Q0720. Zielsverwant?

Onbekend

Is mijn werkgeefster een zielsverwant? Ik heb eerst gewerkt in een vestiging waar enkel haar man aanwezig was en ook enkele collega’s. Nu werk ik in de winkel waar ook zijn vrouw aanwezig is. Het klikte meteen met zijn vrouw. Hij zei vroeger toen ik in de eerste winkel werkte dat ik juist ben zoals zijn vrouw, en inderdaad ik ervaar het nu ook. Kan het dan ook dat hij gevoelens heeft voor mij, soms heb ik dat gevoel. Hij heeft me wel al meer dan eens in bescherming genomen tegenover collega’s. Zouden de collega’s merken dat er een speciale band hangt tussen ons, voor mij nog meer met zijn vrouw, en ik heb het gevoel dat hij me soms mijd omdat het niet zo zou opvallen tegenover de andere. Ook is het raar als zij ergens pijn heeft, waar het ook mag zijn, ik het ook heb, kan dat? Ze lijkt uiterlijk ook op me, streng uiterlijk, donker haar, bril, zelfde stijl van kleren, ze hebben meer bezit dan zelf maar dat voel ik niet. Ik heb haar daar nog niet over gesproken, het klikt gewoon van de eerste dag. Toen hij, haar man me vroeg na een maand hoe stel je het? Zei ik van de eerste dag meteen goed, het kon niet beter. Hij antwoordde het is wederzijds. Maar door zoveel jaloezie op het werk dreigt onze vriendschap soms ten onder te gaan. De collega’s proberen me soms te pakken, om ruzie te stoken tussen ons. Ik vind dat zo vreselijk pijnlijk en ik ben bang dat het hen op den duur nog zou lukken ook. Kan dat? Ik zou er aan ten onder gaan.

Antwoord 1
Ja je wordt van alle kanten belaagd, ik denk omdat de kracht van liefde heel groot is, dat de tegenhanger van dit, angst, ook heel groot wordt. Ik heb mij ook altijd kwetsbaar opgesteld en dan komen er mensen die tussen ons gaan staan, zitten te saboteren, omdat ze een opening, een gat zien en hup daar is jaloezie, angst, omdat je niet duidelijk bent naar elkaar! mijn advies; wordt zelf sterk hierin, weet wat je voelt voor die ander, en blijf daar bij! Ik voel me sterk in mijn liefde voor mijn twin en daar kan niemand meer aan sleutelen, het maakt wel verdrietig. (Onbekend)

Antwoord 2
Ja wees sterk, door al dat getreiter en gemanipuleer wordt je als ziel sterker doordat je op de proef gesteld wordt, uitgetest. Zie het als een uitdaging om je krachten te meten, zoiets. Dan buig je het om naar iets positiefs. Net zoals problemen een uitdaging kunnen zijn, in plaats van erover te klagen kun je er dankbaar voor zijn, ze zetten je hersens aan het werk om het op te lossen en zo evolueer je denk ik weer een stap vooruit. (Wieweet)