Q0699. Geheime relatie met je zielsliefde …

Onbekend

Zaterdag las ik in het volkskrant magazine een artikel geschreven door een vrouw die getrouwd was en in het geheim een relatie had met haar zielsliefde. Ze had er totaal geen problemen mee want het stond los van elkaar en haar man plukte er ook de vruchten van want zij zat lekkerder in haar vel. Kort samengevat dan. Ik las het met veel interesse omdat ik mezelf herkende in een aantal uitspraken. Het zette me ook aan tot nadenken en met een lichte schok bedacht ik me dat ik er niet zeker van ben dat ik verweer zou bieden als mijn zielslief iets zou proberen. Maar dat is dan ordinair vreemdgaan toch? Het stomme is dat dat niet zo voelt. Het overstijgt een normale liefde en ik zou er ook een relatie met mijn zielslief naast kunnen hebben zonder dat iemand ervan wist, denk ik. Zijn er hier mensen die dat hebben? Hoe is dat en hoe ga je ermee om?

Antwoord 1
Ja ik heb het ook gelezen en ik zou het ook kunnen hebben met mijn tweelingziel als hij in mijn leven was. Mijn tweelingziel zou dat niet met mij kunnen denk ik. Ik los het op door helemaal geen relatie te hebben levenslang,en op mijzelf te blijven. Ik ken mijn tweelingziel al levenslang en zou nooit het risico van een dubbele relatie willen lopen. (Wieweet)

Antwoord 2
Interessante vraag, heb het artikel jammer genoeg niet gelezen want het is wel iets wat mij ook bezighoudt. Aan de ene kant voelt het zo verkeerd (maar dat is obv aardse ego wetten en afspraken) en aan de andere kant, waarom gelden er voor zielsliefdes geen andere wetten en regels …. ? hmmmm is hier al eerder aan de orde geweest geloof ik, ik weet het niet, ik weet ook niet of ik de verleiding zou kunnen weerstaan. Ben heel benieuwd hoeveel mensen er reageren, dus veel reacties graag 🙂 oja ik wil wel graag anoniem blijven maar dat kan hier geloof ik hè? (Onbekend)

Antwoord 3
Volgens mij hou je op deze manier niet alleen jezelf voor de gek..maar ook je tweelingziel en je partner en dat heeft niets met leven volgens de regeltjes te maken maar met angst, angst voor het nieuwe, onbekende, twin is niet voor nix op je pad gekomen, het is je andere helft en je kunt niet anders dan naar elkaar toegroeien. wil je een liefderelatie? moet je toch eens heel eerlijk in je hart kijken, want stiekum dan doe je je partner groot verdriet, dat past niet bij tweelingzielen. (Onbekend)

Antwoord 4
Heb er zelf geen ervaring mee, maar ja, als je het beiden wilt en heel zeker weet dat het tussen jullie blijft dan zou ik het misschien ook wel kunnen. Het probleem is dat ik niet weet of ik mijn twin kan vertrouwen, hij heeft wel veel gekkere dingen gedaan….. bijv. die 1e keer dat ik het hem verteld had, heeft hij het gelijk ‘s avonds aan zijn partner verteld (hij zei dat ze dit soort dingen altijd heel open met elkaar kunnen bespreken ??!) en die sprak mij er de volgende dag gelijk op aan in een hele kleine ruimte bomvol mensen. Behoorlijk genant kan ik je zeggen, ik kon wel door de grond gaan. Dus ja, weet wel waar je aan begint, je moet wel heel zeker weten dan dat jullie er beiden hetzelfde over denken en dat je elkaar blindelings kunt vertrouwen. (Onbekend)

Antwoord 5
Antwoord 3 ik ben het met je eens het past niet bij tweelingzielen om er zo stiekem op los te leven,ten koste van de gevoelens van een ander. (Wieweet)

Antwoord 6
Natuurlijk dit is echt een LIEFDE die je moet/mag beleven in een donker achteraf hoekje, stiekum! ach ja want je geeft toch al genoeg licht, dus waarom niet! sorry hoor..ik kan het niet laten. (Onbekend)

Antwoord 7
Wil ook graag hier iets over kwijt ; volgens mij is er in de vraag een bijzondere uitspraak nl. ik zou er ook met mijn zielslief een relatie naast kunnen hebben. waar ligt je prioriteit? wie Is je man/vrouw, wie Is je broer/zus/vriend ? de vraag is dus; met wie heb je een relatie en met wie wil je graag/heel graag als beste vriend om blijven gaan? ik heb zelf heel lang met deze vraag geworsteld en hij is mij nu wel duidelijk. je tz IS nl.je man/je vrouw. en dan kom je aardse structuren tegen waar je in vast zit..tja wat doe je dan? (Onbekend)

Antwoord 8
Antw.3, ik ben het niet met je eens. liefdesrelatie? of sex relatie? dit gaat wel over een hemelse relatie hè? een liefdesrelatie heb je toch al in de diepste vorm die je maar kunt bedenken, maar alleen daarvan zou mijn partner al heel veel pijn en verdriet hebben als hij dat zou weten. En dat heeft dan enkel en alleen te maken met zijn ego en het “gebrek” aan inzichten in het grotere geheel van die partner en helaas heb je daar geen invloed op. Sterker nog, als je zou vertellen van je tz, dan zou het gelijk een aardse stempel krijgen en word je (of de liefde in jou) geblokkeerd. Je bent dan een egoïst volgens aardse normen omdat je je gezin, (en evt dat van je twin) op het spel zet, omdat je een overspelige partner bent …….. Maar dat zijn wel aardse gedachten hè? Als je intenties zuiver zijn en jullie willen het beiden en het gaat niet primair om de fysieke aantrekkingskracht (die er natuurlijk wel is) maar meer over het samen willen beleven en delen van dit! unieke gebeuren, dan hou je niemand voor de gek. Het zijn de aardse wetten en regeltjes die je beperkingen opleggen, die zeggen dat je niet van een ander mag houden (of een relatie mag hebben, in welke vorm dan ook) als je getrouwd bent. Aardse wetten die je dan zouden dwingen om te kiezen, waarmee je onnodig veel schade toebrengt vooral aan diegenen die die andere dimensie niet (kunnen) begrijpen. En ja, je zou je partner er idd veel verdriet mee doen als die het zou weten, en dat wil niemand, zeker vergevorderde tweelingzielen niet. En hoe zou ik mijn kinderen moeten uitleggen dat ik hun liefdevolle vader waar ik ook nog steeds van hou, zou verlaten voor een ander waar ik ook (dieper en anders) van hou… laat ik mijn kinderen dan zien wat liefde is??? Nee! wat ik wil en in mijn beleving doe is liefde zijn, liefde voelen, liefde verspreiden, samen delen met je twin als die dat ook wil (als vrienden misschien, misschien zou het (nu) niet eens werken in een dagelijkse relatie ). En je “aardse” verantwoordelijkheid nemen in de zin van dat je mensen om je heen niet onnodig pijn doet door ze iets te vertellen wat ze toch niet kunnen begrijpen, waar ze echt helemaal niets mee kunnen, dat zou pas egoïstisch zijn in mijn beleving…… Dus ja….. voor mij ook wel een groot dilemma hoor, weten hoe het hemelse werkt en het dan toepassen in het aardse, maar liefde is niet zwart/wit (en dat maken ze er wel van met zoveel regeltjes), maar als ik ego loslaat en de aardse wetten even vergeet, dan zou ik het wel kunnen denk ik en ook kunnen verantwoorden voor mezelf. (Victoria)

Antwoord 9
Aan antwoord 3; bedoel je mijn huidige partner of de tweelingziel die ik stiekem veel pijn doe? Huidige partner denk ik he? Ja, daar heb je gelijk in, als hij het zou weten zou het dak eraf gaan en dan heb ik nog niets met mijn tz, maar alleen al het feit dat ik gevoelens heb is al erg natuurlijk. Wat antwoord 4 betreft, ik weet op dit moment dat ik helemaal niets tegen wie dan ook moet zeggen. Mijn tz zou hier nog niet mee overweg kunnen, daar ben ik bijna zeker van. Mijn man al helemaal niet, dat weet ik zeker. Als ik heel eerlijk ben naar mezelf moet ik bekennen dat ik mijn man en kinderen geen verdriet wil doen door aan mezelf te denken. Ik wil koste wat kost dat zij gelukkig zijn, ook als dat ten koste gaat van mijn eigen geluk. Ik zou moeilijk kunnen leven met het enorme schuldgevoel dat ik zal hebben als ik drie levens ruineer. Anderzijds weet ik zo goed dat mijn tz de enige ware is voor mij en dat doet veel pijn. Ik weet ook dat kinderen veel meer voelen en zien dan je denkt, dat is ook moeilijk soms. Zij zien mij ook stralen als tz er is, en mijn dochter heeft een keer gezegd dat mama verliefd op hem was. Ik zou het liefste voorstellen om maar gewoon met zijn allen bij elkaar te gaan wonen in 1 huis, dan heb ik mijn beide mannen. Maar dat is al helemaal onmogelijk. (Onbekend)

Antwoord 10
Mijn lief heeft een geheime relatie met mij, en in de afgelopen jaren ben ik zelf ook vanuit een kortstondige relatie “vreemdgegaan” met mijn TZ. Als het op puur gevoel aankomt dan is het in principe de gewoonste zaak van de wereld, het gevoel van bij elkaar horen is zo sterk dat het idd helemaal niet op vreemdgaan lijkt, en in feite wil geen van beiden de buitenstaande partner pijn doen. De aantrekkingkracht is zo sterk dat er op een gegeven moment een moment komt dat je elkaar gewoon moet zien, wil zien, ruiken, voelen en proeven om er daarna weer tegen te kunnen. Een TZ kan ik vergelijken met drugs waar je op een gegeven moment weer wat van moet hebben. Maar ik kan jullie vertellen dat het voor het ego niet zo makkelijk te behappen is, en dat als je geen eigenliefde hebt er heel wat problemen kunnen ontstaan! Zielsliefde is zo’n pure liefde en vereist een ongelooflijk respect naar elkaar toe, waarin je goed je waarden en normen in de gaten moet houden. Als geheim van mijn TZ, voelt het als ontkenning naar mij toe, want als je de ware liefde bent van iemand, hoe kan iemand je dan toch als geheim willen houden? In de ordinaire zin van het woord is het dus dan toch vreemdgaan, en eerlijk gezegd kan ik niemand aanraden om dat te doen. De verwarring en de pijn is te groot om het waard te zijn, of je moet als de vrouw van het artikel daar mee om kunnen gaan en dat in zijn geheel gescheiden kunnen houden. Mij is het niet gelukt en dat betekent dat je heel veel met je eigen pijn en verdriet geconfronteerd wordt. Vaak zou ik de tijd terug willen draaien en had ik gehoopt dat ik toen ik hem ontmoette ervoor gekozen had om hem direct los te laten! Dan hadden we in werkelijk respect met elkaar om kunnen gaan en elkaar als vrienden kunnen benaderen. Het is niet zo gelopen, en dat is onze les ook. In de tijd dat ik hem ken, heb ik bijna geen relaties gehad, maar als ik die al had was het gauw over omdat mijn gevoel voor hem alles overtreffend is. In alles zou ik voor hem kiezen Andersom heeft hij een andere weg te belopen, en dan geeft de werkelijk unieke sex en samenzijn toch een rouwrandje waar na zo een lange tijd steeds moeilijker overheen te stappen is. Als iemand weinig zelfrespect heeft kan dat betekenen dat diegene in een negatieve neerwaarste spiraal beland, waarin diegene ook zichzelf helemaal verliest, met alle gevoelgen van dien! Ik moet hierbij wel zeggen dat mijn twin moeilijk te benaderen is en eigenlijk met geen woord wil spreken over wat er werkelijk gebeurt, ook daarbij is van ontkenning sprake en uiteindelijk dus ook van wantrouwen. Dat hij met mij vreemdgaat kan ik op zich nog wel begrijpen, de manier waarop niet! Deze heilige, spirituele, onvoorwaardelijke liefde is te mooi om het door het ego en angsten te laten verknoeien, en als je sterk genoeg bent, hou je het ook heilig en wacht je je tijd af, ook uit respect voor je partner nu, want die verdient het niet!! Leer liever jezelf kennen, en gebruik het fijne gevoel van liefde om je ware kracht in jezelf te vinden. Als je je verlangens en gevoelens los kunt laten, en je je kunt overgeven aan het moment zoals het is, denk ik dat je veel eerder en dieper bij je ware essentie komt en daarbij dus ook bij je TZ. Maar goed mijn verhaal is een van de vele, ik ben blij voor de mensen waarbij het wel kan en ook blijkt te werken! Want als je eenmaal een keer intiem met elkaar geweest bent wil je niets liever op deze wereld (en is dat altijd de bedoeling?), dan bij elkaar zijn! Ik heb het gedaan en mijzelf verloren, en ik raad het jullie aan om in ere te blijven met jezelf, dat is pas echte liefde, universele liefde, de liefde die deze wereld werkeijk nodig heeft!! En als je toch voor je TZ kiest, wat je uiteindelijk toch doet, kies dan ook helemaal en vol overgave. Wees oprecht en eerlijk, dan dient deze liefde pas echt een doel, dan pas kan het een voorbeeld zijn! Succes en liefs (Onbekend)

Antwoord 11
Als je een partner hebt die het tegenhoudt en je bent eerlijk geweest , dan is het voor de partner gewoon accepteren dat je een relatie wilt/hebt met je twin en dan laat je zien dat je door niets of niemand tegen gehouden wordt, dan hoeft het ook niet stiekum in het donker want Liefde is bedoeld voor het Licht , wel zo eerlijk naar partners toch ? voor mijn vriend zou het duidelijker worden, hij heeft mij daarin al gelaten en geaccepteerd dat voel ik,zal mij dan ook makkelijker gaan loslaten. Nu snapt hij het niet helemaal meer, ja het is ook moeilijk ben blij dat ik het zelf snap.wat een gedoe zeg. (Onbekend)

Antwoord 12
Antwoord 2 Ik weet niet of je heel goeie ogen hebt maar dan kun je het gewoon nog van internet lezen zonder in te loggen:Volkskrant magazine zaterdag 28 mei Titel Dit is geen vreemdgaan.(Wieweet)

Antwoord 13
Aan antwoord 10. Wat heb je dat prachtig verwoord, zo herkenbaar! Maar op dit moment heeft jouw twin een geheime relatie met jou? Kun je daarmee leven dan? Stagneert het uiteindelijk niet zijn en jouw eigen groei? (Onbekend)

Antwoord 14
Aan antw.8 en 9. je wilt je partner geen verdriet doen, maar jezelf wel, omdat..aardse regeltjes en wetten..en waar is de eerlijkheid gebleven in dit verhaal zijn we hier niet om te leren, om te groeien en misschien als je eens heel eerlijk zou zijn naar partner/vriend (ego’s hoeven niet gespaard te worden is mijn mening, wel harten) dat die het op den duur wel zou snappen, ergens diep van binnen, want ook die partner heeft ‘boven’afspraken gemaakt denk ik/voel ik met jou en zichzelf en misschien zelfs wel met je twin als je partner een soulmate is kan je dit wel met hem bespreken, en ja dat doet zeer maar wat doet meer zeer ? leven met een vrouw/man die verlangt naar een ander en niet meer met jou echt samen kan zijn. Vinden wij het dan zo belangrijk dat dat huwelijk in deze vorm doorgaat, durven we dan zo slecht erin mee te gaan dat het universum je dit brengt?! en ja twins gooien de boel niet zomaar op de kop, daar is een groeiproces aan vooraf gegaan en dan……zit die ‘ander’ helemaal in je/door je en adem je die ‘ander’ en dan laat ik mijn kinderen zien dat ik een aards huwelijk moet volhouden omdat ???? het is hartstikke moeilijk maar ik heb voor zuiverheid gekozen en voor god/universum die mij gestuurd heeft, dat is een gevoel en zal niet voor alle twins zo zijn waarschijnlijk, dus ja er blijven altijd 2 meningen, of je nou wel of niet een aards huwelijk mag beëindigen als je uit elkaar gegroeid bent want dat gebeurt nl. óók na honderd jaar twinervaring/groei..liefs en sterkte voor iedereen hier. (Onbekend)

Antwoord 15
Is dit is echt een liefde die je van de daken moet schreeuwen? wat zou ik dat graag willen! maar hoeveel mensen doe je daarmee dan pijn omdat het voor hun niet te begrijpen is …… waarom mensen onnodig belasten met spirituele zaken? Als alle tweelingzielen morgen openlijk voor elkaar zouden kiezen, het van de daken zouden schreeuwen hoe geweldig mooi dit is, met als doel Licht te laten zien, en voor de rest laten we dan gewoon iedereen maar met de scherven zitten? Hoe geloofwaardig ben je dan, voor anderen maar ook richting jezelf? Laat je dan zien wat Liefde is? niet dus!! in mijn beleving niet, en als dat betekent dat ik me opoffer door er niet openlijk voor uit te komen, dan zie ik daar geen enkel kwaad in. Ik persoonlijk kan daar mee leven. Als mijn twin zich achtergesteld zou voelen omdat hij er niet “mag zijn”, dan zit er kennelijk nog teveel oud zeer. Want onze liefde IS, openlijk of “geheim”, maar dat weet hij wel als het goed is. (Victoria)

Antwoord 16
Victoria van antw. 8, daar ben ik het zo met je eens. Ik was de vraagsteller. En zoals jij het beschrijft is het voor mij ook. Mijn diepste wens is om met mijn tz een diepe, innige vriendschap te hebben in het heden. Meer dan dat zou niet eens hoeven, want dat mag en kan bestaan naast mijn relatie met mijn aardse partner. En eigenlijk is het al zo, HEB ik die innige band al met mijn zielslief. Laatst zei hij nog dat hij en ik elkaar begrijpen. En daar is geen woord teveel gezegd. We hebben samen ook wel eens wat dingen ondernomen en dat voelde zo goed. Hij is ook altijd heel open tegen mij over zijn leven en gevoelens, behalve over zijn gevoelens voor mij…dat komt te dichtbij. Maar op andere manieren laat hij die wel zien (aanrakingen, woorden, blikken). Ik voel me voortdurend bekeken door de mensen die om ons heen zijn op zulke momenten, sommigen hebben flauwe vermoedens volgens mij, onbewust. Maar ik ben ook heel dankbaar dat er is wat er is, hoe moeilijk het vaak oo! k is om dat intense verlangen naar meer aan de kant te zetten. Want eerlijk is eerlijk; ik verlang heel erg naar hem op een heel aardse manier. En ik zie in zijn ogen dat dat wederzijds is. En dat is nu net waar we ver vandaan moeten blijven want ik wil zoiets niet op mijn geweten hebben, mijn partner niet bedriegen en mijn kinderen niet in het ongeluk storten. Dus bid ik om kracht en wijsheid om hiermee om te gaan.(Onbekend)

Antwoord 17
Antwoord 10 Hoe bedoel je om er daarna weer tegen te kunnen? Waartegen? Tweelingzielen zijn toch sterk genoeg van zichzelf op zichzelf, die kunnen toch sowieso overal tegen? (Wieweet)

Antwoord 18
Aan antwoord 13, dank je wel het was in een emotioneel moment geschreven. Ja, mijn Tz heeft al 4 jaar in het geheim een relatie met mij, niet omdat het een “vreemdganger” is, maar omdat hij gewoon niet weet wat hij met de situatie aan moet. Ik weet dat hij het zelf ook eerlijker zou hebben gevonden om monogaam te blijven, en weet en snap zijn moeite hiermee, daarnaast worden we als het ware als magneten naar elkaar toegetrokken. heel lastig om mee om te gaan, want nee, ik kan daar niet mee leven! Het stuit me verschrikkelijk tegen de borst, al dat liegen en bedriegen, en toch als we met elkaar in contact zijn lijkt de hele wereld te verdwijnen en zien we alleen elkaar nog maar! Maar we weten allebei dat het niet klopt en de angst om elkaar te verliezen, doet ons steeds terugkeren naar elkaar ( en geloof me, ik ben al wel 25x gestopt) De angst houdt mij in ieder geval tegen om te groeien en zo zijn we langzamerhand elkaar gaan stoppen in het groeien en ontwaken. Vandaar misschien mijn spijtige toon in het vorige antwoord. Vreemdgaan voegt uiteindelijk niets toe, neemt alleen maar, hoeveel je ook van elkaar houd. De ongelooflijke sterke verbinding tussen ons doet ons leven in een eigen gecreeerde hel, uit naam der liefde. Nu snap ik pas dat het ego is, dat we waarschijnlijk elkaar veel beter kunnen voelen als we elkaar los gaan laten en in het reine komen met onszelf. Ik houd verschrikkelijk veel van hem, en mijn angsten hebben oorsprong, het is een vreselijke keuze, ik heb het gevoel dat ik een deel van mijzelf weg moet geven, maar hoe moet ik mijzelf weggeven?? Aan de andere kant wil ik hem zo graag gelukkig zien, dat gun ik hem zo! Op dagen als deze kan ik alleen maar bidden dat ik snel de kracht heb om hem los te laten in liefde, zodat we beiden weer verder kunnen groeien, in de eeuwige hoop elkaar weer terug te vinden. Iets in mij weet dat ik gelukkig kan zijn, maar er zal altijd iets ontbreken zonder hem! liefs (Onbekend)

Antwoord 19
Aan antw.10 en als je kiest voor je twin wat je uiteindelijk toch doet..? als ik iedereen hier zo lees, kiezen we Niet, en als je kiest kies dan vol overgave…dat is duidelijk ! dank je wel (Onbekend)

Antwoord 20
Vergevorderde tweelingzielen willen bij elkaar zijn omdat alleen die ene op precies dezelfde golflengte zit. (Onbekend)

Antwoord 21
Antwoord 18, ik reageerde eerder in antwoord 13. Dankjewel. Je verwoord die innerlijke strijd zo goed, ik herken deze gevoelens erg vanuit mijn eigen situatie. Daarom stelde ik mijn vraag. Zijn woorden aan mij zijn iedere keer weer: ‘ik weet niet hoe ik er mee om moet gaan’ en dan voel ik en zie ik de onmacht in zijn ogen. Daar ligt zoveel angst aan ten grondslag. Maar als ik hem niet loslaat zal hij waarschijnlijk die angst nooit onder ogen gaan zien. Als ik hem wel loslaat misschien ook niet en zijn we het contact met elkaar voorgoed kwijt, en dat is mijn angst (en die moet ik onder ogen zien ;)) Op dit moment hebben wij geen contact met elkaar en het intense verdriet heeft plaats gemaakt voor gemis….maar ook voor mooie gevoelens die ik kwijt was geraakt….ik voel nu de hogere verbinding tussen ons weer veel meer en dat geeft vertrouwen, en kracht om los te laten, zelf te groeien… af en toe naar de hemel te kijken, glimlachen….en weten….. Steeds struikelde ik weer maar toch kom ik steeds hier op dit punt terug. Terug bij mezelf, en ja…er zal altijd iets ontbreken…maar jezelf terugvinden…en weten dat hij er toch wel is…. Liefs! (Onbekend)

Antwoord 22
Aan antwoord 17, misschien ben ik nog niet sterk genoeg en stel ik mij te afhankelijk op, maar ik voel dat als hij bij mij is geweest, dat de stekker als het ware in het stopcontact heeft gezeten en ik weer opgeladen ben, het vervult me, ik voel me heel bij hem. Er bestaat geen tijd en ruimte bij hem, ik wou dat ik zo sterk was om het uit mijzelf te halen, maar wat niet is kan nog komen…….. (Onbekend)

Antwoord 23
Aan de schrijfster die al 4 jaar een geheime relatie heeft met haar tz; ik kan exact invoelen hoe het voor je is. Zo vreselijk moeilijk. Wat is wijsheid? elkaar loslaten om zo met jezelf in het reine te komen. Ik denk dat je daarmee zeker een punt hebt. En tegelijkertijd is het ook een van de moeilijkste dingen om te doen. Want ja, dat contact is verslavend, allesomvattend. Dat ken ik maar al te goed. Als hij er is, is het goed. Is alles goed.Zonder hem echter is niets echt goed. Hij geeft me vleugels, is de zuurstof in mijn bloed, en eigenlijk mijn reden om te leven. Het klinkt zwaar maar zo is het wel. Absolute eerlijkheid naar de aardse partner is niet altijd (meteen) mogelijk. Het is een voortdurend manouvreren tussen beiden, want je wil niemand pijn doen. Dan nog liever jezelf. Ik doe mezelf pijn, intens pijn, door zo te leven, getrouwd, apart van mijn tz, en hem elke dag te missen, te zien en te voelen dat mijn partner en ik niet op dezelfde golflengte zitten! . Maar ik doe dat omdat ik wel van mijn man houd, en ook een gezin heb dat ik bijeen wil houden. Ik doe dat omdat ik sterk genoeg ben om het te kunnen. De kracht krijg ik door de zielsliefde. Het dient een hoger doel. Noem het hypocriet, dat is het niet, en dat weten velen die in hetzelfde schuitje zitten hier ook. Eerlijkheid (is ook een aards begrip dat door mensen is ingevuld) is niet altijd het beste. Eerlijkheid kwetst, brengt diepe wonden aan en is uiteindelijk wel zuiverend, maar tegen welke prijs? Ik kies er liever voor om het universum te laten begaan en de weg uit te zetten voor mij. (Onbekend)

Antwoord 24
Aan antwoord 23, Dank je wel, ik snap heel goed waarom je het doet, en dat vind ik heel integer, ik snap mijn twin ook echt wel. Het enigste is dat ik zou willen dat hij mij het op die manier kon vertellen, daarmee respect gevend aan mij, en het klinkt stom maar dat had ik ook verdiend. De manier waarop jij reageert had voor mij helend kunnen werken en me sterker kunnen maken om hem los kunnen laten. Ik weet dat ik het zelf moet doen, en dat zal ook gerust wel gebeuren. Ik had alleen gehoopt dat we beiden iets uit deze situatie hadden kunnen leren. Ik ben bang dat ik dat ook los moet laten…het enigste wat ik maar wilde was eerlijkheid…….:-( (Onbekend)

Antwoord 25
Antw 24, ….. en ik begrijp dat natuurlijk ook …. Ja, wat is eerlijkheid he? eerlijk naar je partner is dat ook eerlijk zijn naar jezelf? Soms kun je eerlijk willen zijn naar je partner (bijv. door TE open te zijn )maar realiseer je dan dat dat enkel en alleen is voor je ego , want die zegt je dat je je anders schuldig moet voelen (collectief aangeleerd), maar wie zegt je dat je je schuldig moet voelen als je uit Liefde handelt, zeggen de regels van de maatschappij dat je iets fout doet? maar wat zegt je hart dan? wat is eerlijk richting jezelf? En dat is voor mijn gevoel 1 van de moeilijkste onderdelen ……. en pas als je in het reine bent met jezelf, je eigen ik, kun je dit handelen, het is dan alsof er een knop omgaat in je hoofd en je er ineens een andere dimensie van denken bij krijgt wat zeker niet altijd gemakkelijk is. Maar deze weg is niet gemakkelijk, kan samen met je twin wel een stuk gemakkelijker en draaglijker zijn, als je het toelaat en daar moet je best ver voor zijn. Liefs x (Onbekend)

Antwoord 26
Mijn inziens is vreemdgaan met de TZ onmogelijk. Wanneer de drang te sterk is om vreemd te gaan met de TZ, zonder dat er afspraken in de huidige relatie aanwezig zijn of dit wel of niet zou moeten kunnen, lijkt me voor een TZ niet mogelijk. Het is en blijft vreemdgaan en juist het niet doen en er boven blijven staan is oprechte liefde, de liefde die tweelingzielen zijn. Als er ‘stiekum’ gedaan moet worden is het of niet je tweelingziel, of zijn jullie nog niet zover om bij elkaar te zijn. Ik denk zelfs dat veel vermeende tweelingzielen zelfs bedacht zijn door het eigen ego om dit vreemd gaan te kunnen goedkeuren. Het uitblijven van verbetering in je eigen leven zou hiervoor een leidraad moeten zijn.(Onbekend)