Q0757. Pioniers op dit terrein van liefde?

Onbekend

Geen echte vraag maar meer een gevoel wat ik wil delen; Voel me soms zo’n pionier omdat het niet bekend is..je kunt er maar zo weinig over kwijt bij je familie..ik vertel wel wat maar heel gedoseerd omdat ze het niet kennen. Het is als met alles wat men nog niet kent of wil kennen, bv. homofilie, was ook zo’n item waar niemand aan wilde..en omheen smoeste, dat mensen in een huwelijk bleven omdat het niet begrepen werd..nu is dat voor ons zo..zo voel ik dat..is toch gek?

Antwoord 1
Ja ik voel dat ook wel zo, maar weet je, mensen die dit niet meemaken zullen het pas kunnen begrijpen of iig kunnen accepteren als er “bewijzen” voor zijn, zo werkt dat nu eenmaal. Waar ik tegenaan loop is dat ik niets kan bewijzen omdat mijn twin blijft ontkennen (wat onderdeel is van ons proces denk ik dus no hard feelings, maar toch .. ). Ik wil graag open en eerlijk zijn maar dat wordt me onmogelijk gemaakt omdat ik voor gek versleten word. En als ik het zelf soms amper kan geloven en begrijpen, hoe kun je dat dan van “derden” verwachten als die het niet zelf meemaken. Gelukkig heb ik 1 vriendin, die exact hetzelfde (ongeveer) meemaakt en wij hebben erg veel steun aan elkaar, begrijpen exact wat de ander bedoelt en ook dat zal wel vooraf zo bepaald zijn 🙂 , toeval bestaat niet.
Even als aanvulling, heb vorig jaar al besloten dat ons verhaal verfilmd moet worden tegen de tijd dat wij beiden zover zijn dat het openbaar mag worden. Maar wanneer dat is …. geen idee 🙂 . Denk dat dat de enige manier is om dit naar buiten te brengen en hopelijk herkenbaar te maken voor mensen die hetzelfde doormaken maar er niet over durven praten. (F.)

Antwoord 2
Ik snap je gevoel helemaal. Waar ik ook telkens zo naar zoek is het doel van dit alles. Mijn twin heeft informatie gegeven over onze vorige levens (2 vorige levens kloppen met info die ik eerder heb gekregen), maar hij is ook niet eerlijk tegen mij geweest en daarom weet ik nu niet meer wat waar is en wat niet waar is. Waar het op neerkomt is dat wij moeten leren lief te hebben zonder elkaar en geloof eigenlijk wel dat dat klopt. Dit gaat me nu best goed af, maar ik kan hem echt niet vergeten. Probeer hem los te laten en dan gebeurt er weer iets ‘toevalligs’ waarvan ik me toch in hemelsnaam afvraag wat daarvan de bedoeling is. (Vlak voor de toevallige gebeurtenis hadden we opeens weer heel veel energetisch contact allemaal tintelingen en hartwarmte, heerlijk maar ik moet er ook vaak van huilen). Lijkt wel of telkens kleine stukjes informatie krijg, wat ik fijn vind, maar ik word ook meteen weer enorm naar hem toe getrokken – net als ik denk dat ik mijn ‘normale’ lev! en terug heb. Ben bang dat het nooit meer overgaat en we op de een of andere manier met dit contact op afstand om moeten leren gaan.. Je bent niet de enige pionier, sterkte!(Onbekend)

Antwoord 3
Onze opvoeding en het geloof waarmee wij opgegroeid zijn, maken ons tot wie wij nu zijn. Vroeger bestond er al vreemdgaan en homogene relaties. Vroeger werd dit in de doofpot gestopt omdat dit van het geloof niet kon. Heden zijn mensen meer open gaan staan over het leven en bewuster gaan worden over het geloof. Wat voor nut heeft het om de buitenwereld te vertellen en laten zien dat jullie Zielsgeliefden van elkaar zijn? Waarom zou je begrepen willen worden door anderen? Dat stukje onbegrip is ego. Anderen zien heus wel jullie goede band samen en energie dat jullie hebben. Helaas zijn er anderen die jaloers zijn in deze speciale band. Hoe kun je ook aan een ander uitleggen wat zielsliefde inhoudt als een ander het niet begrijpt omdat zij dit niet hebben meegemaakt?(Alicia S.)

Antwoord 4
Ik ben het niet met je eens Alicia. Als tweelingzielen er niet open over zijn dan zal het altijd onbegrepen en niet geaccepteerd blijven. Wat dat betreft vond ik die opmerking over homofilie wel treffend. En nee, ik hoef geen begrip van anderen voor mijn eigen “weten”, als bevestiging voor mijzelf zeg maar, maar het zou mijn dagelijkse leven wel gemakkelijker maken als ik hierin begrepen zou worden of iig geaccepteerd. En ik denk ook dat het dan voor de buitenwereld (o.a. partners van zielsgeliefden) een stuk gemakkelijker te aanvaarden zou zijn. Wat dat betreft heeft mijn twin het een stuk gemakkelijker dan ik, ik ben gewoon vanaf het begin open geweest. Ja, je bent pionier of niet 😉 , je moet dan ook niet bang zijn om je nek uit steken en je ware gezicht te laten zien.(F.)

Antwoord 5
Aan Alicia..zo is het daarom ben je pionier omdat je de durf hebt om ervoor te gaan, net zoals die homo’s die durfden op te staan voor hun geaardheid en wat mijn ervaring wel is dat de mensen die mij liefhebben het toch wel van mij accepteren ook al snappen ze er geen bal van.(Onbekend)

Antwoord 6
Ik vind dat er wel onderscheid gemaakt moet worden tussen sexuele geaardheid en tweelingzielschap,ooit gehoord dat iemand in elkaar geslagen is omdat hij of zij de tweelingziel heeft ontmoet?Wel worden mensen boos uit onbegrip dat sommige tweelingzielen een huwelijk met een ander weigeren althans dat is mijn ervaring.(Onbekend)

Antwoord 7
Antw6, sexuele geaardheid en tz-schap hebben idd niets met elkaar te maken, maar het ging hier over pionier zijn, en in die zin zijn er wel degelijk overeenkomsten vind ik.(Onbekend)

Antwoord 8
Ik snap wat je bedoelt vraagsteller als je de vergelijking maakt met homogevoel erkennen. je bedoelt coming out denk ik, zo is t hier nu nog; het is te vroeg nog voor een algemene coming out van zielsliefde op dit moment in de wereld; tenminste als je al een partner/kids hebt. als je daar een weg in vindt ben je dus een pionier… tegerlijkertijd is het ook arrogant van ons om te denken dat dit zo is , want er zijn gewoon ontzettend veel mensen die al met deze gevoelens rondlopen, die het er niet over hebben. we zijn niet half zo bijzonder als we denken, kijk maar eens naar ogen en blikken van mensen op straat. en dan onze eigen partners, veel mensen schrijven hun zielsliefdegevoelens te verstoppen voor hun vaste aardse partner; misschien doet die partner wel hetzelfde voor hen?! morgen vandaag gisteren? veel mensen schrijven; ik ben verder dan mijn twin, of, hij wil er niet aan…. hoe weten ze dit zo zeker….er bestaan nog geen regels om dit te meten. ze gaan buiten zich zoeken naar antwoorden want zo doen wij aardse wezens dat. en er zijn daar antw. te vinden, met bosjes, therapie, healing, reconnection, etc. iedereen kan jou vertellen hoe t met je zit, voor geld. maar , je enige houvast ben jezelf, je eigen ik, je ziel. alle antwoorden zitten in jezelf. luisteren voelen, mediteren, stil zijn,daar vind je antwoorden en dan kan de (ziels)liefde groeien, hij groeit precies hoe die moet, geen les nodig/ niet opgeven want (en dat kreeg ik door van een engel)..als je eens wist hoeveel mensen er hoeveel van je houden. (Onbekend)

Antwoord 9
@antw.8, ja als je eens wist hoeveel mensen er van je houden (en dat klopt!!), alleen jammer dat ze er geen uiting aan durven geven door alle regeltjes van de maatschappij. Misschien dat heel veel mensen het voelen, al was het maar een fractie van wat twins voor elkaar voelen zou de wereld er al heel anders uitzien, maar als iedereen vervolgens maar gewoon doorgaat en het heel ver weg of in de doofpot stopt omdat het niet hoort? wat heb je er dan aan?? Ik ben niet bang om pionier te zijn, ben het al eerder geweest in mijn jeugd… als twins nou eerst eens eerlijk durven zijn naar elkaar dan ben je al een heel eind, maar je kunt er ook voor kiezen om er niets mee te doen natuurlijk, omdat je je niet “geroepen” voelt. Ieder zijn pad, ik weet de mijne en gun iedereen deze Liefde, wel zo gemakkelijk als je het WEL toelaat en er WEL voor openstaat. Liefs (Onbekend)

Antwoord 10
Ik denk dat er heel veel TWINS zijn die rondlopen en t voelen, het is gewoon een heftig proces, niet alleen als je al een partner hebt maar ook zo. daar moet je doorheen groeien, dan pas kan je blijvend contact hebben met je bestemmingspartner, samen-alleen-samen. Succes (Onbekend)

Antwoord 11
In de tijd dat je alleen bent helpt t als je je spiritueel ontwikkelt; je leert dan alles in een nieuwe context te zien. het 1 is niets zonder het ander; spiritualiteit zonder liefde maakt je een zombie; liefde zonder spiritualitiet/ziel heeft uiteindelijk helaas steeds minder diepgang; ieder zijn weg.(Onbekend)