Q0823. Teleurgesteld…

Onbekend

Zijn er meer mensen teleurgesteld in ‘boven’, omdat ze niet lijken te helpen in je leven, bijvoorbeeld wat je twin betreft. Ik kan er moeilijk mee omgaan dat ik in de steek gelaten word, zo voelt dat. Het blijft bij mij niet bij één lastig ding, het lijkt wel of geluk niet in mijn woordenboek voorkomt. En ik ben echt geen pessimist, maar dit is gewoon niet normaal meer. Pure marteling.

Antwoord 1
Ik begrijp je stelling. Gaandeweg het proces dat je doormaakt zul je er achter komen dat je jezelf in de steek hebt gelaten. Er zijn genoeg inzichten die je krijgt, alleen ben je in staat om er naar te luisteren en naar te handelen, ook al lijkt het erop dat het niet gaat zoals je het zou willen. Na de ontmoeting met mijn tz is mijn ontwikkelingsproces in een versnelling gekomen. Het moeilijkste part was het loslaten van dingen waar je geen macht op hebt. Het leren luisteren naar de stem van binnenuit helpt je op weg naar plaats van bestemming. Ik weet nu dat het niet gaat om het verlangen naar je tweelingziel maar het verlangen naar heelheid. Sinds enige maanden ben ik zover om mijn tweelingziel los te laten maar binding zal ik altijd blijven voelen. Nu ik het heb losgelaten, voel ik dat ik weer helemaal in mijn eigen kracht ga staan. Weer mijn eigen doelen streven en er naar leven zonder dat mijn tweelingziel daar deel uit maakt. Dit voelt krachtig en voldaan. Kortom, kom weer in je eigen kracht. (Marjolein)

Antwoord 2
Hoe hard dit ook mag klinken voor je; jij trekt het allemaal zelf aan. Je denkwijze is verkeerd, te negatief. Je bent er in je hart al van overtuigd dat geluk niet in je woordenboek voorkomt en dit wordt dan door het universum bevestigd, want wat jij denkt komt als een boemerang bij je terug. Ik geef je deze tip en hoop van harte dat je hem ter harte neemt; ga The Secret lezen (ook in de bieb te leen) en pas dan toe wat er in dit boek staat. Je zult zien dat je leven verandert. Het zijn louter je overtuigingen die je in de weg staan. Zelf heb ik er ervaring mee en kan je vertellen dat je manier van denken en hoe je je in de wereld gedraagt, alles uitmaakt. Als je bijvoorbeeld van binnenuit de diepe wens hebt om liefde aan te trekken omdat jij het waard bent om echte liefde te kennen, dan komt dit naar je toe. Maar ben je ervan overtuigd dat het niet voor je is weggelegd, dan zul je juist dat bevestigd krijgen. Dus: stap uit de cirkel, lees dat boek, en kom dan vertellen wat het je gebracht heeft. (Onbekend)

Antwoord 3
Bedankt voor de reacties. Toch kan ik me er niet in vinden. Ik geloof dat The Secret en dat soort boeken voor een deel handig kunnen zijn, maar het is niet zaligmakend. Ik ben heel vrolijk van nature en optimistisch en ik gun mijzelf van alles, maar toch overkomen mij de laatste tijd allerlei vervelende dingen. Een heleboel shit tegelijkertijd. Ik weet niet waarom me dat allemaal overkomt. Misschien is het andermans negatieve energie die aan mij gaat kleven. Ik schijn anderen nogal vaak te spiegelen. (Onbekend)

Antwoord 4
Ik weet niet wat voor shit jou overkomt, maar na regen komt zonneschijn altijd, uiteindelijk. Als je je nu rot voelt, waardeer je het straks meer als je je vrolijk voelt. Ik geloof dat alles een reden heeft. Erge dingen die mensen kunnen overkomen zijn om iets van te leren, al eindigt dat altijd in discussies als ik dat zeg. Dat willen mensen niet horen die blijven liever slachtoffer. In deze moeilijke periode moet je extra lief voor jezelf zijn en bedenken dat de zon straks echt wel weer gaat schijnen. Zo gaat het bij mijn tenminste wel altijd. Maar ben je hooggevoelig? omdat je denkt dat de negatieve energie van anderen aan je gaat kleven. (Onbekend)

Antwoord 5
Antwoord 3, Dat kun je wel zeggen, maar toch vind ik dat je de verantwoordelijkheid afschuift op anderen terwijl deze echt bij jezelf ligt. Niet altijd is meteen duidelijk waarom je allerlei shit op je bordje krijgt, maar vaak wordt dit later wel helder als je erover nadenkt. Zelf zit ik ook in een periode waarin mij een hoop shit “overkomt” maar ik zie wel degelijk mijn eigen aandeel hierin en probeer het om te buigen. (Onbekend)

Antwoord 6
‘Lijkt’; Dat ene woord zegt ontzettend veel. Het klopt het lijkt dat je geen geluk mag ervaren. Glad ijs want wat is geluk? Het gevoel in de steek gelaten voelen. Ik ken dat gevoel maar al te goed. In ie zelfde periode heb ik alles wat LIJKT op positief zijn en woorden en boeken een gooi gegeven. Mij toe gestaan dat ik mij gewoon K.. mag voelen.. Met een grens bepaling van een maand. Daarna zonder te praten zonder er over te willen praten. Ben ik de weg gaan lopen, hij was zonder stenen, zonder asfalt heb alles zelf moeten plaveiden. Wat blijkt nu acht jaar verder. Elke stap die ik heb genomen moest ik mij bewust maken. Elke steen om een pad te maken, heb ik geslepen. Elke stukje kreeg ik gereedschap omde volgende stap te kunnen zetten. Kracht van het zelf. Ik wens je heel veel succes, creativiteit, en intuitie om Jouw pad te maken.(Onbekend)