Q0859. Toch voor iemand anders kiezen…

Onbekend

Zijn er meer mensen die hun TZ leerden kennen toen jullie allebei vrijgezel waren, maar je TZ koos toen toch iemand anders als levenspartner?

Antwoord 1
Wij kennen elkaar van vroeger, toen we nog heel jong waren, en nog niet wisten wat we nu weten. Na onze eerste zoen hebben we elkaar niet weer gezien. Nu, na meer dan 30 jaar hebben we elkaar weer gezien en dat was ‘thuiskomen’! Veel herkenning en heel veel hetzelfde! Allebei hebben we een relatie met een ander, maar voelen wel de verbondenheid met elkaar! (Onbekend)

Antwoord 2
Ik heb mijn twin ongeveer 30 jaar geleden ontmoet. Het allereerste moment dat ik haar zag, wist ik onmiddellijk dat ze heel spoedig een vriend zal tegenkomen, waarmee ze ook zou trouwen. Ik heb haar vriendje ontmoet en ik was heel gelukkig, want mijn twin was toen heel gelukkig met hem. Jaloers was ik absoluut niet. Alleen was ik wel verdrietig dat ze ging verhuizen naar haar dorp en ze heeft mij een uitnodiging gestuurd om haar bruiloft bij te wonen, wat ik niet gedaan heb. Toen ik bij haar vriend zat keek ze constant naar mij, want we waren stapelgek op elkaar. Ik wist toen ook dat ik haar zou ontmoeten en ik was daar zo zeker van dat ik zonder angst geestelijk afscheid van haar kon nemen. Ongeveer dertig jaar later heb ik haar fysiek gezien op haar werk en toen was er voor beide thuiskomen. Ze wil geen contact met mij, maar ze denkt steeds meer aan mij en twijfelt heel erg om weer contact met mij te zoeken en daar heeft ze heel veel moeite mee. Mijn liefde voor haar is onvoorwaardelijk en ik wil heel graag met haar een vriendschappelijke relatie. We zijn beide getrouwd en ik voel absoluut geen jalouzie, want echte liefde is vrij en je laat elkaar helemaal vrij. (Onbekend)

Antwoord 3
Mijn tweelingziel en ik hebben elkaar ook enkele jaren terug ontmoet toen we beide single waren. Nu is mijn twin getrouwd en zit ik in een relatie waarbij ik van mening ben dat mijn huidige vriend me veel gelukkiger maakt dan mijn twin. Tot nu toe heeft mijn twin mij alleen maar verdriet en depressies toegebracht. In zijn doen en laten heeft hij geen enkele keer rekening gehouden met mijn gevoel. Ik heb perioden van hel gehad, en dat allemaal aan hem te wijten. Achteraf gezien heb ik het gevoel een groot deel van mijn leven te hebben gemist en verspild met verdriet, angst en minderwaardigheidscomplexen. Ik ben er helemaal klaar mee. Ondanks het feit dat hij nog steeds dag en nacht in mijn hele systeem zit, hoef ik geen relatie of enige vorm van vriendschap meer met hem te hebben, de keuze is al gemaakt en er is geen terugweg meer. Ik merk dat het me veel beter af gaat als ik hem zo min mogelijk zie. Groet (Onbekend)

Antwoord 4
Ja, na onze ontmoetingen hebben wij contact verloren en in de tussentijd is hij met iemand anders getrouwd en samen hebben zij kinderen. Daarna hebben we contact gehad en het gevoel blijft wel. Maar, nu hebben we weer een aantal jaar geen contact meer gehad, hij gaat het uit de weg. (Leonie)