Q0765. Het ego

Onbekend

Ik zit met dat vervelende ego. Zelf ben ik er helemaal van verlost, maar mijn zielsverwant zit absoluut nog niet zo ver op zielsniveau. Wanneer ik hem dan contacteer merk ik dat we meer en meer op een verschillend niveau zitten. Wie heeft hier nog ervaring mee? Waarbij de ego van zijn/haar zielsverwant nog zo sterk aanwezig is en je die van jou “overwonnen” hebt? Hoe verliep het aardse contact dan verder?

Antwoord 1
Ik begrijp wat je bedoelt. Zodra ik begin uit te leggen dat het onvoorwaardelijke liefde is begrijpt hij er niets van en vind het raar. Ik moet hem loslaten. Ik krijg zelfs geen normaal contact meer met hem. Ik vind het erg jammer want het gemis is enorm. Ik had beter over onbelangrijke zaken kunnen communiceren dan was hij nog in mijn leven geweest. Het diepere daar is hij nog niet aan toe dat ik van hem hou ondanks alles wordt niet begrepen. Het is oke. Ik denk hem gewoon bij mij.. (Onbekend)

Antwoord 2
Interessante vraag, een vraag uit de praktijk :-). Ik denk dat het bij ons zo is dat mijn tz het op zielsniveau allemaal aardig op een rij heeft alleen in het dagelijkse dit niet weet toe te passen (niet kan of durft, kortom, hij laat zich in het aardse leiden door zijn ego). Ja, en wat levert dat dan concreet op, een soort van never ending story ;-), en een heleboel frustratie. En dan de vraag wat kan en doe ik er mee? slechts 1 ding: loslaten, berusten en me overgeven aan …. alles heeft een reden, niets gebeurt voor niets. (lukt me inmiddels vrij aardig, al zeg ik het zelf) (Onbekend)

Antwoord 3
Wil je concrete voorbeelden :-)) – de 1 zet het op een lopen zodra de ander in het vizier komt – de 1 staat stampvoetend en briesend te ontkennen terwijl de ander denkt; wie hou je nu eigenlijk voor de gek? – een normaal gesprek is niet mogelijk, je staat of te stotteren of je kunt geen woorden vinden terwijl je daar anders nooit last van hebt – helemaal door het lint gaan bij misverstanden, terwijl je hier normaal nogal nuchter mee omgaat er zijn ook leuke en lieve :)) – elkaar diep in de ogen kijken met een allesomvattende blik – van een afstandje toch contact met elkaar hebben, terwijl te dichtbij “eng” is – elkaar in stilte “roepen” van een afstandje, echt lachen als het blijkt te werken en de ander kijkt om – alles proberen om toch op een “legale” manier elkaar te leren kennen, en als je elkaar dan daarin gevonden hebt, is echt wauww Het is vooral samen een weg proberen te vinden om er goed mee om te gaan denk ik, zonder de ander te veroordelen of te pushen, denk dat wij die weg aardig gevonden hebben, al blijft het waken voor misverstanden als je niet “echt praat” zeker als het nog steeds een soort van eenrichtingsverkeer is, en dan blijft over …. Liefde…. en ook dat kunnen wij helaas nog niet in het aardse met elkaar delen, wie weet ooit 🙂 (Onbekend)

Antwoord 4
Ik herken het wel wat je zegt…. hier op de site staat een mooi stukje over een navigatiesysteem. Nou, bij elke ego handeling van mijn twin werd mijn navigatiesysteem verstoord. Heb inmiddels een soort van decoder gevonden zodat ik met en zonder storing de weg weet 🙂 (Onbekend)

Antwoord 5
Even een vraagje want misschien begrijp ik het wel helemaal verkeerd? ego zit toch op aards niveau en niet op zielsniveau? de ziel weet los van ego toch heel zuiver hoe het zit? en het is toch juist ego (aardse normen, waarden enz) die daar tussen komt? (Onbekend)

Antwoord 6
De enige manier om van ons ego af te komen is: zich kwetsbaar opstellen.Altijd en overal.Dat werkt op de lange termijn (!) het beste. Heel veel tweelingzielen zijn op zoek naar veiligheid in plaats van op zoek naar eenheid.Ja als je je niet kwetsbaar opstelt dan lukt het nooit. Als ik vanuit ego voel/denk/werk,dan voel ik onmiddellijk een verwijdering met twin, energetisch. Zielen kennen geen ego. (Wieweet)

Antwoord 7
Het duurt wel een leven lang om ego uit te wissen…en in dit leven heb je bovendien ook ego nodig. het scheelt als je dit snapt; dan snap je ook dat t ego eerst echt weg moet voordat je het weer kan gebruiken, en ook dan ga je verdomd snel de fout in, voordat je er zelf erg in hebt. als t goed is heb je dan een zielslief daar die je zachjes bijstuurt. gelukkig hoeven we nooit perfect te worden. (Onbekend)

Antwoord 8
Een leven lang om ego uit te wissen? volgens mij word je geboren zonder ego, dat ego stapelt zich op in de loop van je leven volgens mij … of zie ik dat verkeerd? … en perfect worden we nooit, dat hoeft ook niet toch? beetje saai zou het dan misschien ook wel worden 🙂 zolang jij jezelf recht aan durft te kijken, ben je precies goed zoals je bent, vergeet dat nooit, liefs.(Vlinder)

Antwoord 9
Ja antwoord 8 zo heb ik dat ook ervaren, bij iedere knauw die je krijgt stapelt het ego zich op, zo lijkt het wel. Ik kan me niet herinneren ooit als klein kind een ego te hebben gehad. (Wieweet)

Antwoord 10
Ik heb me door een medium laten vertellen (en dat heb ik ook meerdere keren gelezen) dat je blanco terugkeert op aarde om je lessen te leren die je vooraf hebt bepaald. Je hebt dus ook vooraf bepaald welke moeilijkheden je tegenkomt op je levenspad (daar bouw je ego op) om je lessen te leren, zelfs je ouders heb je daarop zelf uitgezocht. En ook wanneer en op welk moment je je twin tegenkomt. Je ziel weet het allemaal al lang maar als persoon ben je je meestal nog onbewust, vandaar ook dat je bijvoorbeeld van tevoren “weet” (soort van instinct) naar welk ziekenhuis je moet haha want zo ging het bij mij (achteraf gezien) ook steeds. Dat ik nu begrijp (schreef jij dat ook niet wieweet?) oja, daarom moest ik toen en toen daar zijn of deed ik dit en dat, achteraf klopt het allemaal en is het te verklaren, past het precies in de grote puzzel. Als je dat eenmaal doorhebt dat het zo werkt, kun je ego en je lessen veel beter begrijpen/accepteren en loslaten, als je eenmaal zo ver bent weet je dat het allemaal zo voorbestemd is en dat het goed is zoals het is.(Vlinder)

Antwoord 11
Ego, pfff ik kan erover meepraten. Mijn twin heeft heel veel last van zijn ego dat in de weg zit en zich alleen laat verjagen door drank of de afwezigheid van derden. Ik heb soms ook last van mijn ego omdat ik me soms niet te kwetsbaar durf op te stellen omdat ik bang ben teveel van mijn gevoelens te laten zien. Dat speelt ook vooral als er derden bij zijn. Ben ik met hem alleen, dan valt dat hele ego weg en voel ik me te gek. Kan ik mezelf zijn en hij ook. Maar dat gebeurt dus zelden. (Onbekend)