Q0687. Stuurt het Universum?

Florence

Er werd al eerder een vraag gesteld over sturing vanuit het universum en nou vroeg ik me af, stel de ene twin is al een soort van gehealed, is er klaar mee, overziet het grote geheel en kan haar twin “loslaten” ….. OK niemand is ooit helemaal uitgeleerd natuurlijk dat snap ik wel maar toch… Het lijkt wel alsof ik mijn twin niet mag “loslaten” van het universum want twin wordt steeds weer op mijn pad gestuurd of ik word naar hem toegeleid. Nou blijkt mijn twin een veel minder “prettige” persoon te zijn, of iig heeft hij wat nare karaktertrekken, dan ik gedacht had dus ik wil hem graag weer loslaten, maar kennelijk mag het niet, is het niet de bedoeling. Ik probeer mijn lessen er uit te halen, maar ik heb al bijna een jaar echt geen idee wat ik hier uit moet leren. Kan het zijn dat ik steeds gestuurd word door het universum omdat mijn twin nog iets moet leren, dat het proces nu even eenzijdig is? en dat ik dat maar gewoon moet accepteren? weet iemand daar een antwoord op? of zie ik gewoon iets over het hoofd.

Antwoord 1
Ja, het universum stuurt zeker. Het is blijkbaar niet de bedoeling dat jullie los van elkaar komen. Hij heeft van jou te leren. Jij kunt hem wel loslaten in liefde zodat jullie toch verbonden blijven maar jij er geen “last” van hebt. Dat doe je door je heel goed op hem te concentreren en in gedachten of hardop te zeggen dat je hem alle liefde toestuurt en je er altijd zult zijn maar dat je je eigen weg gaat. Stel je een koord voor tussen jullie dat oneindig rekbaar is. De band zal nooit verbroken worden. (Onbekend)

Antwoord 2
Als ik echt kon loslaten en MOCHT loslaten, en ik had alle lessen geleerd en het was niet de bedoeling dat twin en ik samen zouden komen in dit leven, dan had ik hier op aarde niks meer te zoeken denk ik. Dan zou ik weggaan,en lekker gaan gidsen daarboven. Zo sterk is mijn zielsopdracht dat ik nog wat met hem moet doen hier, dat ik het tegenovergestelde ook al weet. Namelijk dat ik hier dan niets meer te zoeken heb. Nou stuurt het universum mij niet weg maar ook niet zijn kant op. Maar ik mag ook niet loslaten, het voelt als regelrechte ontrouw. Je twin is als PERSOON minder prettig zo ervaar jij dat, wat ervaart de ziel dan? Kan jij door die persoon, lees: de rol die hij nu speelt (persona=Grieks voor masker), kan jij daar doorheen kijken? Misschien bedoelt het universum dat met jou/jullie, zo van: de persoon daar moet je je niet teveel van aantrekken, zijn zielsopdracht heeft niks met jullie zielsVERLANGEN te maken. Mijn twin kiest voor aardszijn, is in wezen een heel spirituele man en wenst (=zielsverlangen) niets liever dan door mij in de lucht getrokken te worden, maar zijn opdracht is nu op dit moment: voeten op de grond, het universum stuurt hem op een gegeven moment mijn kant op, en dan zal hij losser worden. Mijn loslaten voelt hij als ZIEL als ontrouw, als persoon niet. (Wieweet)

Antwoord 3
Ik loop tegen exact hetzelfde aan als jij. Ook ik word op divers manieren naar mijn twin getrokken. Zo nu en dan is er tussen ons contact. Het universum stuur ook jouw twin aan om zijn lessen te volgen en te leren van wat hij aan kan. En natuurlijk wat jij er van geleerd hebt. Ik snap alleen niet waarom wij het contact met elkaar nog moeten hebben. (Onbekend)

Antwoord 4
Het universum helpt je, als je wilt leren en daarnaar handelen, je moet niet gaan wachten of je twin verandert, je moet zelf veranderen/leren/doen tenminste zo is het mij vergaan, je eigen weg volgen en dan helpt het universum je, het universum geeft je ook tekens/wegwijzers..kijk niet naar wat die ander niet goed doet..ik ben erachter dat het universum je pas toestaat om bij elkaar te komen als je allebei je lessen hebt geleerd. Oude overtuigingen, oude pijn alles moet opgeruimd, hoe moeilijk ook, maar als je er echt voor wilt gaan dan helpt het universum je verder en wat jij doet en goed is voor jou, doe je dus ook voor je twin, zo werkt het. kijk altijd eerst naar jezelf is mijn advies. en mijn vraag aan jou; is het eigenlijk wel de bedoeling om je twin los te laten? het universum geeft je eigenlijk het antwoord al toch? (Onbekend)

Antwoord 5
Dank jullie voor de antwoorden, antw. 1 daar kan ik me in vinden en zo probeer ik het ook te doen. Is het de bedoeling om je twin los te laten, nee in mijn geval niet daar heb ik heel veel bevestigingen van het universum voor gehad, alleen ….. op zielsniveau voelt het goed maar in het aardse, en dat bedoel ik met die minder prettige kant, heeft hij dingen gedaan die echt niet kunnen, manipuleren, inbreken in mijn privé waar hij volgens mij ook hulp van anderen van krijgt (en dat vind ik nog wel het ergste) en ik weet ook nog steeds niet of hij dat nog steeds doet, het voelt als een machtsspelletje wat hij op dit moment met me speelt. En omdat hij niet bereid is om er ook maar 1 woord over zeggen, om ook maar 1 keer duidelijk te zijn daarover voel ik me permanent in een soort van houtgreep waaruit geen ontsnapping mogelijk is en dat vind ik heel onplezierig. Normaal gesproken spreek je iemand aan op zijn gedrag als die je belaagt of onrechtmatig behandeld, bij twin kan ik dat niet meer doen omdat hij … of ontkent ….of liegt … of heel boos wordt .. dus ik sta met mijn rug tegen de muur klappen te incasseren. Nu heeft het universum bedacht dat wij elkaar maar elke dag moeten tegenkomen (wat ik altijd heel fijn vond), maar nu is het heel dubbel voor me vanwege, nou ja, dat snapt toch ieder mens …… wat moet ik hier uit leren, weet het echt even niet meer, hoe zouden jullie je voelen in mijn geval..(Florence)

Antwoord 6
Ik wil mijn antwoord van daarnet nog wel even verduidelijken voor degenen die het niet snappen en misschien snapt mijn twin het zelf ook wel niet eens …. over inbreken in je privé .. stel je twin bedenkt een plannetje samen met 1,2 of 3 vrienden (ik weet niet precies hoeveel) om aan jouw privégegevens te komen, gevoelige informatie, en dat plannetje lukt en vervolgens gaan ze er mee op de markt staan om het in het openbaar te verkopen …. hoe zou dat voelen???? en als je er dan naar vraagt, vraagt om opheldering, of het wel of niet klopt, dat je dan belachelijk gemaakt wordt in het openbaar of dat er dan gewoon helemaal niet gereageerd wordt …. en dat je je twin er zelf niet meer persoonlijk naar durft te vragen omdat hij misschien dan wel weer heel boos wordt of nog erger … want dat is in het kort ongeveer wat er speelt tussen twin en mij en waar ik heel erg mee zit omdat ik niet eens weet of hij nog steeds bij me inbreekt (ieder ander was allang naar de politie gegaan, en bij ieder ander had ik dat misschien ook allang wel gedaan) …. hoe moet je zoiets loslaten? en moet je zoiets loslaten? ik zou wel heel graag willen weten hoe ik hier mee om moet gaan, want ik weet het niet .. (Florence)

Antwoord 7
Hoi Florence, Ik snap een ding niet; als hij bij je inbreekt, bedoel je dat dan lettetlijk? Dat hij in jouw huis komt? Als dat zo is, dan zou ik aangifte doen, want dat kan echt niet. En al je sloten vervangen. Ik heb zelf een sleutel van het huis van mijn twin (voor als hij de zijne kwijtraakt of als ik voor de post moet zorgen als hij met vakantie is) maar ik zou daar nooit misbruik van maken. Ik vind het zo mooi dat hij me dat vertrouwen geeft, dat zou ik nooit beschamen. (Onbekend)

Antwoord 8
Gewoon negeren, houdt het vanzelf op. Als je reageert stop je er energie in, en dan groeit het probleem alleen maar, net zoals een plant die je aandacht en voedsel geeft. Om er het snelste vanaf te komen is het dus zaak om het VOLKOMEN te negeren, geen energie in stoppen. (Wieweet)

Antwoord 9
Florence, een twin die samen met vrienden inbreekt in je privégegevens en daarmee op de markt gaat staan? kan me echt niet voorstellen dat zo iemand je twin is en anders heeft die nog wel heel veel te leren, ik weet ook niet hoe ik zou handelen maar ik wens je veel sterkte met deze machteloze situatie, lieve groet van een andere twin vrouw die met je meeleeft. (Onbekend)

Antwoord 10
Dank je wel Wieweet voor je tip …. tja, niet meer voeden en plantje gewoon dood laten gaan, soort van onkruid verdelgen ofzo …. maar iedereen weet ook, onkruid vergaat niet. Plus dat onkruid ook heel erg mooi en heel erg nuttig kan zijn maar dit plantje is geen onkruid. Dit plantje lijkt halfdood maar is heel mooi en lief en nuttig alleen weet hij dat zelf nog niet ….. en ik hoop door het een beetje extra pokon en liefde te geven, dat het plantje dat ook zelf gaat inzien. Liefde wint altijd!! En hij mag alles van me weten, ik heb nl geen geheimen voor hem (heb ik gelijk die andere vraag beantwoord :)) maar ik vind het wel moeilijk dat hij derden inschakelt, ik had liever gehad dat hij het me gewoon had gevraagd. Ooit lang geleden vertelde zijn partner mij eens wat ….. huis/tuin en keuken gesprekken …. en toen schrok ik en dacht “help” gaan jullie zo met elkaar om? wat voor relatie hebben jullie? en ik zocht eigenlijk de oorzaak bij zijn partner maar met alles wat ik nu weet denk ik dat die oorzaak ook weleens bij hem zou kunnen liggen, of bij hun samen …. als je zo lang volgens een bepaald patroon leeft, op een respectloze manier met jezelf en anderen omgaat, dan wordt het een soort van 2e natuur denk ik en waarom zou hij dan bij mij ineens anders zijn of gaan doen. Ik denk wel dat ik zijn ogen open en dat hij soms schrikt van zijn eigen gedrag, die bekende spiegel weet je ….. en dan schiet hij in de stress en merk ik gelijk dat zijn gedrag grimmiger wordt. Maar nee, hij hoeft voor mij niet bang te zijn, geen geheimen te hebben, nooit, ik zal hem nooit veroordelen en dus ook niet naar de politie gaan! en ik laat hem in liefde los (hoewel ik vrij een beter woord vind), geef af en toe een beetje water en pokon en ik zie wel wanneer hij weer op mijn pad terecht komt, vrijwillig, wanneer ze daarboven vinden dat wij er samen klaar voor zijn, want dat dat nu niet gaat werken is wel overduidelijk. Toch hoop ik dat we gewoon vrienden kunnen zijn, omdat er een moment komt (en dat moment is er voor mij al een tijdje) dat je het echt met niemand meer kunt delen, behalve met je eigen twin….. liefs.(Florence)