Q0736. Vrijgevochten vanwege voorbestemdheid?

Wieweet

Het valt mij op dat vaak 1 helft van de tweelingziel vrijgevochten is (zoals ik , een beetje doorgeschoten zelfs) en de andere helft nog het een en ander uit te werken heeft met een andere partner. Is het dat de eerste zo vrijgevochten is OMDAT hij bij de tweelingziel hoort en dus nooit bij een andere partner? In dat geval is het dus niet alleen een kwestie van karakter maar ook van voorbestemdheid? En kan een voorbestemdheid dan zo lang duren , zelfs wel 30 jaar ?

Antwoord 1
Bij ons is het net andersom; de mannelijke helft is zeer vrijgevochten en kan zich moeilijk binden tot dusver, en ik zit al heel lang in een relatie met kinderen en leef eigenlijk exact het tegengestelde leven. Of dat voorbestemd is? Ik denk het wel. Beide helften hebben andere dingen te leren. Wat ik bij ons dan wel vreemd vind is dat hij weliswaar de vrijgevochten helft is, maar dat ik degene ben die spiritueel het verst is…begrijp dit niet verkeerd. Ik bedoel dus dat ik het concept tweelingzielen helemaal snap, en hij er waarschijnlijk nog nooit van gehoord heeft en ook niet echt bezig is met dit soort dingen. Zijn ogen gaan slechts heel langzaam verder open. En zoals ik al eens eerder heb geschreven zal dat proces nog ongeveer 30 jaar duren. (Onbekend)

Antwoord 2
Een twinrelatie is inderdaad de meest vrijgevochten relatie, want je claimt elkaar niet. Af en toe kom je elkaar tegen, of regelmatig, en je voelt de onvoorwaardelijke liefde, geen verwachtingen, alleen voor elkaar zijn en van elkaar net zo makkelijk weer laten gaan en voelen van ik kom mijn twin gewoon weer een keer tegen. Ik heb ongeveer dertig jaar moeten wachten voor ik haar weer kon zien en mijn ervaren is alsof het gisteren was dat ik haar voor het laatst gezien heb. Raar hé. En dan voel ik ook dat ik net zo stapelgek op haar ben als dertig jaar geleden. Dus met deze ervaring kan ik haar als ik haar weer zou tegenkomen, weer evenzo makkelijk laten gaan, maar tegelijkertijd wel weer heel erg leuk vinden haar weer te zien en te spreken. (Onbekend)

Antwoord 3
Ik was de vraagsteller en ik ben de vrijgevochtene, maar wel kilometers spiritueler dan mijn getrouwde twin. Maar dat gaat’ie snel inhalen, een reuzensprong gaat’ie maken volgens mij. Ik heb steeds meer het gevoel dat we in Belgie ons leven ooit eindigen. Voordat wij elkaar ontmoetten in 2008 was er al jarenlang een voorbereiding “achter de schermen” en ik denk dat dat altijd zo is voorafgaand aan een ontmoeting tussen twee mensen, er worden morfische velden aangemaakt. Dus zo vrijgevochten is het ook weer niet. (Wieweet)

Antwoord 4
Ik denk dat je het bij het rechte eind hebt antwoord 3. Ook bij ons geldt dat ik kilometers spiritueler ben dan hij. Nee, eigenlijk niet, hij is het ook maar hij rent er hard voor weg. Dat is het verschil tussen ons. Ik voel het nu als mijn taak om hem heel geleidelijk te laten zien dat spiritualiteit iets is dat heel normaal en gewoon is in ons dagelijks leven, en dat ik niet zweverig ben. Liefst van alles zou ik hem een reiki behandeling willen geven, en hoop dat hij daar eens om zal vragen. Laatst heb ik hem ook weer wat verteld over mijn dromen. Hij reageert daar niet afwijzend op. Het is waar; het universum helpt ons bij deze taak, maar we kunnen niets overhaasten. Daar moet ik dan maar eens rust in zien te vinden! (Onbekend)