Q0842. Innerlijk weten

Onbekend

Kan ik op mijn innerlijk weten vertrouwen?

Antwoord 1
Ja, ook al zeggen je gedachten iets anders, innerlijk weten komt altijd weer naar boven, ja dus. (Onbekend)

Antwoord 2
Ja. Het innerlijk weten is het meest waardevolle wat we hebben. Maak er gebruik van en vertrouw erop. (Wieweet)

Antwoord 3
Ik probeer altijd te vertrouwen op mijn innerlijk weten. Heel soms ben ik bang dat ik in een valkuil ben getrapt en iets toch helemaal niet waar is. De ervaring leert echter dat het meestal wel waar is. Wanneer ik het toch niet bij het rechte eind had, klopte het in essentie wel, maar had ik er net even de verkeerde interpretatie aan gegeven bij het trekken van conclusies. Dus eigenlijk klopt het altijd wel, maar weet je niet altijd hoe het vervolgens precies uitpakt in de praktijk. (Onbekend)

Antwoord 4
Het innerlijk weten is iets wonderlijks vind ik. Je weet dingen zonder dat je begrijpt waarom, maar je weet ze wel. Ik weet dus dingen over mijn tz die hij zelf nog niet eens zo bewust weet. Ik “zie” als het ware zijn toekomst, zijn leven zonder dat ik snap waarom. Ik zie hem dus ook dingen doen waarvan ik weet dat ze niet leiden tot hetgeen waar hij naar op zoek is (liefde en geluk). Dat mag arrogant klinken, toch is het waar. De enige bij wie hij dit zal vinden in zijn totaal, ben ik. Dat weet zijn ziel ook. En soms komt het naar buiten, zegt hij iets waaruit blijkt dat hij het weet. Dat dit alleen in beschonken toestand is, betekent dat dan zijn grenzen wegvallen die er normaal voor zorgen dat hij zich inhoudt…. Het is voor mij moeilijk om hem zijn leven te zien leiden, zich te zien overgeven aan ongezonde verslavingen en al zijn meer spiritueel ingestelde vrienden te zien opgeven. Maar ik heb geen keuze; het is zijn leven, hij moet daarin zijn fouten maken om te leren, en ik in het mijne. Het gaat erom de grote lijnen in het oog te houden (de eeuwige verbondenheid) en niet teveel in de details te blijven haken. (Onbekend)

Antwoord 5
Helemaal mee eens (alle antwoorden) en vooral ook antwoord 3. Krijg nl. veel tekens en dromen, maar hoe interpreteer je die vervolgens? Dat vind ik wel eens lastig.. (Onbekend)

Antwoord 6
Kun je je innerlijk weten ook trainen? en hoe weet je nu of het je innerlijk weten is of je eigen gedachten? omdat je bv iets graag wilt? (Onbekend)

Antwoord 7
Nee je innerlijk weten kun je niet trainen, dat is er gewoon. Het gaat gewoon overal dwars doorheen. Je gedachten zijn veranderlijk, je innerlijk weten niet. Het kan ook gewoon tegen je wensen ingaan, want het heeft te maken met je zielsopdracht. Die staat soms haaks op je wensen van dat moment. Soms laat het innerlijk weten je in de steek en ineens is het er weer. Het laat zich niet manipuleren. Ik zag eens een fotoreportage over een atmisch persoon, die kon rechtstreeks met iemand zijn ziel communiceren, en als een soort technicien stelde hij het innerlijk weten weer op scherp, als een soort fine-tuner, en daarna wist de persoon weer wat hij/zij volgens het innerlijk weten moest doen. De man (Indier en kluizenaar,+/- 1991 overleden) hoefde alleen maar de persoon in de ogen te kijken en dan brabbelde hij iets onverstaanbaars. Daarna ging de client/patient of hoe je het noemen wilt, weer opgelucht zijn eigen weg. Hoe meer je je eigen gang gaat, dus hoe minder je met de hele meute meedoet, hoe beter dat innerlijke weten werkt. Dat is mijn ervaring. (Onbekend)

Antwoord 8
Ja. Als je jouw tweelingziel meer dan 100 keer in jouw dromen hebt gehad en zeer sterk aanvoelt in jouw omgeving dan weet je het zeker. Voor mij is het de normaalste zaak van de wereld geworden, voor een vreemde is het bizar. (Onbekend)

Antwoord 9
Voor mij ook antw. 8. Ik droom heel erg vaak en al jarenlang over mijn twin en ik kan met hem communiceren op afstand. Voor mij is dat tegenwoordig heel gewoon, maar ik weet dat anderen mij voor gek zouden verklaren. Ik houd wijselijk mijn mond. (Onbekend)