Q0719. Voelen of weten?

Onbekend

Wat me erg verbaast is dat mensen schrijven dat ze “weten” dat het je tz is. Voor mij kan ik dat alleen maar voelen . Ik voel gewoon dat ze het is.. er is een veel diepere liefde gaande, een liefde die je kan omschrijven als de liefde voor je kind..puur en onvoorwaardelijk. Bij mij in eerste instantie (en nu nog) zonder sexuele spanningen. het verlangen om alleen maar bij de ander in de buurt te zijn…er naar uit kijken om hem/haar te zien. In het begin kon ik mijn eigen partner niet om me heen verdragen, constant dat voelen,voelen en voelen… echt je voelt het. Ik heb dat in heel mijn leven nog nooit mee gemaakt. Het is fijn dat je je tz gevonden hebt en dat je je liefde kan geven maar het doet verdomde pijn.!!!!!! Er mee kunnen omgaan… met dat gemis en verlangen, het gevoel dat constant, 24 uur per dag aan getrokken wordt is nog wel het moeilijkste. Neem van mij aan, dat als het zover is dat je het voelt.. later WEET je dat het je tz is .

Antwoord 1
Voor mij gaat deze liefde nog dieper als voor mijn kind, het is meer, groter en dieper, echt niet te vergelijken! Doordat ik dit gevoeld heb, weet ik dat het mn tweelingziel is, nooit van gehoord en dan toch zeker weten. Zo prachtig en geen verlangen? Ik kan daar niet meer omheen. Bij mij is er zeker wel verlangen en ik weet! (voel) dat dat ook bij mijn tz zo is, maar ja wat moet je ermee hè ?! ik ben hier zo bang voor dat ik in mijn relatie blijf want ik wil er niets mee , dan doe ik zoveel mensen zeer. (Onbekend)

Antwoord 2
Ja dat klopt wel denk ik, eerst voel je het en pas later weet je het. Zo ging het bij mij ook. Het duurde 3 1/2 maand voordat het grote Weten kwam, daarvoor alleen Voelen. Ik zag op internet dat hij getrouwd was en ik schaamde me zo voor mijn gevoelens joh! Ik zat me in gedachten constant te excuseren tegenover hem voor mijn “stoute” gedrag. Wist ik veel dat het om mijn tweelingziel ging .En daarbij kwam ook nog eens het leeftijdverschil, ik ben 15 jaar ouder, nou dan zou ik toch het goeie voorbeeld moeten geven, zoiets dacht ik en ik voelde schaamte. Als een soort oudere zus die niet weet hoe ze het moet doen voor de jongere broer. Pas toen ik in een flits BZE zijn beeldtenis zag en het woord Tweelingziel, wist ik het feilloos en was alle schaamte weg. En het gevoel van leeftijdsverschil ook. (Wieweet)

Antwoord 3
Ik voelde het natuurlijk eerst, want voelen IS weten. Het was heftig om me te realiseren dat hij degene is die bij mij hoort en dat ik heel diepe gevoelens voor hem heb. Dat dat omgekeerd ook zo is Voel dus. Weet ik ook. Zoiets weten twins van elkaar zonder woorden. Je ziet het in de ogen en in de houding. (Onbekend)

Antwoord 4
Ja, voelen en hoe. We voelden allebei de heftigheid en ik zag dat ze wist dat er iets aan de hand is. Daarna was ze blij en opgelucht. Elkaar in 29 jaar niet gezien. Mijn ogen waren op haar geplakt en ineens keken we inelkaars ogen. Ik voelde dat ze hierop gewacht had en ik voelde dat ze hiervoor niet durft uit te komen. Geeft niet. Ze denkt nu meer aan mij, net zo ik veel aan haar denk en de rest wordt van bovenaf geregeld. Ik wil haar binnenkort weer zien en evt spreken, dat zal ik heel erg leuk vinden. (Onbekend)