeem terug te komen. Maar dat wil ik echt niet meer. Hopen op een goede afloop, terwijl het dan niet gebeurt, kan ook als een zware last gaan voelen, niet in de laatse plaats omdat tz al die tijd niet aardig doet. Ik weet wel dat veel mensen op deze site proberen hun tz in liefde los te laten en dat mijn woorden wat hard klinken, maar het komt op hetzelfde neer. In mijn geval komt er alleen nog bij dat tz mij heel slecht heeft behandeld, dus vandaar dat ik alle lijntjes met hem wil doorsnijden, want ik ervaar het als misbruik als iemand mij wel gebruikt om gevoelens bij te lozen, terwijl diegene me in het ‘echte leven’ heel onfatsoenlijk behandelt. Vandaar. Maar hopelijk gaat het in jouw geval wel beter en wordt tz een goed maatje van je of meer! Ik wil alleen maar aangeven dat het middel soms erger wordt dan de kwaal en dat loslaten in zo’n geval een verademing kan zijn. (Onbekend)

Antwoord 5
Zit in hetzelfde schuitje als jij … Neen het is niet nep, want het is me kort na elkaar 2x overkomen, ben verliefd geworden en in beide gevallen heeft het een week geduurd … De verliefdheid was onmiddellijk over … en ik voelde opnieuw die pure echte liefde van m’n tz door me heen stromen. Raad kan ik je niet geven want ik weet er me zelf geen raad mee. De enige raad die ik je kan geven is van je zoveel mogelijk op jezelf te focussen, jezelf goed te voelen en met je leven verder te gaan. Dat helpt mij een beetje om hem los te laten. (Onbekend)

Antwoord 6
Dat is een goede vraag. Maar je tweelingliefde gaat nooit meer over zoals ik het hier op de site lees. Dus je leven lang blijft het bij je. Bij mij is het zelfs zo dat je relatie er steeds mee wordt geconfronteerd en dat je er niet meer voor 100% in staat; want altijd is de persoon in je gedachten en bij je; waar je ook bent. Dit is zo’n intens gevoel, valt niet te negeren. Heel moeilijk hoe het allemaal moet. Het is zo bijzonder. (Onbekend)

Antwoord 7
Het is volgens mij pijnlijk maar simpel: als je moeite moet doen om verliefd te worden, is die relatie je liefde niet waard. Als er iets is wat dat zonneklaar maakt, is het de ontmoeting met je tweelingziel. Ik zit net als jij, maar ik hoef nooit meer een ander. Het kan er eenvoudig niet aan tippen qua toewijding en intensiteit. Bovendien heb ik mijn leven lang geweten wat ik wilde en nu is er dan duidelijkheid. Als je haar toch wil, stel je daar dan voor open. En maak geen plan B – dat heeft altijd de neiging zichzelf te gaan vervullen zonder dat je dat echt wilt. (Arundash)

Antwoord 8
Erg eens met antwoord 7, als je haar wilt, stel je dan daarvoor open. Helemaal open bedoel ik dan. Bouw aan een goede hechte vriendschap als dat mogelijk is. Zie elkaar regelmatig en praat met elkaar. Probeer voorzichtig je gevoel onder woorden te brengen waarbij je goed moet luisteren naar je hart; dat geeft aan of je iets wel of nog niet kunt zeggen. Het is waar wat iemand in een eerder antwoord zei; als je je moet afvragen of je verliefd bent, dan ben je het niet. Bij je tz hoef je daar nooit aan te twijfelen, dat zit zo diep, dat BEN je. En je ziet het in elkaars ogen…hebben jullie dat ook? Als laatste mijn vraag voor de vraagsteller: zien je tz en jij elkaar wel eens? Hoe staan jullie in relatie tot elkaar (vrienden/buren/familie/vage kennissen/van de sport of school etc?) (Onbekend)

Antwoord 9
Ik ben de vraagsteller..(wie weet)hoe moet ik mij voorbereiden op mijn volgend leven…ik ben pas 31.en ik wil nog zo veel dingen doen.(antwoord 8) ik woon en werk in het buitenland, heb haar ook in het buitenland ontmoet, met heel veel toevalligheden en met bijzondere, ongelooflijke dingen, dus ik zie haar bijna nooit. Ik zal niet zo snel meer naar Nederland gaan. Omdat ik me niet meer zo goed kan aanpassen in nederland. Ik zou wel naar Nederland gaan als zij ook zeker weet dat ik haar tz ben en dat weet ze nog niet.(jammer, ik heb het haar wel verteld) maar voor mijn gevoel moet ik ook nog veel dingen doen. Ik ben wel iemand met ambitie, heb ook het gevoel dat ik haar nog een paar keer zal tegen komen.en dat het wel goed komt. Ik hoop op een goede afloop! (Onbekend)

Antwoord 10
“hoe moet ik mij voorbereiden op mijn volgend leven…” Vraagsteller dat schreef ik niet, ik schreef “een ander leven”, waarin je de aardse liefde ver achter je laat. Heb ik ook gedaan op mijn 34e en toen ben ik bewust alleenstaande moeder geworden en heb ik mijn tweelingziel op mijn 48e ontmoet. Nooit meer verliefdheden op mijn pad. En wat anderen doen of zeggen, daar trek ik mij niets van aan. (Wieweet)

Antwoord 11
Na een ontmoeting met je tz, zal je leven niet meer hetzelfde zijn. Blijf aan je zelfstandigheid werken. Hoe meer je in je eigen kracht gaat staan, hoe meer je een andere kijk gaat krijgen op de hele tz-verbinding. Focus je op jezelf, wat jij wilt en hoe je het wilt in het leven. Stel je niet afhankelijk op naar je tz. Denk niet vooruit op dingen die er niet zijn. En wie weet word je nog een keer verliefd. Belangrijk is dat jij je goed voelt met of zonder je tz. Hoe meer je met je tz bezig bent hoe afhankelijker het je maakt. Nu ik niet meer afhankelijk ben van mijn tz en in veel mindere mate aan hem denk, ben ik een gelukkiger mens geworden. Als ik hem zie, is de binding erg sterk tussen ons, maar ik hoef niet meer zonodig een relatie met hem. Enja, ik kan weer verliefd worden op een ander. (Marian)