Q0821. Is het oneerlijk?

Onbekend

Om maar met de deur in huis te vallen, ik ken mijn twin al 7 jaar, en heb sindsdien voortdurend pijn, teleurstelling, verdriet en angst ervaren. Ik ben nu 25 en heb een lieve vriend die erg veel van me houdt. Hij geeft me ontzettend veel liefde die ik probeer terug te geven, maar diep in mezelf denk ik elke seconde van de dag aan mn tweelingziel, hij zit gewoon in mijn hele systeem en t houdt nooit op. Ik hou van mijn vriend met mijn hart en hij heeft me onlangs ten huwelijk gevraagd. Maar diep in mijn hart en ziel zit ik in een dilemma; is het wel eerlijk tegenover mijn vriend om met hem te trouwen terwijl hij diep in mijn hart eigenlijk misschien hard gezegd mijn ”tweede keus” is? Is het eerlijk tegenover hem dat ik naast hem lig maar aan mn tweelingziel denk? Is het eerlijk tegenover hem dat we samen op de bank liggen en dat ik wenste dat het mn twin was? Ik weet niet meer wat ik met het leven aan moet, mijn tweelingziel is zelf getrouwd en dat brengt me alleen maar meer pijn en verdriet. Heb ik recht op liefde die ik misschien niet compleet kan beantwoorden?

Antwoord 1
Heeft je huwelijksaanvrager recht op jouw verdriet om jouw twin,vanaf dag 1? Je weet het antwoord al, je wist het al terwijl je deze vraag opschreef. Ga niet trouwen want de liefde voor je twin is sterker. De liefde krijg je heus wel. Een vervanger voor je twin-in-je- hart niet. (Wieweet)

Antwoord 2
Ja, het is oneerlijk, voor jezelf en voor je vriend. Ik begrijp je goed, ik heb deze situatie ook aan de hand gehad, maar heb het toch afgebroken. Voor mijzelf heb ik gekozen voor een zuiver hart en geweten. Hoe moeilijk ook!! Of je verder kan gaan met je TZ dat maakt in principe niet uit, misschien is het belangrijk om van jezelf te leren houden, en op deze manier zal dat niet gaan lukken. Heel veel succes!! (Onbekend)
Antwoord 3Ja dat is oneerlijk. Niet trouwen en open kaart spelen. (Onbekend)

Antwoord 4
Niet trouwen. Je lieve vriend zal er verdriet van hebben, mogelijk valt heel de omgeving over je heen, maar in the long run doe je er goed aan, want trouwen om de verkeerde reden is nooit oké. Niet alleen jij, maar ook je vriend heeft dan de kans iemand te vinden die beter bij hem past. Voor jou natuurlijk het liefst je twin (mocht hij ooit nog gaan scheiden), maar ook als dat niet zo zal zijn kun je jezelf in elk geval recht in de ogen blijven kijken. En het is cru, maar onvermijdelijk: niet voor je uitschuiven, maar in elke mogelijke andere relatie al in een vroeg stadium eerlijk zijn over je gevoelens, aangeven dat ze niet je grootste liefde zijn. Sterkte. (Onbekend)

Antwoord 5
Ja een lastige situatie. Trouwen zou ik niet doen want dan kies je toch voor de rest van je leven voor elkaar, en daar ben je niet zeker van (natuurlijk nooit helemaal). Maar om te zeggen dat je huidige vriend tweede keus is.. Wat je met je vriend hebt is totaal anders dan wat je met je tz hebt, en misschien is het wel niet de bedoeling om samen te komen met je tz maar alleen om van elkaar te leren. Ik heb wel eens gelezen dat het in een relatie beter gaat tussen twee zielsverwanten waar je ook heel veel van kan houden dan tussen twee tz’en. Dat je wel sterk in je schoenen moet staan wil je een relatie aan gaan met je tz. Ik heb een beetje het gevoel dat als ik samen zou zijn met mijn tz dat het dan best kan knallen. Maar dat is een gevoel ik weet het niet uit de praktijk. (Onbekend)