Q0806. Hoe reageert de omgeving?

Onbekend

Als ik mijn omgeving vertel dat ik gek ben op iemand die ik echter nooit zie, krijg ik alleen maar van die cliché-antwoorden als ‘zet die toch uit je hoofd’. Nooit ‘s geïnteresseerd doorvragen, meteen al denken dat ik niet helemaal spoor. Dus mijn omgeving vindt mij een zielig geval. Ervaring mee?

Antwoord 1
De formulering van de boodschap bepaalt vaak de reaktie erop.Misschien moet je het anders overbrengen. (Wieweet)

Antwoord 2
Ik heb het aan niemand verteld in mijn omgeving. Op internet zijn diverse fora waar ik mijn verhaal wel kwijt kan gelukkig en waar men elkaar wel begrijpt. Helaas begrijpen de meeste mensen die je in het dagelijks leven tegenkomt het niet, tenzij ze het zelf meegemaakt hebben. Het wordt al snel afgedaan met “het zit gewoon in je hoofd, je ziet dingen die er niet zijn” en noem maar op. Precies wat het stemmetje van het ego je ook steeds tracht te vertellen. (Onbekend)

Antwoord 3
Is dat sowieso belangrijk? Hoe de omgeving reageert..? Volg jouw hart, volg jouw ziel. dan doet de omgeving er niet toe!! (Theo)

Antwoord 4
Ja, ik herken dit wel een beetje. Omdat mijn TZ in een relatie zit heb ik in het begin wel eens verteld over hem dat ik hem ‘leuk’ vind enz. Ik merk wel dat ik ver in het begin best onzeker was, veel naar anderen luisteren, adviezen opvolgen enz. Zo van nou hij heeft verkering, die krijg je toch niet enzo pffff . Nu weet ik wel beter 🙂 Het zijn testen van bovenaf kijken hoe sterk je bent en hoe goed je op je eigen gevoel vertrouwd, dat moet je sowieso doen wat een ander ook zegt 😉 Succes! je bent niet de enige. Liefs.(Onbekend)

Antwoord 5
Nee geen ervaring mee, ik leef met een groot geheim. Komt omdat mensen die dat zeggen geen ervaring hebben met tz’schap. Ze weten niet wat het teweeg brengt en snappen dan ook niet dat je iemand kan missen wie je nooit of bijna nooit ziet en bijna niet kent (in het aardse). Als ik het niet meegemaakt had zou ik ook zeggen; zet degene uit je hoofd, zoek afleiding en ga verder dan komt er vanzelf iemand anders en kom je over diegene heen uiteindelijk. Zo werkt het als je gek op iemand bent en het niets kan worden, het niet wederzijds is etc. maar zo werkt het bij tz’en niet, al zal dat soms misschien wel eens makkelijker zijn. Het staat overal, als je elkaar hebt herkend gaat het niet meer over, hoe hard je het ook weg probeert te drukken, lukt niet. Het zou mooi zijn als je het met mensen er over kan hebben, maar als ze het niet snappen en elke keer zo reageren zou ik niks meer zeggen. Dan zou ik het ook houden bij sites als deze. Zoals eerder geschreven, de mensen die op zo’n site komen zitten in hetzelfde schuitje en snappen het wel. Je raakt alleen maar gefrustreerd als je het verteld en mensen snappen het niet en maken opmerkingen waar je niks aan hebt, lijkt mij. (Onbekend)

Antwoord 6
Hoi vraagstelster, ik voeg me bij jouw probleem toe. Heb vandaag de moed genomen om aan mijn zus te vertellen wat er eigelijk al bijna meer dan 2 jaar aan de hand is, maar no way dat het voor haar echte liefde is. Ze verklaart me dus ook .. gek. Gewoon gek op een bepaalde persoon en dat ik hem totaal moet vergeten omdat ik andere jongens (zielsverwanten) opzij schuif voor iets wat niet is (denkt zij dan 🙂 ). Ik heb dan alleen maar over de grote aantrekkingskracht gesproken! Laat staan dat ik begon over het trekken, helderziendheid, e.d. … Ze zou schrik krijgen van me! Nog eens duidelijk hoe goed het voelt om deze site te hebben! Liefs x (Onbekend)