Q0753. Meer loslaten, meer aangetrokken worden?

Onbekend

Mijn 2ziel heeft mij verlaten voor een ander …haar man is overleden en hij is bij haar ingetrokken… voor mijn gevoel puur uit zelfbelang wel goed doordacht van hem(hij zei dat hij met zijn gevoel voor mij in de knoop zat)… hij is een materialist en zij heeft geld. Nu denkt hij dat zijn droom uitkomt. Ik gun hem zijn geluk maar ik vraag me af hoe kan ik hem loslaten … hoe meer ik probeer hoe meer hij er is. Of ben ik toch jaloers of zo en denk ik daarom steeds aan hem…of trekt hij op die momenten ook aan mij? liefs

Antwoord 1
Ik herken wat je schrijft,heb dezelfde ervaring achter de rug. Naar mijn idee heeft het weinig met jaloezie te maken, meer de manier waarop het is gegaan. Loslaten was in mijn geval een moeilijk proces. In dit proces komen een aantal aspecten aan de orde o.a. het verwerken van…., acceptatie, geen verwachtingen hebben, terug naar je eigen innerlijke gevoel (terug in je eigen kracht komen), focussen op je eigen leven, positief blijven, het vinden van je eigen waarden en normen. Dit heeft voor mij tijd nodig gehad. Dit alles heb ik weer bereikt doordat ik in mijn eigen kracht zit en het voelt goed. Gedurende het proces ervoer ik hoe harder ik het wegduwde hoe harder het terug kwam. Inmiddels is hij weer apart gaan wonen en heeft haar verlaten. Het liefste zou hij weer terug willen naar onze relatie. Er is zoveel tussen ons gebeurd en veel veranderd, dat ik hier nu anders over denk. We hebben nog wel contact en zien elkaar ook maar niet alleen wanneer het hem uitkomt.! Wat voor mij verder goed is. Ik ben nu eindelijk in gaan zien dat hij nog een hele lange weg te gaan heeft in zijn proces. Zijn ego! Ik wens je heel veel sterkte en kracht.(Onbekend)

Antwoord 2
Wat een herkenbaar verhaal. Niet zozeer het gedeelte over de reden van jullie breuk, maar wel als het gaat over het feit dat hij meer aan je lijkt te trekken als je hem probeert los te laten. Dat ervaar ik momenteel ook. Maar ook ik weet niet of hij daadwerkelijk trekt, of dat het alleen maar zo lijkt, omdat ik midden in het proces van loslaten zit. Of je veel aan hem denkt vanuit jaloezie, weet je waarschijnlijk zelf wel, diep van binnen. Voor mezelf gesproken kan ik zeggen dat ik nog niet zover ben dat hij alles kan maken, want alleen al de gedachte aan een mogelijke andere vrouw in zijn leven vind ik naar. Daarvoor wil ik hem nog te graag. Maar misschien heb ik toch een tip voor je. Sluit vrede met je gevoelens, laat alles er gewoon zijn. Vecht er niet tegen, maar zoek het ook niet bewust op. Als het er al is, dan is het er… Zo niet, dan is dat alleen maar rustgevend. Op deze manier lukt het mij aardig om het proces van loslaten het hoofd te bieden. Jou wens ik! er ook heel veel sterkte mee. Het hoort er bij, het is iets wat móet. De focus niet langer teveel op hem leggen, maar op wat jij doet en wilt met je leven. Dát is onafhankelijk worden van hem, dát is waar loslaten om gaat. Niet om vergeten/verbannen, maar om onafhankelijkheid. Succes!(Onbekend)

Antwoord 3
Je TZ moet een les bij haar leren is mijn mening. Het zou goed kunnen dat dit over materie betreft. Er is een verschil tussen loslaten en loslaten. Loslaten betekent niet vergeten wat sommige denken. Juist wanneer je de ander probeert te vergeten, zal je juist je ZL meer gaan voelen. Het belangrijkste is dat jij je eigen dingen eerst doet en accepteer dat hij momenteel bij een ander is. De tijd is nog niet rijp voor jullie. Ga na welke les jij nog moet leren / angst oplossen. Gr.(Onbekend)