Q0710. Zo sterk verbonden en toch geen tweelingzielen?

Onbekend

Ik ontmoette mijn TZ? 1,5 jaar geleden. Ik vond meteen alles leuk aan hem. De volgende dagen, als ik aan hem dacht, schoten er eerst twee andere namen door me heen, en dan moest ik echt nadenken hoe hij ook alweer echt heette. Dat duurde een weekje, toen was zijn echte naam ingedaald zeg maar. Na een aantal maanden zag ik ineens overal zijn naam opduiken, op de gekste plekken en er overviel me dan paniek. Uiteindelijk heb ik contact opgenomen en bleek dat hij grote psychische problemen had met zelfmoordgedachten, precies in die week. We hebben een tijdje contact gehad, hij heeft het verbroken. Ik bleef erg bezorgd om hem. Af en toe liet hij iets van zich horen. Dit jaar is het weer tot contact gekomen, van zijn kant af, en nu bleek hij mij te kunnen voelen en ik hem als we niet bij elkaar zijn. Dit voelen gaat heel ver. Dat heeft hij ook toegegeven. Nu heb ik deze site ontdekt, en was blij herkenning te vinden! Ik heb het hem verteld, maar hij zegt dat het geen zielsliefde is. Kan dat? Kun je zo sterk met iemand verbonden zijn en elkaar voelen op afstand zonder dat het een tweelingziel van je is? Hij blijft mij aantrekken en afstoten, maar ontkent dit. We kennen elkaar nu 1,5 jaar, praten geregeld met elkaar, helpen elkaar, zien elkaar heel af en toe, en hij zegt dat we nog niet eens een vriendschap hebben, laat staan liefde. Terwijl ik vanaf het eerste moment een diepe, onvoorwaardelijke liefde voor hem voel, wat hij ook zegt of doet. Nu heeft hij ook nog eens gevraagd of ik geen telepathisch contact meer wil zoeken met hem. Dat doe ik dus niet, alleen ik heb hem nog wel bij mij gevoeld. Mijn grote vraag; Kan het echt zo zijn dat hij gelijk heeft, en dat we geen tweelingzielen zijn?

Antwoord 1
Klinkt heftig, psychische problemen met zelfmoordgedachten, ontkennen van zielsliefde en geen telepatisch contact meer willen. Ik denk wel dat jullie een nauwe zielsverwantschap hebben als ik je verhaal zo lees, denk ook misschien wel TZ, maar dat weet en voel je gewoon zelf, daar is geen speld tussen te krijgen. Ik weet wel dat ook andere mensen (die geen zielsverwanten zijn) je kunnen voelen of in-tunen bij jou als ze die gave hebben. Ik heb dat met een vriendin (zij kan bij mij en bij anderen in-tunen), het is zelfs zo erg dat als ik haar een droom van mij vertel dat ze mij dan alle details kan geven die ik niet genoemd heb, en dat is best een aparte gewaarwording. Maar om even op jouw situatie in te gaan, geef hem rust als hij dat wil door niet zelf contact te zoeken en als hij het wel doet bij jou telepathisch, stuur hem dan kracht en liefde en laat hem weten dat je er altijd voor hem bent, denk dat je op dit moment niet veel meer kan doen dan dat, sterkte! (Victoria)

Antwoord 2
Dit is een situatie die je heel voorzichtig dient te benaderen. Jullie zijn waarschijnlijk wel tweelingzielen, maar hij zit echt in problemen. Waarschijnlijk vind hij dit te mooi om waar te zijn en is hij bang dat het nog een teleurstelling zal zijn waardoor hij nog dieper gaat in zijn problemen. Ik zou je echt adviseren om hem heel voorzichtig te benaderen! Laat even alle tweelingzielengedoe en liefde zijn voor wat het is en wees een echte vriend voor hem. Dat is waarschijnlijk wat hij nodig heeft. Hij heeft geen liefde nodig nu. Jij bent in zijn leven opgedoken om hem hier doorheen te helpen. Meestal ontmoet je een TZ ook na zo een periode van eenzaamheid. Dat hij je vraagt om geen telepathisch contact te zoeken betekent dat hij het voelt (wat erg goed is!) maar ook dat hij er bang voor is. Het gaat te snel te heftig. Je kan dit echt laten werken, maar je moet super veel geduld hebben. Wees alleen maar een pure eerlijke vriend zonder bijbedoelingen. Als je zoveel liefde voor hem voelt dan weet je wat ik bedoel. Niemand kan zo zijn vriend zijn als jij. Hij moet eerst helemaal helen voordat hij je iets kan geven. Ontken alles, zeg dat je geen contact zoekt telepathisch en dat je hem als een vriend ziet. Hij zal je alleen maar binnen laten als een vriend. Geef hem zoveel ruimte daarin (door liefde en TZschap te ontkennen) zodat hij zelf naar je toe reikt. Als je vrienden bent, en hij voelt zich goed en veilig, gaat hij zelf op je af stappen. Let maar op. Dat is ook wat hij nodig heeft. Dit gaat hem te snel, het is te veel. Hou van hem onvoorwaardelijk en heel hem uit zijn depressie, voordat jullie überhaupt aan liefde kunnen denken. Je hebt veel kracht nodig hiervoor, en je moet al jouw gevoelens even opzij zetten om hem te kunnen helpen. maar ik heb er een goed gevoel over. Door een onbreekbare lieve zachte stevige vriendschap op te bouwen, ga je hem de warmte en houvast geven die hij nodig heeft. Als hij zich helemaal goed voelt en er klaar voor is, zal hij zelf naar meer vragen dan vriendschap. Maar het is heel belangrijk dat je het door met zelf laat doen. Hij heeft al toegegeven dat jullie TZ zijn, door te zeggen dat hij je voelt. Geef het tijd. Je zult zien hoe goed dit werkt. En als hij toch nooit iets wil, dan heb je tenminste iemand geholpen en een beste vriend aan over gehouden. Dit kan heel lang duren want jullie zitten nog in de beginfase, maar geef niet op, dit is mooiste gevoel ooit. (Onbekend)

Antwoord 3
Het kan inderdaad dat je je heel sterk met iemand verbonden voelt terwijl je toch geen tweelingziel bent van elkaar. Dat hangt m.i. van de grootte van het karma af. Als twee zielen elkaar iets heel ergs hebben aangedaan (of de ene ziel bij de andere iets aangedaan/veroorzaakt) in een leven,dan zal het gevoel van verbondenheid des te sterker zijn denk ik, want de ziel wil voor zijn groei niks liever dan het opruimen zodat zich het verder kan ontwikkelen. (Onbekend)

Antwoord 4
Hoi, ik ben de vraagsteller. Heel erg bedankt voor jullie antwoorden. Antwoord 2: wauw… super verwoord en zo exact toepasbaar op de situatie.. hier ga ik heel veel aan hebben.. dit is precies wat ik nodig had, wat ik zocht.. echt zo bedankt om je zo’n moeite te getroosten om mij dit duidelijk te maken.. was erdoor geraakt en geemotioneerd.. thanks.(Onbekend)

Antwoord 5
Antw.2 ik denk dat heel veel twins dit zouden kunnen toepassen maar is het door alle heftigheid, als je weet wat het is, vooral in het begin erg moeilijk het ook zo te zien, nu ik zo ver ben kan ik mijn twin ook echt die ruimte geven als hij die wil en dat voelt goed, kon je elkaar maar helpen in deze, want niemand snapt je zo goed als je twin, niemand begrijpt hoe mooi en bijzonder maar ook hoe moeilijk het proces is waar je door heen gaat, een heel mooi advies! bedankt van een twin die hier ook weleens heel moe van is… Liefs. (Onbekend)

Antwoord 6
Je schrijft 2 dingen, dat ‘jullie een tijdje contact hebben gehad’ en dat ‘hij het niet eens een vriendschap ziet’?

Wat volgens mij belangrijk is is dat een vriendschap of relatie van 2 kanten komt, als dat richting een ‘relatie’ gaat lijkt het mij belangrijk dat dit aan beide zijden wordt uitgesproken.
Ik denk dat het goed is dat je je vooral op jezelf gaat richten. Als je (te)veel met hem bezig bent, vooral als dit niet is wat hij wil, kan je hem juist wegjagen. Als je je aandacht op jezelf richt werk je allereerst aan je eigen dingen en ten tweede merk je dan ook (of niet) in hoeverre hij bij jou wil zijn.

Ook als hij daarna toch geïnteresseerd zou zijn, is er, lijkt mij, een grote kans dat je ook apart van elkaar nog tijd en energie nodig hebt. 

Het lijkt mij niet de bedoeling dat je achter hem aangaat als hij het niet wil. Mijn tip zou zijn om door te gaan met je leven, als je echt een tweelingziel bent denk ik dat je, ook als je doorgaat met je leven, uiteindelijk bij diegene terechtkomt. (StrongWoman)