Q0849. Weinig dromen en toch je tweelingziel?

Wieweet

Ik heb, sinds ik mijn tweelingziel heb ontmoet in voorjaar 2008, drie keer een droom gehad waarin hij voorkwam. Is dat weinig, gemiddeld, is er een standaard voor? Wie droomt er bijv. nooit van zijn/haar twin? Daar ben ik benieuwd naar.

Antwoord 1
Lieve WieWeet, Voor dit soort dingen denk ik niet dat er vaste regels bestaan. Net zoals je onder gelovigen niet oordeelt wie er nu het meest of best gelovig is. Het is voor ieder een persoonlijke ervaring. Zo ook met dromen. Wel denk ik dat ze gedurende bepaalde fasen van ‘het proces’ vaker voor kunnen komen. Ik heb alleen al afgelopen week twee dromen gehad waarin hij een rol speelde. In de eerste wist ik dat we in hetzelfde huis waren, maar niet in dezelfde kamer. De tweede speelde zich af op mijn werk. Daarin nam ik heel luchtig afscheid van hem en liep weg, wetend dat we elkaar weer zullen treffen op het juiste moment. Sindsdien is er zoveel rust en vertrouwen in mij! Ik zit volop in het loslatingsproces. Een proces dat zeker niet lineair verloopt, maar mij wel heel veel inzicht in hem, mezelf en God verschaft. Het maakt dus niet uit hoe vaak je over hem droomt, het gaat erom met je dromen te leren werken. Zie ze als een wegwijzer, een cadeautje dat je krijgt om de voor jou uitgestippelde route te verlichten. Ik wens je heel veel succes en wijsheid! (M.)

Antwoord 2
Ik denk dat hier geen standaard voor is hoor (voor wat eigenlijk wel?!) Zelf droom ik wel heel erg vaak over mijn tz, dromen zijn vanaf het begin DE verbinding tussen ons, maar dat is dus persoonlijk. Kan voor iedereen weer anders zijn. Bij ons zijn het dromen en telepathie. Ik denk dat ik gewoon het best “bereikbaar” ben als ik slaap, dan ontvang ik allerlei informatie die in de waaktoestand verborgen blijft. Als ik het later probeer te verifieren klopt het eigenlijk altijd. (Onbekend)

Antwoord 3
De eerste keer droomde ik van ons, dat ik bij hem op schoot zat aan een lange feesttafel,iemand had aan het hoofd een speech gegeven in een grote stoel, maar was al weg. Nu weet ik van een schilderij waar wij op staan, uit een vorig leven, dat dat een afbeelding was van Cupido en Psyche op weg naar de onsterfelijkheid, op weg naar de feesttafel van Jupiter!! Aldus een commentaar van de museumconservator op You Tube (het filmpje is er afgehaald dus niet meer te bekijken). Nu denk ik dat we in ons laatste leven zitten en de uitleg van dat schilderij was een jaar na mijn droom…En de tweede droom vroeg ik alleen of hij een stadsgenoot kende die ooit mijn collega was, en de derde keer vroeg ik waarom hij weer naar mij toegekomen was, waarop hij antwoordde,dat het te pijnlijk was om het te laten. Hij had toen een akelig dunne nek haha, het zag er niet uit. Net toen ik daar wat van wilde zeggen,werd ik wakker… (Wieweet)

Antwoord 4
Wat een mooi verhaal en wat een mooi gegeven dat je weet dat jij en je tz op dat schilderij staan. Hopelijk ontdek ik zelf ook iets over een ander leven waarin mijn tz en ik samen waren of in ieder geval een duidelijke gezamenlijke opdracht hadden. Ik weet dat hij mijn tz is, maar ik weet nog niet wat onze verbintenis is/was ooit. Over dromen gesproken: in de laatste droom zei ik iets tegen hem, wat hij (online) echt letterlijk tegen iemand anders zei de volgende dag! Dat drong pas minuten later tot me door, maar ik was stomverbaasd. Zou dit nou telepatie geweest kunnen zijn? (Onbekend)

Antwoord 5
Ik had deze week juist besloten om hem volledig uit mijn leven te schrappen, om hem ver van mij weg te duwen. Had alles wat me nog aan hem deed herinneren gewist … Het deed pijn … en toch lukte het me vrij goed om niet meer aan hem te denken. En wat gebeurt er : vannacht droom ik van hem, en wat voor een droom : een erotische … Waarom nu ? Waarom gebeurt dit ? Heeft hij ook die droom gehad ? Ik wil het me niet afvragen, behoed me voor de energie die ik voel, en toch blijft dit mij intrigeren. Om op jouw vraag te antwoorden “Wie Weet”, ik denk niet dat er zoiets als een standaard bestaat, eerder iets als een teken van het universum of een teken van je TZ dat hij aan je denkt. (Onbekend)

Antwoord 6
Ja antwoord 4, dat was nou telepathie. Gefeliciteerd! Ik maak dat ook vaak mee en elke keer sta ik weer versteld. Hij en ik zeggen ook vaak precies hetzelfde op hetzelfde moment. Iedereen moet dan lachen. Dat is zo raar, gebeurt elke keer als we elkaar zien. Ik weet ook zonder het te kunnen weten waar hij mee bezig is. Ik denk trouwens dat hij het omgekeerd niet heeft, niet bewust tenminste. (Onbekend)

Antwoord 7
Antw. 5; ik ken het, je tz volledig willen blocken wat dan ook voor een tijdje lukt, maar dan komt het nog harder weer terug. Je komt er gewoon niet onderuit, die band is er en laat zich niet ontkennen noch wegduwen. Ik heb het al zo vaak geprobeerd maar het lukt altijd maar voor even. (Onbekend)

Antwoord 8
@antwoord 6: Ik ben degene van antwoord 4. En ik herken me volledig in jouw verhaal. Dat je weet waar hij mee bezig is, zonder dat echt te kunnen weten. Dat is bij mij precies zo. Zo ook dat ik denk dat omgekeerd, hij zich hiervan niet bewust is. Of dat ook niet wil zijn misschien. (Onbekend)

Antwoord 9
@antw.8 ja, gek is dat he? Dat je gewoon weet wat de ander denkt en hoe deze in het leven staat. Nee, eigenlijk is dat niet zo gek, want het is je andere helft. In mijn geval zijn mijn twin en ik elkaars exacte tegengestelde in alles. Als zwart en wit, een perfect diapositief. En ik weet dat als hij eens goed naar zijn hart zou luisteren, hij ook precies weet wat er in mij omgaat. Hij rent echter voor me weg, heeft al 5 weken 0,0 contact gezocht en ik zelf ook niet moet ik bekennen. Maar intussen blijf ik wel gewoon doorkrijgen wat hij allemaal doet en vooral voelt. En dat dan vooral als ik slaap en droom. (Onbekend)