Q0834. Intimiteit met anderen

Alicia

Mijn tweelingziel leerde zijn les niet en ging de ego kant uit. Hij wilde zijn ego laten strelen, vluchtte weg voor zijn gevoelens voor mij. Tweelingziel krijgt andere partner als hij/zij er nog niet aan toe is, etc. Mijn tweelingziel heeft letterlijk intimiteit met een ander moeten hebben om zo het gevoel te kunnen vergelijken tussen mij en anderen. Eind resultaat is dat hij smoorverliefd op mij is. Ik wil accepteren dat deze levensles nodig is geweest, is ook lust geen liefde. Toch heb ik wat moeite doordat hij intiem is geweest met anderen. Twijfel of ik de lijn gelijk zou trekken, maar dan verlaag ik me juist terwijl ik de sterke kant ben of wil zijn. Iemand ook mee gemaakt? En hoe verwerkt?

Antwoord 1
Ik begrijp je, zit/zat in ongeveer dezelfde situatie. Heb relaties bewust op afstand gehouden, omdat ik wist dat ik toch 100% voor TZ zou willen gaan. Hij daarentegen… koos voor de eerste de beste die makkelijk te krijgen was, om maar iemand te hebben (dus ook vanuit ego en niet vanuit hart). Hij kende mij toen al, maar is niet voor mij door het vuur gegaan. Nu gaat hij scheiden en wil hij mij alsnog (we hebben overigens nog niks) Nu snapt hij dat hij voor zijn gevoel had moeten kiezen, durfde hij toen niet omdat hij er een beetje bang voor was. Ik ben blij dat ik niet net als hij relaties ben begonnen voor de ‘heb’, maar trouw ben gebleven aan mijn eigen gevoel. Ik weet nu dat ik ook in moeilijke situaties trouw kan blijven aan mezelf, da’s een heel fijn besef. Als ik het wel had gedaan was ik er toch niet gelukkig van geworden. Nou moet ik er ook wel bij zeggen dat ik altijd heb geweten dat hij en ik weer samen zouden komen, dus dan is zoiets natuurlijk makkelijker vol te houden, hoewel ik af en toe best kon gaan twijfelen. Ooit, jaren geleden, voelde ik hoe mijn TZ seks had met zijn vrouw, vanuit zijn perspectief. Ik voelde dat hij eerst even moeite moest doen om ter plekke op haar te projecteren dat ze lief was, pas toen kon hij naar alle tevredenheid seksen met haar. Het stroomde niet vanzelf tussen hun. Die intimiteit was dus deels een maaksel. Weliswaar een maaksel waarin hij lange tijd stug bleef geloven, maar toch. Dus ik denk maar zo: échte intimiteit tussen TZ en jou kan iemand toch nooit van je afpakken, hoe vaak ze ook zo’n toneelstukje met een ander hebben opgevoerd. Mijn TZ had alleen even een les in het verschil tussen echt en nep te leren. Hij zou zijn vrouw ook nooit gewild hebben als hij wist wat hij nu weet, dus in de kern is hij evengoed kritisch. Dus wat dat betreft hoef je ook niets te compenseren door hetzelfde te doen! Jullie zitten hoe dan ook op dezelfde golflengte. Misschien doe jij morgen iets raars waarvan hij denkt: nou ja, wat dom! En vraag je je later ook af hoe je zo stom hebt kunnen zijn. Ga dus vooral niet andermans fouten nadoen als je zelf de bijbehorende les al hebt geleerd. Dat zou pas dom zijn. Ieders situatie is weer net even anders, maar ik hoop dat je je in bovenstaande kunt vinden. (Onbekend)

Antwoord 2
Maar beste Alicia, je kunt toch niet van iemand verwachten dat diegene voor jou nooit intiem met een ander is geweest? Als je volwassen bent, is het logisch dat je beiden een leven hebt gehad voor je bij elkaar kwam. Ik snap wel wat je bedoelt met je vraag. Maar voor mij voelt het niet zo. Mijn TZ doet precies hetzelfde, weet in zijn hart en ziel dat ik HET ben maar rent weg, verdooft zijn gevoel op alle mogelijke manieren en is losbandig wat seksuele relaties betreft. Hij heeft nu net een vriendin met wie het iets serieuzer lijkt te zijn. Ja, soms voelt het niet leuk. Maar wat voor recht van spreken heb ik? Ik lig toch ook met mijn man in bed, heb toch ook een seksleven? Dat is voor TZ evengoed moeilijk. Ik geloof dat hij door al die relaties groeit, leert wat hij mist, en waar hij het kan vinden. Ik heb dit al geleerd, maar ben niet in de gelegenheid om uit mijn huidige relatie te stappen. Daarvoor hou ik echt teveel van mijn man en kinderen. Maar ik weet, dat er ooit een moment zal komen dat TZ en ik elkaar vinden. Misschien wel niet in dit leven. Heb jij nooit eerder een relatie gehad? (Onbekend)

Antwoord 3
Alicia, hoe intiem is intiem? Is daar een regel voor? “Integriteit heeft geen behoefte aan regels” (Albert Camus) (Wieweet)