Q0780. Hoe blijf ik bij mezelf?

Onbekend

Hoe zorg ik ervoor dat mijn tz me niet meer zo kan kwetsen? Ik merk dat ik erg afhankelijk begin te worden van de grillen van mijn TZ. Doet hij aardig en leuk, dan zweef ik. Maar doet hij afstandelijk en op de vlakte, dan voel ik me zo verdrietig. Hebben jullie advies hoe ik beter bij mezelf kan blijven zodat hij niet meer zo met mijn gevoelens kan spelen? Ik besef donders goed dat ik het toelaat als ik me rot ga voelen, maar hoe houd ik dat buiten de deur?

Antwoord 1
Goede vraag, want dit is iets waarmee ik zelf ook bezig ben. Je zegt het zelf al: je laat het toe, terwijl je weet dat je dat niet zou moeten doen. Anderen zullen dat ongetwijfeld ook tegen je zeggen, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Zelf lukt het me om bij iedere keer dat het mis dreigt te gaan te denken: “Ik ben niet afhankelijk van de mening van een ander.” In het begin lijkt dat wat gekunsteld, maar het wordt op een gegeven moment routine, een deel van jezelf. En dan zul je het niet alleen meer denken, maar het ook echt gaan voelen. Succes! (Onbekend)

Antwoord 2
Het heeft denk ik veel te maken met jezelf goed aarden. Niet altijd even makkelijk. (Onbekend)