Q0760. Loslaten en verder gaan?

Onbekend

Ik weet niet zo goed wat ik moet doen? Ik heb mijn twin een paar jaar geleden ontmoet, we werden eerst vrienden en daarna kregen we een relatie. Maar het ging te snel en was te heftig voor hem waardoor hij dingen ging doen om de relatie te verknallen. Hij doet vaak heel stoer maar is eigenlijk een angsthaasje. Dus ik weet dat ie enorm is geschrokken van de intense gevoelens die we voor elkaar voelden. Hij is toen meerdere keren vreemd gegaan, heeft aan een stuk gelogen en misbruik gemaakt van mijn vrijgevigheid. Hij was duidelijk niet klaar voor de liefde die wij voelden. We zijn uit elkaar gegaan maar we kunnen allebei elkaar niet loslaten. Niet dat we iets doen op liefdesgebied maar we vinden altijd wel excuses om samen te zijn, de laatste tijd voornamelijk op werkgebied. Want ook daar hebben we een intentie klik en vullen elkaar geweldig aan. Maar zodra ik over ‘ons’ begin of hint dat ik naar meer verlang dan vriendschap/werk dan lacht ie het weg of er ontstaat ee! n fikse ruzie. Soms kunnen we echt woest op elkaar zijn maar dat is altijd binnen een dag weer opgelost en vergeven. Iedereen zegt dat ie me gebruikt en dat het een narcistische egoist is en ik zie dat ook wel maar ik zie ook die kleine eenzame jongen die hij diep van binnen is die een ego heeft opgebouwd om zichzelf te beschermen. Maar zijn ego is die zo vertrouwd mee en voelt zo veilig voor hem dat ie zijn masker ook tegenwoordig bij mij niet meer afdoet. Ik wil hem aan de ene kant niet kwijt want hij voelt echt als mijn wederhelft/mijn twin en diep in mijn hart weet ik dat we samen horen. Maar aan de andere kant zo leven, steeds afgewezen worden omdat ie bang is en vlucht, is zo pijnlijk dat ik het gewoon niet meer weet!? We werken nu zoveel samen, hebben zelfs een beginnend bedrijfje, dat het steeds moeilijker wordt de knoop door te hakken en hem los te laten. Hoe kun je de situatie leefbaar maken voor jezelf als je niet weet wat je moet doen?

Antwoord 1
Ik herken wel heel duidelijk wat je vertelt, ook mijn tz schiet gelijk in zijn ego als ik te open ben over gevoelens. Het grappige is dat hij juist degene is die mij steeds uit de tent lokt, heel erg aan me trekt omdat hij het toch wel graag wil horen en zodra ik dan open ben hierover wordt hij bang en trekt zich terug. (heb besloten om even weer heel bewust afstand te nemen !!) Geen idee hoe dat in de praktijk zou werken als wij echt een aardse relatie zouden hebben. Voor elke relatie geldt dat er wederzijds vertrouwen moet zijn, tz of niet. Of wij ooit zover komen dat wij dat aankunnen en durven, geen idee, de tijd zal het leren.(F.)

Antwoord 2
Allereerst hij is idd geschrokken voor zijn gevoelens. Hij heeft dit nog niet eerder meegemaakt en is daardoor juist vreemd gegaan om te ontdekken of hij bij andere ook dat “aparte” gevoel heeft als bij jou. Het klopt dat hij zijn gevoelens beschermd, omdat hij juist er nog niet achter is wat hij nu precies voor jou voelt. Wanneer jij zijn gevoelens uit hem wil trekken, zal hij enkel alleen maar terug dichtslaan. Geef hem de ruimte en doe gewoon leuke dingen samen. Laat hem zelf voelen/ontdekken dat hij om jou geeft als geen ander. Vertrouw er zelf in dat jij WEET dat hij om jou geeft. Vraag er niet meer na, geef de ruimte en hij zal uiteindelijk zelf vertellen dat hij van je houdt. (Alicia S.)

Antwoord 3
Ik begrijp helemaal wat je schrijft. Heel veel herkenbare zinnen. Mijn tz heeft kenmerken van een narcist. Wat ik heb ontdekt dat ik teveel in mijn vrouwelijke kant zit naar hem toe. Dus de gevoelige kant. Nu heb ik mijn mannelijke kant (de hardere kant) verder ontwikkeld en dit werkt heel goed bij mijn tz. Niet bang zijn om hem te verliezen en vooral niet mee gaan in zijn ding. Vergeet niet hij wil het op zijn voorwaarden. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/48625-narcisme-kenmerken.html en dan de link narcisme en relaties. Als je dit stuk leest, zul je begrijpen wat zijn gedrag is. Sterkte. Mocht je er niet uitkomen hoor ik het wel van je.(Sanne.)

Antwoord 4
Hoi Sanne, ik had deze stukken ook al gevonden op internet en alles was zo schrikbarend herkenbaar! Met zo iemand moet je niet eens iets willen, ver bij uit de buurt blijven. Toen ik het las dacht ik, help heb IK dit ? dat ik zo iemand als tz tegenkom in dit leven? Ik lijk wel gek dat ik nog naar hem verlang ook, pffff. Begreep toen wel waarom wij (nog?) niet mogen samenkomen in dit leven. Maar hij is heel diep verweven met mij, zit in mij op een veilige manier en dat moeten we voorlopig maar zo houden. Mochten ze daar boven idd vinden dat wij samen in relatie komen in dit leven, dan moet er nog wel het e.e.a. opgelost worden. De tijd zal het ons leren, ik laat het (niet hem) los en geef me over :-). (Onbekend)

Antwoord 5
Antw. 4, is het mogelijk dat we elkaar mailen? Als je jouw emailadres naar de redactie stuurt, dan zorgen zij ervoor dat dat bij mij terecht komt. (Sanne)

Antwoord 6
Ik weet niet wanneer het stuk is geschreven over narcisme, maar ik wil er toch graag iets aan toevoegen. Zelf heb ik 3,5 jaar een relatie gehad met een narcist. Als je het hem vraagt, is hij mijn zielsverwant. Voor mij is hij dat echter nooit geweest. Het was een heftige verliefdheid die jaren aanhield, maar waarin ik altijd een veiligheid had ingebouwd. Net voor wij uit elkaar gingen had ik een bijzondere ontmoeting. Iemand die aankondigde dat ik de grootste kracht ter wereld zou ervaren. Ik wist toen niet hoe ik het moet uitleggen tot ik L ontmoette. Geen blikseminslag, geen donderend vuurwerk, maar ik werd overvallen door een allesomvattende liefde. Een liefde die me in staat stelde mijn kwetsbaarheid te tonen en mezelf in al mijn facetten aan hem te laten zien. Weg was de veiligheid, weg was mijn definitie van verliefdheid, het enige dat ik voelde was warmte. Soms ook verwarrend omdat ik zijn stemmingen aanvoel op 100 km afstand. Maar ook in al haar eenvoud zo mooi dat ik kan zeggen dat we er beiden betere mensen van geworden zijn. (Onbekend)

Antwoord 7
Hoi Sanne, je moet het niet persoonlijk opvatten maar ik heb helaas niet zulke prettige ervaringen met (anoniem) mailcontact, sorry ;-). De enige met wie ik wil mailen is mijn twin en die weet mij wel te vinden via mijn privé kanaal. Liefs (Sanne)

Antwoord 8
Soms moet je loslaten en je bevrijden van een illusie. Wees er zeker van dat je jouw twin niet verward met iemand met een narcistische persoonlijkheid stoornis. Dit zal je een hele hoop pijn, verdriet en valse hoop besparen. Ik heb hier zelf 7 jaar over gedaan om dit eindelijk in te zien. Dus lieve mensen kom wat meer te weten over dit onderwerp. (Onbekend)

Antwoord 9
Ik had geen 7 jaar nodig om in te zien dat mijn tz narcistische trekken heeft. Ik ben de confrontatie aangegaan en heb hem de kenmerken van narcisme gegeven. In het begin was hij er kwaad over maar na enige tijd is hij dat gaan inzien. Ik merk nu wel dat hij de moeite neemt om anders ermee om te gaan. (Onbekend)