Q0703. Gevoelens vertellen?

Onbekend

Is het vanuit de eerlijkheid belangrijk dat je je twin laat weten wat jouw gevoelens zijn? Ik wil het heel graag vertellen en er met haar over praten maar is dit verstandig?

Antwoord 1
Het is belangrijk en eerlijk als je jouw gevoelens aan haar verteld, maar let wel goed op, wanneer je dat het beste kunt zeggen tegen haar, want ze zou ervan kunnen schrikken en ze zou je niet meer willen zien. Ik zou heel goed opletten wanneer en wat je tegen haar kunt zeggen. De gevoelens die tz hebben zijn zo heftig en intens dat ze aan jou kan zien hoe heftig ze zijn en die heftigheid heeft ze waarschijnlijk nooit meegemaakt en dat kan haar doen afschrikken. Als je echt van haar houdt weet je gewoon hoe je dat moet aanpakken. Veel succes want het is het mooiste wat er bestaat, zielsliefde. (Onbekend)

Antwoord 2
Ja zeker, doe het wel op een hele voorzichtige manier. Heel rustig beginnen. (Onbekend)

Antwoord 3
Dat hangt van een paar dingen af denk ik. Kun je inschatten of ze ermee mee kan omgaan, en of ze openstaat voor het begrip tweelingzielen. Of wil je alleen vertellen dat je gevoelens voor haar hebt zonder dit te benoemen? Ik weet over mijn zielslief dat hij zijn gevoelens voor mij wegstopt en ze pas onder ogen kan zien als hij wat heeft gedronken en als hij slaapt. Het uitspreken naar elkaar is bij ons eigenlijk niet eens nodig aangezien we het van elkaar weten zonder woorden. Maar toch zou ik soms wel eens graag die ondubbelzinnige bevestiging krijgen. Dat is menselijk denk ik. Voorlopig gaat dat niet gebeuren vrees ik. Het maakt de dingen te expliciet voor ons beiden, en daar is het de tijd nog niet voor. Komt wel, dat is zeker. (Onbekend)

Antwoord 4
Vanuit de eerlijkheid? verstandig? Als je verstandig wilt zijn dan moet je gaan emigreren, dan weet je zeker dat je geen aardse fouten maakt, Liefde is niet verstandig, Liefde IS. Je weet zelf het beste hoe jij en je twin in het proces staan en of jullie daar voor open staan en of jullie het wel of niet aankunnen. Ik denk wel dat je ver in het proces moet zijn om dit samen te kunnen delen, ik kan alleen voor mezelf spreken maar ik kan het al heel lang zonder verwachtingen delen met mijn twin (zou ik ook heel graag willen), alleen hij was er nog niet aan toe. Ik begrijp nu ook waarom dat was, hoop wel dat hij er op enig moment wel aan toe is, ik wacht het rustig af. Oja, als ik mijn hele leven alleen maar verstandig was geweest, dan weet ik heel zeker dat ik mezelf niet had teruggevonden 😉 liefs.(Victoria)

Antwoord 5
Nee dat verandert niets aan je eerlijkheid,wel of niet vertellen.Ik zou het niet doen.Jullie weten alles van elkaar.Hoe langer het energetische contact met je twin hoe beter hij het merkt,je bouwt het op a.h.w. en vertellen van je gevoelens kan snoeihard binnenkomen als hij er nog niet aan toe is. (Wieweet)

Antwoord 6
Als iedereen kon leven vanuit zijn gevoel (hart en ziel) ipv vanuit zijn hoofd (verstandig zijn) dan zag de wereld er een stuk liever uit denk ik, mooie taak voor twins om hierin een voorbeeld te zijn. (Onbekend)

Antwoord 7
Mijn antwoord is: gevoelens delen. Wil zelf graag dat mijn twin zijn gevoelens deelt en er met mij over praat. Of het verstandig is? Ben vroeger te ‘verstandig’ geweest en onze liefde ontkend. Daar heb ik spijt van. Bij ons is het bovendien de tweede ronde. Heb erg behoefte om mijn gevoelens in het licht te brengen (in plaats van alleen energetisch/via deze site met de nodige ruis vandien). En wil weten wat het proces met hem doet. Ook is het denk ik een afsluiting..waardoor we verder kunnen zonder elkaar. Ben heel dankbaar voor zijn liefde en de ontwikkeling die ik doormaak, hoe pijnlijk ook. Ik zie de toekomst met mijn gezin (en de levenstaak die ik mede door hem ontdekt heb en waarbij mijn partner voelt dat hij me moet helpen) heel positief in. En de eerlijkheid tegen mijn partner, heeft me een frisse start van onze relatie opgeleverd. Dit had ik in het begin van het proces nooit gedacht.. Dus aan alle worstelende twins: er is licht aan het einde van de tunnel! (Onbekend)

Antwoord 8
Weet je, ook ik stortte me (letterlijk voor mijn gevoel) in het diepe toen ik twin over mijn gevoelens vertelde, elke keer weer, weet niet eens of hij zich dat wel realiseerde. Het paste totaal niet bij mij, bij mijn normen en waarden van dat moment en verstandig vond ik het helemaal niet, en toch deed ik het, ik MOEST mijn hart volgen, het leek bijna alsof ik daar zelf niets over te zeggen had. Ik wist ook, hij zal me begrijpen want hij voelt hetzelfde. Groot was dan ook de schok dat hij het aan zijn partner vertelde, direct, alsof het niets te betekenen had. Dat de “lading” van de boodschap totaal niet overkwam kon ik ook merken aan de manier waarop zijn partner de volgende dag richting mij reageerde. En hoewel ik het verstandelijk wel kon begrijpen, voelde mijn ziel zich verraden temeer ook omdat hij het ook nog eens ontkende. En hoewel mijn twin er totaal niet mee om kon gaan, met mijn openhartigheid, wist ik toch heel zeker dat hij heel diep van binnen blij was! met mijn liefdesverklaring, zodat hij hier niet alleen in stond. En ik heb er nooit spijt van gehad want het heeft me gebracht waar ik nu ben, dit kun je maar met 1 persoon echt delen, in liefde, onvoorwaardelijk en zonder dat je veroordeeld wordt. Dus als je het beiden wil en aankunt heb ik 1 advies, doen! (Onbekend)

Antwoord 9
Waar ben je bang voor? (Onbekend)

Antwoord 10
Aan antw.6 dat zijn mijn woorden…helemaal waar. Liefs.(Onbekend)

Antwoord 11
Waar ik bang voor ben is dat ze inderdaad niet met mjn gevoelens om kan gaan, dat ik haar van me afstoot, ik zoek ergens een bevestiging van haar gevoel tov van mij. Ik weet en voel dat het er is, maar een gevoel is een gevoel en mensen zijn nu eenmaal rationele wezens die alles verklaard en opgehelderd willen hebben. Ik wil verder met haar als mijn mate die ik eindelijk gevonden heb na al die jaren…daarom zo voorzichtig. (Onbekend)

Antwoord 12
Pas vertellen als je heel zeker bent dat de ander er wat mee kan, want ik ben het eens met de reactie dat zoiets echt als een mokerslag kan binnenkomen, ook al weet iemand het wel onbewust. Het benoemen maakt het dan echt onontkoombaar, vaststaand, wat het natuurlijk ook IS, maar daar moet je wel klaar voor zijn. Dus voel heel goed in jezelf aan of dat moment er al is. Dat weet je zelf wel diep in je hart. Twins weten dit echt wel van elkaar zonder het uit te spreken, daar hoef je niet over te twijfelen. Toch voel ik zelf ook wel de behoefte om het hem te zeggen, maar pas als ooit het moment daar is. Dan zal ik het weten en dan zal ik spreken met mijn mond. Tot die tijd spreek ik met mijn ogen en lichaam. (Onbekend)

Antwoord 13
Ik ben het eens met de eerdere antwoorden. Ze moet er wel open voor staan, weten dat jullie wat bijzonders met elkaar delen. En er aan toe zijn. Als mijn twin het zou willen vertellen, sta ik daar voor open, ik zou graag contact met twin willen en het geweldig vinden als je er gewoon met elkaar over zou kunnen praten. Dan kan ik ook eens zeggen wat mijn gevoelens zijn, maar ik hoop dat hij dat wel weet/voelt. (Ik probeer het wel eens via dat lijntje, maar dat blijft toch een beetje vaag) En ja inderdaad je wilt toch ook wel bevestiging via woorden, het is moeilijk om volledig op je gevoel te vertrouwen. Succes wat je ook besluit. (Onbekend)