Q0773. Is hij mijn twin of toch niet?

Onbekend

Ik las laatst een artikel over zielsliefde in een tijdschrift met daarbij een verwijzing naar deze site. Ik heb nooit geweten dat er zoiets bestond als een tweelingziel, maar nu ik dit allemaal zo lees, vallen er veel puzzelstukjes op z’n plek. Zo leerde ik 3 jaar geleden een jongen kennen en was bij de eerste blik op slag verliefd. Ik kon aan niks anders meer denken dan aan hem. En elke keer als ik met hem wilde praten werd ik heel onhandig en ging mijn hart als een wilde tekeer. Het aparte was dat ik een aantal dagen voor zijn ontmoeting gedroomd heb dat hij mij zoende. Terwijl ik hem toen nog niet eens kende!! Echt heel vreemd.. Ik had hem alleen een keer op een foto gezien (ik ken hem namelijk via andere vrienden). Later, toen ik hem al een paar mnd niet meer had gezien, begon ik opnieuw over hem te dromen. Ik droomde tot 3 keer toe dat ik hem zou ontmoeten in mijn eigen woonplaats. En dat leek me totaal niet voor de hand liggend, want hij woont 150 km bij mij vandaan. Maar toch gebeurde het een paar weken later.. Op een mooie zomerdag kwam ik hem tegen, ongeveer een km van mijn huis af, ik stond helemaal perplex! Hij leek nauwelijks verrast, maar zijn ogen begonnen te stralen. En zo komt hij vaker langs in mijn dromen. Zo droomde ik een keer dat ik naar een feestje ging, waar hij ook was, terwijl ik hem er niet zou verwachten. Ik had eigenlijk geen zin om naar dat feest te gaan, maar ben n.a.v. die droom toch maar gegaan. En wie kwam ik tegen?? Juist, mijn twin (of wat hij ook mag zijn)! Nu na 3 jaar hebben we zo af en toe nog contact. Al is het momenteel even minder, omdat hij voor zijn werk een half jaar in het buitenland zit. Aan de ene kant is het moeilijk zo lang zonder hem te moeten, maar aan de andere kant geeft het me rust dat we even een time out hebben. Hij gedroeg zich de laatste tijd namelijk nogal verwarrend. Hij probeerde steeds contact met me te maken en leek echt blij me te zien, maar als ik te dichtbij kwam maakte hij zich snel uit de voeten. De laatste keer dat ik hem zag was heel vreemd.. Ik had toen eindelijk de moed om te vragen waarom hij zo deed en waarom hij me nauwelijks aan wou raken. Toen ik hem op zijn wangen wou zoenen deed hij een stap naar achter. Hij kon nauwelijks omschrijven wat er was (hij uit zich niet zo makkelijk), zei alleen dat er een barriére tussen ons was en het hoe en wat daarvan kon hij niet uitleggen. Daar deed hij ook weinig moeite voor, hij maakte weer snel dat hij weg kwam. Nu vraag ik mij af: Is hij nou mijn twin of niet?? Denk ik dat misschien alleen omdat ik graag zou willen dat hij dat is? Maar aan de andere kant; die dromen zijn er toch niet voor niks? Dat kan toch geen toeval zijn? Momenteel droom ik weer vaak dat ik een glimp van hem opvang, maar geen contact met hem kan krijgen. Ik merk dat ik als een magneet naar hem toe word getrokken. Mijn gevoel zegt dat hij ook niets liever wil dan bij mij zijn, maar dat hij ergens bang voor is.. Waarvoor zou hij zo bang zijn? Ik hoop dat iemand met me mee wil denken..

Antwoord 1
Zelf heb ik dat ook meegemaakt,dat niet meer kunnen loslaten van een meisje na oogcontact en daarna steeds maar aan haar denken. De reden dat ik als jongen zo afstandelijk deed is het overweldigende gevoel wat je bij zo iemand voelt, dat maakt je vleugellam en afhankelijk . Ik had in die tijd al een vriendin en leuke dingen en dat wil je niet verstoren. Maar dat intense gevoel wat ik naar dat meisje heb is niet weg te drukken, het lijkt wel een soort verslaving aan die persoon, en dat maakt je onzeker, helemaal als je er aan toe gaat geven , dan wordt je gedwongen om keuzes te maken met je gevoel, terwijl je misschien nu juist alles lekker voor elkaar hebt met een ander. Helemaal als je tegen elkaar je gevoelens gaat uitspreken dan wordt het heftig. Hij wil dit waarschijnlijk voorkomen. Sterkte (Onbekend)

Antwoord 2
Bedankt voor het antwoord! Helemaal als je een relatie hebt zijn dit soort diepe gevoelens voor een ander lastig. Dan denk je dat je alles goed voor elkaar hebt en ontmoet je je twin, wat je hele leven overhoop gooit. Ik denk dat ik nog een paar details moet toevoegen. Mijn twin is vrijgezel, maar ik niet. Zou mijn relatie zijn barriére zijn? Dat hij bang is dat hij mij ongelukkig maakt door alles overhoop te halen misschien? Of bang dat ik hem ongelukkig maak, doordat ik hem niet alles zou kunnen geven? Ik heb al meerdere keren op het punt gestaan om een keuze te maken en bleef kiezen voor mijn huidige relatie, maar toch kan ik mijn twin maar niet loslaten. Hij zit 24 uur per dag in mijn hoofd.. (Onbekend)

Antwoord 3
Dat hele heftige gevoel is zo intens, dat is anders dan gewone verliefdheid. Het is beangstigend dat je voor zo iemand alles over hebt, voortdurend wil je bij elkaar zijn, maar in de praktijk kan dat niet. Die voortdurende strijd, dat gevoel wat alles overheerst en wat je probeert af te remmen omdat het je leven beheerst. Misschien voelt hij dat ook en denkt dat zolang je een ander hebt hij in staat is om jou enigszins van zich af te zetten. Die strijd maakt het zo verwarrend. (Onbekend)