Q0763. Wat is voor jou het belangrijkste onderwerp?

Onbekend

Volgens mij,als ik deze site een beetje resumeer, is toch het belangrijkste onderwerp: Loslaten.Daarin verschilt deze site m.i. niet van andere dating-of liefdes-of relatiesites en -forums. Dan gevolgd door Privacy en dan Ego. Ik heb het globaal bekeken en ben niet gaan turven. En spiritualiteit staat volgens mij dan op nummer vier.Dus van het meest aardse naar het minst aardse onderwerp.Wat vind je het belangrijkst van jezelf,op de lange duur?Loslaten,privacy, ego, spiritualiteit,alles tegelijk, of iets anders?

Antwoord 1
Wat we bedoelen met loslaten is níet ‘LATEN GAAN’! Helemaal niet zelfs! Loslaten betekent: afhankelijkheid van deze persoon loslaten. De drang om deze persoon te bezitten in aardse termen. Dus alles wat door de gemeenschap als relatie wordt gezien. Bijvoorbeeld labels. Hij is mijn vriend en hij hoort dit en dat te doen etc. Loslaten is: Alle ideeën die je tot nu toe hebt gekend over wat liefde inhoudt en vooral de trotse kant daarvan. Waarom? Want deze TZ liefde is onvoorwaardelijk. Hiervoor gelden andere regels, andere wetten… Een zielsliefde is een liefde die geen jaloezie, geen trots en keen egoïsme kent. Dit is de liefde waarin men zegt “Ik wil dat JIJ gelukkig bent, wat er ook met mij gebeurt”. Houden van een ander onvoorwaardelijk. Ook als is deze persoon bij een ander of is deze persoon dingen aan het doen die bij normale relaties niet acceptabel zijn. Maar dit zijn juist de levenslessen. Door onvoorwaardelijk te vergeven en deze persoon je onvoorwaardelijke liefde te geven, hoe zwaar het wel niet voor je is, groei je spiritueel. Dat betekent loslaten van alle aardse grenzen. Dit is heel moeilijk, en dit is het loslaten van de ego. Een TZ kun je nooit echt loslaten. Die blijft altijd bij je en in je zitten. Je voelt ze elk seconde met elk ademhaling. Dus daar gaat loslaten niet over. Vergeet alles wat je tot nu toe gekend hebt over hoe dingen horen te zijn. Wees puur, offer jezelf voor de geluk van je TZ. Hij/zij zal dat ook voor jou doen (als hij spiritueel zover is. Er zullen alle soorten moeilijkheden en tests tussen Tweelingzielen komen. Alles, wat in een normale relatie alles kapot zou maken. Maar juist daarom is het zo belangrijk om te begrijpen dat deze moeilijke processen er zijn, om ons te laten zien dat wij zo sterk moeten zijn en zo onvoorwaardelijk van iemand dienen te houden om dit uiteindelijk te overwinnen. Alle TZ-en die niet bij elkaar kunnen zijn laten zich tegenhouden door deze tests en lessen. Je dient zo veel verder te kijken dan deze grenzen. Er is niets wat ik ooit tussen mijn TZ en ik zou laten komen. Zelfs al is het heel zwaar voor me of heel slecht voor mijn trots. Dat is loslaten! Het loslaten van alle regeltjes en wetten, trots en egoisme. Niet aan jezelf denken maar aan de ander. Dat is onvoorwaardelijke liefde.
Dus mijn antwoord op jouw vraag: Op nummer 1 staat mijn liefde met mijn TZ. En in dat paketje zit: Ik & mijn TZ, spiritualiteit, liefde, alles. Nummer 2: ego overwinnen. Dus alle keiharde slagen van de tests en lessen overwinnen. Want alles valt uit elkaar en het enige wat ALTIJD blijft staan is WIJ. Ik denk dat je misschien niet helemaal dit gevoel kent. Dat is ok. Niet iedereen maakt dit mee. Maar het is het mooiste dat er is. Zodra je dit soort band hebt met iemand, zie je de wereld met totaal andere ogen. Het is zo prachtig om je liefje hele tijd bij je te voelen. Prachtig gewoon. Ik weet dat dit misschien heel zweverig klinkt, maar dit is zo echt. Je TZ moet je nooit loslaten! NOOIT! Alleen maar de “maar”-en.(Onbekend)

Antwoord 2
Wat dacht je van Liefde..en bij zielsliefde hoort spiritualiteit…is privacy ondergeschikt en ego een obstakel..zo zie ik het.. en loslaten is uiteindelijk niet eens meer mogelijk.(Onbekend)

Antwoord 3
Da’s wel een lastige vraag en het ligt er ook helemaal aan waar je staat in het proces. Een hele belangrijke mis ik nog en dat is openheid en eerlijkheid richting elkaar als twins en dat mis ik persoonlijk zelf nog steeds. Maar goed, alles op z’n tijd zullen we maar zeggen. Voor mij komt spiritualiteit denk ik op de 1e plaats, ik was er al wel een tijdje mee bezig maar toen ik het grote geheel begreep waren onderwerpen als “ego” en “loslaten” ineens helemaal duidelijk. Niet dat ik het gelijk kon toepassen, dat vergt enige oefening en tijd, maar ik begreep ineens wel het hoe en waarom en daardoor werd het een stuk gemakkelijker. En privacy, ik weet niet of dat echt relevant is voor mij want ik heb geen geheimen voor mijn twin, maar ik vertel het hem liever zelf en vind het niet prettig als hij anderen er bij betrekt. Dat is nog wel een hot item tussen ons wat mij betreft, het niet weten wie en wat voelt nog steeds heel onplezierig. Hopelijk wordt dat ook een keer opg! elost want het heeft mijn vertrouwen in hem behoorlijk beschadigd en zolang dat stuk niet duidelijk uitgesproken is, merk ik dat het tussen ons in blijft staan. Niet om beschuldigend te wijzen overigens, wel om het te kunnen begrijpen zodat we dat hoofdstuk kunnen sluiten. Lieve groet(Onbekend)

Antwoord 4
Tevreden zijn met wat ik heb. Genieten van de kleine dingen. Op nr. mijn ego temmen.(Sanne)

Antwoord 5
Mijn nr 1: Persoonsontwikkeling.(Onbekend)

Antwoord 6
Geweldig antwoord antw. 1..helemaal mee eens.. hoe moeilijk het soms ook nog even weer is.. (Onbekend)

Antwoord 7
Het is voor mij alles los durven laten om helemaal voor jezelf en je twinrelatie open te staan..het is het smalle pad durven te lopen..één voordeel.. het is er niet druk! Heb me wel eens de vrouw van Lot gevoeld..omkijken..maar pas op dat je geen zoutpilaar wordt. nu voel ik me gelukkig omdat ik het gedurfd heb..die sprong in het diepe zonder zekerheid..maar wel met enorm veel liefde in mij..voor mijn Lief en het universum..wij raken elkaar nooit meer kwijt. (Onbekend)

Antwoord 8
Bedankt voor jullie antwoorden.Ook het onderwerp familie komt weinig aan bod, huwelijk, eigen gezin en vrienden veel meer. In een ander land (bijv. Zuid-Korea) zou het ongetwijfeld een ander plaatje opleveren! Eenzaamheid wordt ook niet vaak genoemd als onderwerp. Met een tweelingziel ben je niet eenzaam maar tweezaam. Wel grappig, ik zit denk ik in mijn laatste leven dus dit is de allerallerallerlaatste kans voor mij om alleen te zijn, daar geniet ik ook zoveel mogelijk van. (Wieweet)

Antwoord 9
Ik ook, ben het ook zo eens met het eerste antwoord. Veel liefs.(Elselina)

Antwoord 10
Het belangrijkste voor mij is het hebben leren kennen van onvoorwaardelijke liefde voor mijn TZ. Dit heeft mij spiritueel zover gebracht, dat is niet in woorden te omschrijven. Als je ontdekt dat je van iemand houdt, ongeacht wat diegene ooit zou uitspoken, dan is dat een verheffende ervaring. Het leert je inzien dat je mag loslaten, die ander zijn leven mag laten leiden, zijn eigen fouten mag laten maken en niet in te grijpen of voor te kauwen. Gewoon laten gaan. Maar niet letterlijk de ander laten gaan. De situatie laten gaan is een betere manier om het uit te leggen. TZ-en blijven altijd samen, ongeacht afstand en dergelijke. Het moeilijkste vind ik dat bijna niemand dit begrijpt, en oordeelt naar aardse maatstaven. Je wordt in een keurslijf gedwongen en hopelijk ben je ooit zover om dat af te leggen. Niets meer te geven om wat mensen zeggen. (Onbekend)