Q0776. Opener onder invloed?

Onbekend

Als mijn twin onder invloed is laat hij zijn hart wel spreken. Normaal doet hij vrij afstandelijk tegen mij, zeker als er nog andere mensen bij zijn houdt hij afstand, zowel lichamelijk als in zijn woorden. Maar laatst was hij hier op bezoek en had een paar glazen wijn en enkele biertjes gedronken, ik merkte dat hij toen makkelijker werd met het uitspreken van zijn gevoelens. We hadden een levendige discussie (waren met meerdere mensen) over de ratio versus de intuitie en gevoel. Aan het einde van de avond deed hij zelfs een zeer opmerkelijke uitspraak die ik nooit meer zal vergeten. Hij zei tegen me “dat doen wij samen in het volgende leven”. Ik was echt perplex want zulke dingen zegt hij normaal nooit, hij is dan best rationeel. Wie herkent het dat iemand door bijvoorbeeld alcohol of iets anders meer laat zien van wat zich van binnen afspeelt? En zou er een tijd komen dat hij dat niet meer nodig heeft om zo eerlijk en vrij te zijn?

Antwoord 1
Alcohol maakt dat grenzen vager worden en meer wegvallen. Niet zo gek dus dat hij minder moeite heeft om dan zijn gevoelens te tonen. Ik denk zeker wel dat wat hij in die toestand zegt, wel waarheid is en echt uit hem zelf komt. In nuchtere toestand houdt het ego hem echter tegen om zo openhartig te zijn. (Onbekend)

Antwoord 2
Bedankt voor de reactie, toch nog na zoveel tijd. Ja, ik denk dat je gelijk hebt dat het wel echt uit hem zelf komt. Ik vind het zo jammer dat hij normaal niet zo openhartig durft te zijn. Ik hou met mijn hele hart van die man en ik voel dat hij mij ook graag ziet. Maar er zijn zoveel omstandigheden die ons uit elkaar houden. (Onbekend)