Q0737. Wetenschap?

Onbekend

Heel vaak zie ik op tv dat ze telepathie tussen twee mensen meten etc. Zelfs gezichtslijnen en energie niveau. Weet iemand of TZen door de wetenschap onderzocht zijn? Dat zou denk ik wel ergens aantoonbaar kunnen zijn. Ze kunnen heel veel meten, dus ook hoe mensen reageren op elkaar. Als een TZ stel naar deze mensen gaat, kunnen ze heel veel aantonen denk ik. Misschien wel leuk om op te zoeken welke wetenschappers zich hiermee bezighouden?

Antwoord 1
Ik heb het verschillende universiteiten en academische ziekenhuizen in Nederland gevraagd, afdeling parapsychologie. Waaronder Utrecht, UVA, VU Amsterdam, Leiden.Ze doen alleen onderzoek naar telepathie tussen biologische tweelingen, niet naar tweelingzielen. Soms krijg je niet eens antwoord. Dachten ze zeker dat ik een grapje maakte. In verschillende universiteitsbibliotheken in Amsterdam gesnuffeld, UVA en VU. Geen studie casus over tweelingzielen gevonden. Ik denk dat er te weinig van zijn en dus geen geld voor onderzoek vrijkomt. Dat gaat veranderen als een professor zelf zijn/haar tweelingziel tegenkomt, wedden?Ik denk dat je meer kans maakt in Leuven Belgie, die wil als onderdeel van brainport no. 1 in de wereld (driehoek Eindhoven-Aken-Leuven) baanbrekend en pionier zijn. Welnu hier ligt hun kans. (Wieweet)

Antwoord 2
Die wetenschapper kan ik je geven. Dat is Titus Rivas. Begin december 2009, heb ik spontane genezing meegemaakt doordat ik mijn twin zag in een droom. De aandoening(keelpijn in dit geval) was binnen drie tellen weg en bleef weg. Nu nog steeds geneest mijn twin mij. Ik denk dat dat komt omdat we stapelgek op elkaar zijn alleen ze wil geen contact met mij en daarom heeft er geen onderzoek kunnen plaats vinden bij die wetenschapper. Eerlijk gezegd zie ik dit ook als een doorbraak in de geneeskunst en kan de maatschappij heel veel geld en vooral tijd besparen. Toch kunnen we onmogelijk reguliere artsen missen en met de wetenschap die twins meemaken dat ze elkaar kunnen genezen vind ik nog steeds heel belangrijk dat we reguliere artsen respecteren en gewoon arsten consulteren als dat nodig is.(Onbekend)

Antwoord 3
Het verhaal in antwoord 1 vind ik heel schappelijk. Zelf denk ik ook dat de interesse in onderzoek naar dit fenomeen groeit, zodra de wetenschappers er zelf mee in aanraking komen. We moeten namelijk niet vergeten dat heel veel wetenschappers nogal sceptisch staan tegenover vrijwel alles wat niet objectief waarneembaar is. Wat niet wegneemt dat steeds meer tweelingzielen elkaar vinden en er daarmee een ‘gat in de markt’ ontstaat. Zelf zou ik geld willen doneren aan onderzoek naar het fenomeen zielsliefde/reïncarnatie. (Onbekend)

Antwoord 4
Bedankt voor jullie antwoorden: Het lijkt me heel leuk als ieder van ons hier iets mee doet. Ik denk dat een wetenschapper veel zou vinden tussen TZen, wat tastbaar bewezen kan worden. Bijvoorbeeld IQ en hersens activiteiten etc. Ik denk dat het onze taak is, van ieder van ons, mensen die dit kennen, om dat de wereld in te helpen. De mensheid moet echt op de hoogte worden gebracht van zoiets bijzonders. Het is een van de mooiste en best bewaarde geheimen in de wereld. Maar TZen moeten bekend worden, en geaccepteerd. Dan krijgt liefde een totaal nieuw perspectief. De vraag is, hoe doen we dat? Ideeën zijn welkom 🙂 (Onbekend)

Antwoord 5
Mijn twin is heelkundige, vaatchirurg en dus zouden wij wel eens onderzoek kunnen doen in de toekomst….? Maar niet naar het fenomeen tweelingziel, dat is naar mijn gedachte onze taak niet. Hij zit denk ik in zijn laatste “gewone” leven (komt nog 1 keer terug als engel), is in wezen een heel spirituele man, maar onze taak, als die er komt, ligt in het opereren van mens en dier met een “olieman” als mecenas, klinkt zot maar zo krijg ik het via mijn antenne door, kan er ook niks anders van maken. Via die werkzaamheden komt het tweelingzielfenomeen AANTOONBAAR naar de wetenschap. Desnoods zetten we er de hele dag de webcam op! Het is niet het onderzoek zelf, daar willen wetenschappers zich wel aan verbinden. Het gaat meer om de timing, wanneer is het in de wetenschapswereld aanvaardbaar? Op dit moment, ik weet het niet, een wetenschapper roept heel veel over zichzelf af wanneer hij nu over dit soort onderwerpen begint. Er zijn anoniem verhalen, ook nu nog, van artsen die in een droom hun overleden vader of moeder hebben gezien (astraal) en daar NOOIT over durven praten, laat staan met een collega. (Wieweet)

Antwoord 6
Net zoals telepathie tijd nodig gehad heeft voor de nodige acceptatie, zal bekendheid van de tz ook lang duren, terwijl tz fenomeen nog veel en veel zeldzamer is. oa Tiny Kanters heeft al initiatief genomen om dit fenomeen te introduceren bij de mensen, en ik denk ook dat bekendheid van tz’en alleen maar stap voor stap kan gebeuren. Ik denk dat dit fenomeen bij paranormale instellingen, bij paragnosten etc. al enige bekendheid heeft, want waar ga je naar toe voor vragen als je je zielslief hebt ontmoet? Ik heb nog naar twee schrijfsters gemaild over het boek Soulmates, een schrijfster is nogal bekend in dit landje. Tevens heb ik net gemaild naar een schrijfster en psycholoog. Ik weet dat ze nogal geïnteresseerd is in spiritualiteit. Ze woont bij mij in de buurt. Bij psychotherapeuten en psychiaters is zielsliefde ook al bekend, alleen de vraag is hoe benader je die mensen. Zelf heb ik een psychotherapeut geconsulteerd ivm evt trauma tussen mijn moeder en mij. De sessies zijn geschorst, vanwege mijn zeer positieve levensinstelling na de overval ontmoeting met mijn twin. Oja, en de eerste schrijver waar ik net over had schrijft ook voor NRC. Ik weet wel dat de Volkskrant een stuk over geschreven heeft. Alleen de moeilijkheid is dat dit fenomeen megazeldzaam is. Op dit moment weet ik niet zo gauw wat ik nog verder kan betekenen om verder hierover te brainwashen, maar ik hoop dat meer mensen hierop willen reageren, want ik vind het beslist de moeite waard dat meer mensen weten wat zielsliefde en tweelingzielen inhoudt. Dit was een reactie op antwoord vier, ik ben van antw. 2 (Onbekend)

Antwoord 7
De wetenschap hobbelt altijd achteraan. Het begint met verhalen die beklijven, af en toe in de kunst, meestal in de literatuur en poezie en heel soms in de wetenschap. Parijs heeft er misschien patent op om “beroemde” tweelingzielen voort te brengen? Zoals daar zijn: Abelard en Heloise, afdeling filosofie, mijn twin en ik vereeuwigd door W.A. Bouguereau als Eros en Psyche, afdeling kunst, en last but not least Pierre en Marie Curie, afdeling natuur- en scheikunde. De graven van hen zijn achtereenvolgens: Pere Lachaise,Picpus en het Pantheon. En what about Sartre en de Beauvoir???? Tweelingzieltjes of niet? Of hele sterke soulmates…. (Wieweet)