Q0689. Waarom heeft hij toch voor een ander gekozen?

Onbekend

Mijn liefde en ik waren bij elkaar, heel kort. Het ging uit en ik ben er 3 maanden echt ziek van geweest. Twee weken geleden was hij bij me. Al het contact wat we hebben -mail, sms en nu dus één keer persoonlijk- is lief en zacht. Het is wat het is en dat is goed. Er is geen seksueel contact geweest of zo. Wel een knuffel. Nu vertelde hij dat er een ander is voor hem. Sindsdien heb ik echt losgelaten in liefde. Ik voel enorm veel voor hem, echte emotionele liefde. Dat weet hij ook. En daar is hij ook blij mee zegt hij. Ik voel geen jaloezie (meer) en ook niet het perse bij hem willen zijn. Toch vraag ik me af hoe het kan dat je beide alleen bent en zelfs bij elkaar en dat één van beide dan toch kiest voor een ander. Ik begrijp op zich wel dat hij niet klaar was voor een relatie met mij en in mij niet vond wat hij zocht…..ik ben vrij heel denk ik zelf, ondanks dat ik blijf leren uiteraard.Een relatie tussen ons was echt te vroeg. Hij zat nog met veel onverwerkte dingen. Maar waarom dan wel bij een ander? Ik had nog begrepen dat hij dan een poos alleen was gebleven. Waarom voelde hij opeens geen liefde meer voor mij. Dat is voor mij toch lastig te plaatsen. Je moet niet alles willen analyseren maar ik vraag me toch wel af hoe jullie hierover denken.

Antwoord 1
Ja dat is het, je bent gewoon heler dan hij op dit moment, denk ik. Neem het hem ook niet kwalijk. Het pijnlijke is mischien dat hij bij een ander moet helen en niet bij jou. Maar ik weet uit ervaring dat , stel dat hij nu bij jou zou zijn, je je aan hem gaat ergeren omdat jij al een niveautje hoger zit in je bewustzijn. En dan waren jullie mischien ook uit elkaar gegaan en dan was het nog veel moeilijker. Je moet toch eerst allebei op hetzelfde bewustzijnsniveau ziten voordat het wat wordt, tweelingziel of niet. (Wieweet)

Antwoord 2
Als hij er niet klaar voor is, zou hij niet bij iemand willen zijn voor wie hij gevoelens heeft. Misschien is die ander zijn uitvlucht waar hij misschien geen gevoel voor heeft en dus veiliger is. Misschien had hij die persoon al, waar jij dus niet van af wist en is dit de manier waarop hij het presenteert. Het kan ook zijn dat hij dat zegt om los te komen. Hoe dan ook is hij er niet klaar voor. Jij wilt toch niet iemand die niet klaar is om bij je te zijn? Elk uur gaat je leven voorbij. Hou van hem op afstand en laat hem zijn voor wat hij is (misschien zelfs een goede vriend). Hou van je zelf. Dat is waar je van houdt in hem, jezelf. Als hij je niets kan geven laat hem gaan. Als hij voor jou is bestemd komt hij terug, als niet, dan was hij nooit de jouwe. Niet verdrietig zijn, het leven pakt altijd verrassend uit. Geniet van die liefde in je. Hij zit in je. Laat hem uitzoeken wat hij voelt door hem los te laten. Misschien beseft hij dat hij niet zonder je kan. EN als hij dat niet doet, dan wil je toch niet bij hem zijn. Ik heb toen ook mijn grote liefde laten gaan, omdat hij met een ander was. Hij is teruggekomen naar mij. Vind die kracht in je om te zeggen “ik wil dat hij gelukkig is en ik wil hem vrij laten”. Dit hoort allemaal bij het proces, wees rustig, en ga niet teveel met zware emoties mee. Je verdient echt iemand die alles doet om bij je te zijn. (Onbekend)


Antwoord 3
Ik denk dat het jullie tijd nog niet was aangenomen dat hij wel je tweelingziel is. Misschien hebben jullie nog dingen apart van elkaar te leren en dat kunnen ook ervaringen met andere partners zijn. Pijnlijk maar niet te voorkomen. (Onbekend)

Antwoord 4
Het kunnen diverse redenen zijn, dat hij de liefde tussen jullie nog niet herkent of het gevoel tussen jullie niet aankan. Ondanks dat ik en mijn twin niet op gelijk niveau zitten, leer ik met hem om te gaan. Ik kan je zeggen, laat het geleidelijk los en leef je eigen leven, hoe moeilijk het ook is. Leer op eigen benen te staan, zonder enige afhankelijkheid van je twin. Het is een heel moeilijk proces maar gedurende weg word je sterker. Stel je doelen en streef er naar. Sterkte hoor. (Onbekend)

Antwoord 5
Als je zielsverwanten of tweelingzielen van elkaar bent, wil niet altijd zeggen dat het een relatievorm moet zijn. Mogelijk dat niet iedereen dit voor ogen houdt. Ik denk dat je voor jezelf moet uitzoeken wat jij zelf wil en hoe jij het wilt invullen. Zorg dat je bij jezelf blijft en sterker wordt. (Onbekend)