Q0861. Kan hij zich niet binden omdat ik zijn tweelingziel ben?

Onbekend

Mijn TZ heeft wel veel relaties/losse scharrels gehad maar zich nooit echt kunnen of willen binden. Laatst zei hij dat hij nog nooit echt verliefd is geweest en als hij een vriendin heeft, hij toch altijd onrustig blijft omdat er misschien wel een leuker iemand rondloopt. Dus kan hij nooit echt voor een vrouw gaan en met haar een toekomst opbouwen. Nu vraag ik me af of dit te maken kan hebben met mij, zijn tz. Dat wij tz-en zijn weet ik heel zeker, en hij heeft ook enkele keren dingen tegen mij gezegd waaruit dit blijkt, hij weet het onbewust en ik bewust. Echter, ik heb wel een relatie en ben dus voor hem onbereikbaar wat de liefde betreft. Hoe denken jullie hierover?

Antwoord 1
Ja dat heeft met de tweelingziel te maken. Een tweelingziel kan ooit zijn andere helft eeuwige trouw beloofd hebben, om voor mijzelf te spreken. Er zijn er meerdere die dat hebben. Ik denk in het eerste leven eeuwige trouw toegezegd aan elkaar. Wat niet uitsluit dat 1 van beiden vaak nog een karma op te ruimen heeft met een ander. Wat ik wil benadrukken is dat naar mijn idee je tweelinglief GEEN bindingsangst heeft, integendeel: in zijn ziel is hij trouw. Hij voelt zich misschien een roepende in de woestijn,maar ik kan hem verzekeren dat hij niet de enige is. (Wieweet)

Antwoord 2
Naar mijn idee moet je relaties niet proberen te vermijden omdat ze niet ‘hoog’ genoeg zijn. Ik geloofde vroeger nooit in tweelingzielen, gelukkig maar, anders had ik misschien op haar gaan zitten wachten en belangrijke relaties gemist. (Arundash)

Antwoord 3
Hij vermijd relaties ook niet, heeft wel vriendinnen. Maar toch zegt hij elke keer weer dat het het toch niet helemaal is, dat hij er niet 100% voor kan gaan en niet verliefd is. (Onbekend)

Antwoord 4
Zou kunnen dat dat de reden is voor je tweelingziel. Maar klinkt hier niet een klein beetje in door dat áls dat zo is (hij dus het liefste jou wil), dat voor jou net dat beetje zekerheid geeft om serieus na te gaan denken over een toekomst met je twin i.p.v. je huidige partner? (Onbekend)

Antwoord 5
Misschien heeft hij onderbewust de overtuiging dat je onbereikbaar bent omdat je een partner hebt. En moet hij zich daarvan bewust worden voor hij zich realiseert wat hij wil. Stel je voor dat datzelfde probleem in een eerder leven heeft gespeeld, en er nu een verbod op zit. (Onbekend)

Antwoord 6
Oke, ik zal antwoorden op de reacties 4 en 5. Antw 4; nee, dat zie je verkeerd. Het maakt voor mij niet uit of hij het liefste mij wil, in de beslissing wat ik met mijn toekomst ga doen. Want ik heb al lang geleden besloten dat ik nooit bij mijn man zal weggaan. ik heb een taak te volbrengen samen met hem en daaraan mag en kan ik me niet onttrekken. Maar ik zeg wel eerlijk dat ik het vleiend zou vinden als tz mij als enige echt liefde ziet. Wie zou dat niet vinden?!Antw 5: Hij is zich wel bewust van het feit dat ik onbereikbaar ben op dit moment. Ik zeg bewust op dit moment omdat je nooit weet hoe het leven loopt. Daarmee heb ik helaas wel ervaring. Maar in het nu ben ik dus onbereikbaar als levenspartner. Echter wel als goede vriendin, maar dat lijkt hij niet voldoende te vinden. En dat begrijp ik dan ook wel weer. Hij heeft een keer de woorden laten vallen dat hij en ik in een volgende leven wel samen zullen zijn, dat was voor mij toch het bewijs dat hij weet dat ik nu onbereikbaar ben maar wel de vrouw van zijn dromen. Wat er in een vorig leven heeft gespeeld weet ik niet, daar heb ik geen inzicht in helaas. Ik weet wel dat wij elkaar al heel erg lang kennen maar wat er allemaal ooit gebeurd is weet ik niet. Misschien moet ik eens in regressie therapie. (Onbekend)

Antwoord 7
Ik ben antwoord 5. Het blijft heel moeilijk als je tegelijk een serieuze relatie hebt. Een soort onmogelijke keuze. Dat probleem had ik niet, maar ik voelde wel een blokkade in mezelf en een blik in het verleden heeft het voor mij begrijpelijk gemaakt waar dat vandaan kwam zodat ik mijn houding kon bepalen. In therapie gaan suggereert dat er iets mis met je is, maar dat hoeft helemaal niet – je kan met een onjuist onderbewust idee rondlopen. Dat gebeurt heel vaak maar het heeft niet altijd een beslissende impact op iemands leven. Voor mij was het een NEI sessie, ik was meteen klaar met dat stukje. (Onbekend)

Antwoord 8
Sommige mensen zijn gemaakt om alleen te leven. Vrije zielen zeg maar. Hij bindt zich niet omdat hij daar geen zin in ziet. Hij zelf wil dat niet. Waarom zou hij zich moeten binden?(Onbekend)

Reactie
Hier is de vraagsteller weer; nee, hij zegt zelf ook vaak dat zijn leventje eigenlijk perfect is zoals het is. Maar toch mist hij een vriendin/partner en is weer aan het daten. Ik snap dat wel maar ik zie ook dat het hem niks gaat opleveren. Ik zou willen dat hij die energie ging gebruiken om wat bewuster te worden en anders in het leven te gaan staan. (Onbekend)