Q0696. Obstakels

Angela

Hoi iedereen. Mijn TZ en ik willen na heel lang wachten nu voor elkaar kiezen. Beiden hebben wij gezinnen, maar hebben besloten dat we niet zonder elkaar verder willen. Hij heeft het aan zijn partner verteld, maar die wil hem niet loslaten. Die geeft aan ondanks dat hij verteld heeft bij me te willen zijn, toch te vergeven en hem niet los te laten. De situatie wordt er niet makkelijker op omdat zijn partner hun kindje hierin gebruikt tegen hem. Mijn TZ trapt hier heel vaak in omdat hij een heel lief persoon is. Hij heeft veel angst voor deze stap omdat zijn partner hele absurde verhalen vertelt, veel te veel drama. Dat hij zijn gevoel weg moet stoppen en zijn wat hij hoort te zijn of anders… Ik wil mijn TZ echt helpen, want de partner zuigt al het leven uit hem. Het is echt zo een persoon die je in films ziet, veel liegen en manipuleren om te krijgen wat ze willen. Ook al is hij heel eerlijk geweest tegen haar. Weet iemand hoe deze stap bij TZ-en verloopt en wat we het beste kunnen doen? Ik heb even afstand van mijn TZ genomen omdat ik het niet trek hoe hij overal intrapt. Hij zegt dat zij dit en dat eist, en op de een of andere manier maakt ze hem wijs dat het zo hoort. ‘Een normale man hoort niet zo te denken. Zet die gekke dingen uit je hoofd en doe normaal. Ik wil niet horen dat je weg wilt, dat je van iemand anders houdt, gedraag je normaal en wees zoals je hoort te zijn.’ En dat alles in een eisende toon. Dreigen met van alles, hele zware scenario’s omschrijven… Ik heb het gevoel dat ze een groot deel uitmaakt van het proces die we moeten doorstaan. Maar wat is het? Weet iemand hoe je dit soort nare energie kan overwinnen samen? Dit is wat wij allebei willen. Het sloopt hem dat hij in deze situatie zit.

Antwoord 1
Er is altijd wel iemand die tweelingzielen uit elkaar houdt. Is het niet je vader of boze schoonmoeder (in andere tijden) dan is het wel de partner en dat is een groot deel van zijn leven natuurlijk. En dus ook de zwaarste obstakel van allemaal. Er zijn maar heel weinig partners edelmoedig in deze twinkwestie. En dus zal hij sterk van zichzelf moeten worden. Je kan hem daar niet bij helpen, hooguit liefde sturen. Je zegt hij trapt er iedere keer in. Dat is een teken dat hij nog niet zo bewust is als jij. Angst is ook een gebrek aan bewustzijn. Eerst zal hij dus bewuster moeten worden en zelf inzicht moeten krijgen. Je hebt niks aan een tweelingziel die minder bewust is dan jij. Het is naar mijn idee wijs om je op een afstand te houden, en ze zelf de verhouding laten ontmantelen. (Wieweet)

Antwoord 2
Lieve Angela, hij zal zelf uit deze situatie moeten stappen, dit houdt geen mens vol..zijn partner zegt ‘hij moet’, ik zou zeggen als ik jouw twin was ‘ik moet helemaal niets !’ normaal gedrag is dat je je dit aantrekt, dat je hier verdrietig van wordt, dat is moeilijk maar het enige wat helpt is hier gewoon je eigen weg in te gaan, je twin zal hierin sterk moeten zijn/worden, het is nl de enige mogelijkheid om zijn partner te laten zien dat hij niet gek is, dat hij heel goed weet wat ie wil. Jij kunt dit niet voor hem oplossen helaas. ja ik herken dat zo’n lieve twin. en eigenlijk geef je wel een antwoord, hoe je hem kunt helpen en dat is SAMEN. hopelijk zie je je twin zo af en toe en kun je hem laten voelen hoeveel liefde je in je hebt voor hem, dan kun je hem steunen en kan hij zijn kracht bij jou opdoen. Ik wou dat ik dat kon, wat maakt het uit, laat aan de wereld zien dat Jullie bij elkaar horen, laat zien wat je uitstraalt samen , daar kan niemand omheen, ook zijn partner niet. Liefs.(Onbekend)

Antwoord 3
Heel simpel antwoord misschien; samen verder! dit is chantage en waarom zouden twins daar anders/liever mee om moeten gaan. zijn partner vind zijn gevoelens niet belangrijk blijkbaar, waarom daar nog veel rekening mee houden, en kinderen zien wel wat waarheid is, die prikken daar zo door heen. (Onbekend)

Antwoord 4
Met deze Liefde kan je alles aan! (Onbekend)

Antwoord 5
Lieve Angela, wat mooi dat jullie voor elkaar gekozen hebben, alleen is het voor tweelingzielen vaak onmogelijk om echt samen te zijn in een relatie vanwege de confrontaties. Jullie zullen eerst beiden gehealed moeten zijn. Ook zullen twins nooit hun partner verlaten enkel en alleen om bij de ander te zijn. Misschien is dat wel het struikelblok en moet er bij jouw twin nog een soort van healing plaatsvinden. Hij zal eerst op eigen benen moeten staan, zijn eigen ik, zijn eigen waarheid en zijn eigen licht weer terugvinden…. pas als beide zielen zover zijn heeft een aardse relatie kans van slagen. Zo te lezen zit hij behoorlijk in een afhankelijkheids relatie met zijn huidige partner en ik herken het wel van mezelf, heb het ook jaren gehad maar toen ik eindelijk mezelf had teruggevonden had helemaal niemand nog iets te zeggen over mij, behalve ikzelf. Ik was zover dat ik zelfs in een hutje op de hei gelukkig had kunnen zijn (nou ja, beetje eenzaam maar bij wijze van ..) en dat merkte mijn partner ook, was behoorlijk schrikken voor hem want zo kende hij me niet, maar het veranderde onze onderlinge verhouding en ik kan zeggen dat die op dit moment behoorlijk gelijkwaardig is, was hard werken, dat wel! Het moeilijke is altijd dat je gechanteerd kunt worden als er kinderen in het spel zijn, dat is een “beladen” item maar ik denk als jouw twin eerst zichzelf terugvindt, wat hij nou werkelijk wil (en dan bedoel ik niet bij jou zijn want dat is wel duidelijk :)) dan kan hij ook daarmee richting zijn vrouw duidelijker zijn. Kan hij laten zien waarom hij zich niet meer goed voelt in die relatie en dat zou voor zijn vrouw denk ik een veel meer acceptabele reden zijn dan het verhaal dat jullie voor elkaar kiezen. Ik heb je net verteld hoe het voor mij is verlopen en ik zou nu niet kiezen voor mijn twin, omdat ik in een liefdevolle relatie zit. En hoewel deze 2 liefdes op geen enkele manier met elkaar te vergelijken zijn, is het 1 niet minder ! waardevol dan het ander, het is mijn aardse verlangen die het me soms moeilijk maakt. Ik weet en vertrouw dat als het de bedoeling is dat ik samen kom in een relatie met mijn twin in dit leven, dat dat ook gebeurt, op een moment dat wij daar beiden aan toe zijn, en niet eerder. Het is wel fijn dat jullie er samen over kunnen praten, zo ben je toch een beetje bij elkaar en samen staan jullie beiden in je kracht…. als je weet en vertrouwt dan kun je wachten. Wens jullie veel sterkte en liefs.(Victoria)

Antwoord 6
Beste schrijver, het is een soortgelijke situatie waarin ik heb gezeten. Ik kan je adviseren om het los te laten en de keuze bij je twin te laten. Beïnvloed hem niet in zijn keuze. Steun hem zonder dat je de situatie veroordeelt. Houd je bezig met de liefde tussen jullie. Voor hem is het al moeilijk genoeg, verplaats je in hem, het is geen makkelijke situatie. (Onbekend)

Antwoord 7
Aan antw.6 bedankt voor het advies.(Onbekend)

Antwoord 8
Bedankt voor jullie antwoorden. Ik denk dat ik mijn ego ook laat speken van tijd tot tijd. Het is erg moeilijk om sterk te blijven in deze situatie. Ik denk wel dat hij zich moet healen, even zonder mij. Ik ga jullie adviezen opvolgen. Bedankt.(Angela)

Antwoord 9
Ik ben het eens met antw.6, hierbij wil ik aan toevoegen..; Doordat zij een eisende houding naar hem aanneemt, des te meer zij hem jouw kant opduwt, dus in jouw voordeel. Blijf liefdevol, steun hem en blijf een luisterend oor en niet een adviserende rol gaat aannemen (ego). Kortom zorg dat je in balans blijft met jezelf, dus ook je grens trekt wanneer het je teveel wordt. (Onbekend)