Q0729. Ego overwinnen …

Onbekend

Op dit moment heeft ego gewonnen van mijn tz. Hij is helemaal niet zichzelf en geeft wel toe van me te houden, maar helemaal gedemotiveerd. Alsof hij heeft opgegeven en weet dat hij geen geluk verdient of dat hij geen recht heeft om daar naar te verlangen. Zijn partner praat hem alleen maar schuldgevoel aan, wetend hoe hij voelt en wat hij wil. Die laat hem niet los en geeft aan te willen dat hij zijn gevoel negeert. Helaas gelooft hij alles op dit moment, alle verplichtingen en schuld, en dat hij alles moet opofferen om het goed te maken. Omdat het zo ‘hoort’. Ik wil hem helpen zichzelf terug te vinden, maar weet niet hoe. Haar giftige klauwen zitten zo diep in hem. Hij gelooft echt geen geluk meer te verdienen en gelooft nergens meer in. Weet iemand hoe ik mijn tz kan helpen om zichzelf weer terug te vinden? Ik wil dit niet voor mij, maar voor hem zelf. Ik kan het niet aanzien hoe iemand hem zo kleineert met foute redenen. Hoe help ik hem zijn ego overwinnen?

Antwoord 1
Ja dat ego hè, blijft moeilijk, ook ik heb zo vaak en soms heel ff nog last daarvan, terwijl ik niemand meer heb die mij de verkeerde dingen kan influisteren. het is een gevecht wat je met jezelf aan moet gaan, ook jouw twin, die kan dat echt alleen maar zelf. Wat ik wel merk dat als je zelf meer overwint de ander ook daardoor sterker wordt (communicatie/gevoelens op afstand) als ik me rot voel voelt twin dat ook, maar als ik sterk ben is twin dat ook..zoiets. en waarschijnlijk moet hij zich eerst zo rot voelen dat hij uiteindelijk wel weg wil..niet voor jou maar puur voor zichzelf, want een tweelingziel die gegroeid is wil dat niet dat zijn gevoelens onderdrukt zijn, want gevoel is puur eerlijk..je kunt als ver ontwikkelde ziel dat niet meer ontkennen, daar wordt je stikongelukkig van, dus mijn advies; zorg dat je zelf stevig in je schoenen staat..leef naar je gevoel en ja daar hoort ook wel eens onmacht/diep verdriet en boosheid bij , allemaal stapjes om jezelf weer te vinden en van elk stapje word je sterker en blijf er in geloven, ook na diepe wanhoop…liefs (Onbekend)

Antwoord 2
Heb je er wel eens aan gedacht dat hij hier doorheen moet omdat hij misschien ooit in een ander leven hetzelfde heeft gedaan bij een ander? En houdt zijn vrouw hem een spiegel voor? Vergelding? Het is maar tijdelijk moet je maar denken. (Wieweet)

Antwoord 3
Door liefde te geven, steunen, begrip, luisteren, niet bemoeien, dat je er niet in meegezogen wordt, positief blijven…… (Onbekend)

Antwoord 4
Het ego, is iets waar ik ook tegen aan loop, mijn tweelingziel vond de relatie van ons zo zwaar dat ze een man er bij zocht om het lichter te maken. Rare actie wellicht, maar voor mij de confrontatie met mijn ego. Een andere man aan haar…. Na 5 keer afscheid, vier keer vanuit mij en één keer vanuit haar in 7 maanden tijd, weet ik dat mijn ego altijd mij parten zal spelen, en haar ook, als het mij overkomt maar dat tweelingzielen liefde altijd overwint en uiteindelijk je alleen sterker uit dergelijke confrontaties met jezelf komt. Het komt goed dus.(Onbekend)