Q0735. Gedrag?

Onbekend

Kan iemand mij vertellen hoe het verschil tussen ziel en werkelijke beleving en gedrag zo groot kan zijn dat je in het echt je tz voortdurend treitert, blokkeert en trappen na geeft en dat je op zielsniveau heel lief en teder bent, met elkaar de mooiste momenten beleeft, vele gesprekken hebt en elkaar begrijpt? Heel soms, als niemand het ziet, doet mijn tz ook in het aardse lief tegen me maar als het er op aan komt, vernedert hij me het liefst t.o. anderen, vertelt leugens en laat mensen geloven dat ik gek ben. Mijn ziel staat hier ver boven maar in het aardse kom ik niet meer verder, ik voel me gesluierd en begrijp er helemaal niets meer van. Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe iemand zo gemeen kan zijn en zo iemand is dan ook nog mijn tz? Zou een ver ontwikkelde ziel niet gewoon ook in het aardse liefdevol moeten zijn? Als iemand niets weet van zielsverwantschap dan kan ik het me voorstellen maar bij ons speelt dat niet, het verschil tussen het 1 en het ander is gewoon TE GROOT, er klopt iets niet. Ik geloof nl dat die mooie verhalen over karma en vorige levens vooral gevoed worden door ego, wie bepaalt wat er nog uitgewerkt moet worden als je beiden “weet” en een bepaald niveau hebt bereikt? is er niet gewoon sprake van een enorme egotripper als 1 van beide tz dat gaat bepalen?

Antwoord 1
Misschien is hij ziek? (Onbekend)

Antwoord 2
Ik denk dat hij: -of niet jouw TZ is -of enorm schrikt van wat hij voelt en daarom zo doet tegen je. Sowieso is het beste om met een persoon die zoiets doet normaal te praten en zeggen dat dat heel vervelend is en dat hij daarmee direct moet stoppen. Als hij niet stopt kun je hem koekje van eigen deeg geven en hard spelen. Want TZ of niet, iedereen moet deze les leren, dat je met mensen goed om moet gaan. Je zou hem een dienst bewijzen door hem hard aan te pakken, in zijn eigen stijl en hem te leren dat het leven niet zo werkt. Nou en al is hij je TZ, nog steeds moet je voor jezelf opkomen. Maar het zou kunnen zijn dat hij dat niet is. Mijn TZ deed eerst ook beetje bot uit ontkenning van zijn gevoelens. Toch, hou het aards op dit moment, want zo overleef je deze gevoelens. Success en kom op voor jezelf!!! (Onbekend)

Antwoord 3
Het is heel belangrijk dat je in zielsliefde zuiver blijft, leer luisteren naar je gevoel, wil je lief er niet aan; wen er dan aan dat je het gevoel ook kunt voelen zonder er iets mee te doen. als je lief ingewikkeld in elkaar zit, werk dan aan jezelf, mediteren helpt echt goed. als je lief echt storend gedrag blijvend vertoont blijf dan bij jezelf, dat lost hij helaas misschien niet meer op dit leven….naar voor jou. toch kun je samen wel verder komen, ieder apart en zal je uiteindelijk toch blij zijn dat je hem ontmoet hebt, ook al wil je voor geen goud een relatie met hem. Blijf kritisch naar jezelf, als je dit weet, dat hij niet gezond is, geen relatiemateriaal, voel je dan nog zielsliefde voor hem, ook na 10 jaar? Zo blijf je zelf scherp… succes, dat is niet makkelijk. (Onbekend)

Antwoord 4
Soms zijn dat ook de allerliefste zuiverste mensen..(Onbekend)

Antwoord 5
Dank voor jullie antwoorden, helaas geen nieuwe inzichten voor mij, had gehoopt dat iemand mij iets nieuws kon vertellen waar ik wat mee kon. Koekje van eigen deeg gaat niet werken, hij heeft alles potdicht gebouwd, hier is heel goed over nagedacht en ik heb geen poot om op te staan en het maakt me intens verdrietig dat hij weigert om er ook maar 1x over te praten of ECHT duidelijk te zijn. Op zijn manier probeert hij me op zielsniveau van alles duidelijk te maken maar nog steeds weet ik het niet zeker of het van hem komt, want hij ontkent het gewoon glashard keer op keer 🙁 en doet dan voorkomen alsof ik gek ben. En als ik hem zie (en ik zie hem vaak) kan ik gewoon niet geloven dat hij dezelfde persoon is als met wie ik zoveel zielscontact heb (gespleten persoonlijkheid?). Er gebeuren zoveel “rare dingen” en zgn “toevalligheden” die allemaal kloppen en het verhaal sluitend maken voor mij, maar wel zodanig dat je er ook heel goed een aardse verklaring aan zou kunnen! geven als je dat zou willen. Het past overigens wel in het verhaal over narcisme, die mensen zijn er erg goed in om anderen te laten geloven dat zij normaal zijn en dat jij gek bent :(, maar zoiets doe je je zielslief toch niet aan? (ik heb er geen enkele twijfel over dat hij mijn tz is) En ik blijf kritisch naar mezelf kijken, heb ik ook steeds gedaan maar ik loop heel erg vast al geruime tijd, klinkt misschien raar maar dat komt omdat hij mij spiritueel blokkeert door zijn gedrag, kan er verder niet al te veel over zeggen hier. En antwoord 4, dat geloof ik ook wel, maar waarom ?? waarom je zielslief met zoveel vragen en onzekerheid belasten ? als mens doe je zo iets gewoon niet, en zielsliefde zal ik altijd voor hem blijven voelen, en dat is wat anders dan ook daadwerkelijk met iemand een relatie willen of kunnen hebben, ik denk dat die 2 heel goed samen kunnen gaan maar dat het niet altijd de bedoeling is … de tijd zal het leren. Ik had gehoopt met zoveel “deskundigen! ” hier een verklaring te krijgen voor zijn gedrag want het sloopt me, of ik nou wil of niet. En degene van die reiki behandeling ….. regel het maar op afstand, graag zelfs, en anders mag iemand mij wel vanavond met z’n ufo komen ophalen, heb er geen zin meer in, dit is echt zo megazwaar, niet meer te doen voor een normaal mens! (Onbekend)

Antwoord 6
Als je het gevoel hebt dat er misverstanden in het spel zijn, dan is open communicatie van fundamenteel belang. Mocht dit niet lukken, ik zou hem dan voorlopig met rust laten en als hij je echte TZ is, hij komt terug. (Onbekend)

Antwoord 7
Antw 4, hoe zuiver en allerliefst ben je als je zelf god gaat spelen op zielsniveau en daarmee alle aardse normen en waarden naast je neerlegt en geen enkel gevoel en respect toont richting je tz in het aardse? ik probeer het te begrijpen, echt waar! vandaar mijn vraag, maar het lukt me gewoon niet. Ergens hoop ik dat ik iets heel erg over het hoofd zie en dat hij vanavond met zijn ruimteschip in de achtertuin staat, stom stom stom natuurlijk maar het gaat er bij mij gewoon niet in dat iemand zo kan zijn. (Onbekend)

Antwoord 8
Ik herken je verhaal en zit met dezelfde vragen als jou. En net als jou begrijp ik er ook niets van, het is niet zozeer treiteren bij mij in het openbaar, maar geestelijke mishandeling door me dood te zwijgen. Zodra ik aangeef dat er een grens gepasseerd word, dan is er alleen een oneindige stilte. Je hebt geen idee hoe vreselijk dat kan zijn, oftewel als ik maar ben zoals hij wil dat ik ben is het goed. Ik wou dat ik je een antwoord kon geven, maar net als jij kan ik er niet over uit, dat iemand aan de ene kant heel lief kan zijn en aan de andere kant zo ontzettend respectloos. het enige wat mij opkomt is angst met een grote A, angst om te voelen, om iemand dichtbij te laten komen, en misschien is dat het ook wel, misschien ben je te dichtbij voor hem. ik weet wel dat op zielsniveau ik geen enkele twijfel hoef te hebben, maar op het aardse vlak bijna niet te handhaven is, uiteindelijk zijn we nog steeds mensen. Loslaten is uiteindelijk het beste, maar ik begrijp heel goed hoe moeilijk dat is. Je zou iemand zo graag een andere kant willen laten zien en hoe het ook kan, maar zolang er geen wil is en geen verantwoordelijkheidsgevoel dan houd het op, werkelijk. De grens ligt bij jezelf, en die grens passeer je pas als je al deze vragen achter je kan laten. Als de vragen op zijn en de antwoorden niet meer belangrijk, komt er misschien lucht voor beiden. Ik hoop werkelijk voor je dat hij het op tijd in kan zien, voordat je kapot bent gemaakt, maar uit eigen ervaring weet ik dat er weinig hoop is. Misschien liggen de zielslessen te ver uit elkaar, of zijn jullie jonge tweelingzielen, het kan allemaal. Ik wens je ontzettend veel sterkte, en als je op de bodem zit van je eigen kunnen, dan ga je vanzelf loslaten! (Onbekend)

Antwoord 9
Beste vraagstelster: ik denk dat het verschil tussen zijn gedrag en ziel misschien zo groot is omdat jij hem niet met rust kunt laten, en dat hij dat graag wil; door jou met rust gelaten worden. Probeer dat nou eerst eens en kijk wat dat oplevert na een jaar ofzo. Maak jezelf niet zo van streek, dat maakt de zaak alleen maar erger en het verschil nog groter. (Wieweet)

Antwoord 10
Beste wieweet, ik probeer het al jaren, heb hem jaren met rust gelaten, en het wordt er niet beter van alleen maar erger, en hoe meer ik hem met rust laat, hoe harder hij aan me gaat trekken op zielslniveau… en hoe meer het universum ook stuurt.. en op enig moment wil je dan toch ook wel eens een aardse bevestiging en als dat er niet in zit dan leg ik me daarbij neer, maar om er dan steeds maar weer een flinke schep bovenop te doen door te gaan liegen en manipuleren (en de rest) gaat toch wel erg ver vind ik, veel te ver!! Dan ontstaan er hele grote misverstanden zoals antw 6 ook zegt, en is het gewoon belangrijk om open te communiceren om duidelijkheid te krijgen omdat je anders (beiden) niet verder komt, je kunt wel loslaten maar je komt geen steek verder. (ik denk overigens dat hij degene is die niet kan loslaten, o.a. omdat hij mijn keuzes niet respecteert?) Wat hij met zijn leven doet moet hij weten maar ik trek het gewoon niet meer op deze manier, zo’n gespleten persoonlijkheid, en maak ik mezelf daarmee dan van streek? ik denk het niet, het is niets meer en niets minder dan een uitermate frustrerende situatie waar je boven moet staan, en dat probeer ik, zo goed en zo kwaad als het kan. Maar het blokkeert me wel in hoge mate om verder te groeien. Ik heb helaas weinig keuze, ik weet het, verhuizen zou in dit geval nog de beste optie zijn denk ik …… (Onbekend)

Antwoord 11
Als je alle vragen naast je neer kunt leggen ben je zover dat je dit los kunt laten. En je twin ook want als die niet in actie komt; jij kunt het niet voor hem doen..helaas. Ik zit er inmiddels lang genoeg mee en ja ik hou van mijn twin maar ook van mezelf.. daar ben ik een beetje laat achter. Geen actie is ook actie, nl. om je verantwoordelijkheid niet te willen nemen, maar veilig in je eigen wereld blijven. De taak die we samen hebben, wat ik heel sterk gevoeld heb, moet ik zo goed mogelijk maar in mijn leven opnemen en verschuilen achter karma? nee dat is niet meer voor tweelingzielen denk ik. Op een liefdevolle manier afscheid nemen en loslaten van oude overtuigingen dat is wat tweelingzielen behoren te doen..ook al krijgen ze de halve wereld/stad/mensen over zich heen. Sta achter je besluit die taak op te pakken, je bent niet voor niets elkaar tegen gekomen, laat je twin los tot je hem/haar weer tegenkomt of totdat hij/zij je opzoekt en je wel wilt zien. Ik denk dat we tegen elkaar moeten zeggen: je bent welkom als je deze relatie waard bent, anders werkt het niet..lieve groet. (Onbekend)