Q0748. Onvoorwaardelijke liefde versus voorwaardelijke liefde?

Onbekend

Enkele maanden geleden realiseerde ik me met een schok dat ik nu begrijp wat onvoorwaardelijke liefde is. Namelijk dat wat ik voor mijn TZ voel. Hij zou werkelijk alles kunnen doen wat hij maar wil, en nog zou ik van hem houden. Het is dezelfde soort onvoorwaardelijke liefde die je voor je kind voelt eigenlijk. Met dat verschil dat er hier ook nog zeker meer gevoelens bij komen (aantrekking en chemie). Nu kwam de vraag in me op of het dan karma is dat ik met mijn huidige partner aan het uitwerken ben. Hij kan namelijk zeker niet alles doen wat hij maar wil, zonder mijn liefde te verliezen. Mijn liefde voor hem is wel degelijk gebonden aan voorwaarden merk ik. En hoewel het niet eerlijk voelt naar hem toe, IS het simpelweg zoals het is. Hoe zit dat bij jullie?

Antwoord 1
Ja hoor dat is toch wel eerlijk,omdat het naar mijn mening aan karma gebonden is.Het moet wel voorwaardelijk zijn,want karma is altijd aan voorwaarden verbonden.Dus het kan heel goed dat die liefde voorwaardelijk is.Je zit beiden aan een zielsopdracht vast en die is met bepaalde afspraken gemaakt voor jullie exclusief.Tot het over is. (Wieweet)

Antwoord 2
Ik geloof in onvoorwaardelijke liefde maar ook in het trekken van grenzen. Toen ik nog met mijn twin in een relatie zat,trok ik mijn grens te weinig en ging in zijn negatief zelfbeeld spiraal mee en verloor mezelf. Nadat we uit elkaar waren onderhielden (nu nog) we het contact. Langzaam maar zeker sterkte ik aan en begon hem te zien wie hij werkelijk was. Als er een moment zich voordoet dat hij me wil manipuleren, trek ik mijn grens en ga er nu anders mee om zonder dat er een conflict ontstaat. Als zijn respectloze kant weer naar voren komt, trek ik op een liefdevolle manier mijn grens. Onze communicatie is hierdoor wel verbeterd en relaxter. Het voornaamste is dat ik mezelf blijf en mijn balans behoud. De band tussen hem en mij zal altijd onvoorwaardelijk krachtig blijven maar het moet niet zo zijn dat ik afhankelijk van hem ben. Ik ben door de spiegel zelfstandiger geworden.(Marjolein)

Antwoord 3
Onvoorwaardelijke liefde ja wat houdt dat in? is dat alles accepteren van de ander of houden van omdat je ziet dat die ander net zoals iedereen aan het leven/groeien is en iedereen is een kind met iets goddelijks in zich..ja ik kan ook van iedereen houden, waar ik weleens om uitgelachen wordt of ik zie ze kijken;;zo van die is gek..men ziet liever dat je ruzie hebt want dan snappen ze waarom je niet meer zo vaak of niet meer met iemand om gaat, dan is het ineens toegestaan. Van mijn twin hou ik onvoorwaardelijk maar dat wil niet zeggen dat ik alles wat hij doet leuk vind, maar ik wil hem niet missen en dat heb ik met andere mensen wel.Waarschijnlijk is dat het onvoorwaardelijke omdat je op dezelfde golflengte zit..je begrijpt elkaar(soms even niet..) maar dat is altijd zo weer goed want je bent elkaar en ja ik hou van mezelf dus… Het onvoorwaardelijke is niet zonder elkaar willen/kunnen en dat heb ik (gelukkig) niet met al die anderen.(Onbekend)

Antwoord 4
Zie je hem nog steeds?(Onbekend)

Antwoord 5
Gelukkig bijna elke dag,echt een droomrelatie. We praten zonder elkaar te hoeven horen,helaas achter een masker nog steeds maar het gevoel in mij zegt genoeg. Nee we willen elkaar niet meer kwijt ,hij betekent alles voor mij. (Onbekend)

Antwoord 6
Om nog even op mijn eigen onderwerp terug te komen; deze onvoorwaardelijke liefde is echt zoals ik zei; zonder enige voorwaarde. Als wij een relatie zouden hebben zou ik hem ALLE vrijheid geven die hij maar wilde. Dus zou hij er ook andere vriendinnen op na mogen houden en doen waar hij zin in had. Al is dat een wereldreis maken van twee jaar bijvoorbeeld. Dat zou ik bij hem gewoon kunnen, zonder enige moeite. Wetende en voelende dat er tussen ons niets kan komen. En in al mijn vorige en in mijn huidige relatie kon en kan ik dit dus niet. Dat is een hemelsbreed verschil. (Onbekend)