Q0680. Help, wat moet ik doen?

Onbekend

Lieve lezer, ik heb even wat ruimte nodig om het dilemma te schetsen: mijn huidige relatie werd al jaren steeds slechter. Overwoog te stoppen en was mezelf emotioneel aan het losmaken toen twin terugkwam in mijn leven. Partner weet dat ik in een veranderingsproces zit waarvan de uitkomst ongewis is en dat ik ontevreden ben met onze relatie, maar weet niets van twin. Hij is opeens aanhankelijk en wil allerlei dingen die hij voorheen met tegenzin of NOOIT deed. Ondanks mijn koele houding of misschien wel daarom. Heb dagelijks (alleen energetisch) contact met twin. Voel dat wij nu voor elkaar mogen kiezen en heb gisteren voor mezelf de beslissing genomen weg te gaan bij partner. Maar nog niets gezegd, wil eerst voor mezelf een plan hebben van hoe/wanneer weg te gaan en wil echt contact met twin afwachten. Partner merkt dat er iets aan de hand is. Morgen korte vakantie (stond wonder boven wonder gepland) met partner en kind. Maar voel me beroerd, ik kan bijna niet meer ‘toneelspelen’. Help, wat moet ik doen?

Antwoord 1
Eerlijk zijn……… (Onbekend)

Antwoord 2
Moeilijk hoor zo’n vakantie, blijf in jezelf geloven. Je weet dat het niet meer goed voelt, ook al staat die gepland, moet je het door laten gaan? mijn ervaring is dat je nog veel beter ziet wat er mis is en dat komt extra hard binnen op zulke momenten..ik zag mensen om me heen die zo lief naar elkaar keken, daardoor voelde ik hoe grote afstand wij hadden.het was goed om te voelen, daardoor worden beslissingen gemakkelijker,maar het is een aanslag op je gezondheid, geestelijk en lichamelijk. sterkte.(Onbekend)

Antwoord 3
Ik ken mijn tweelingziel nu 5 maanden. hij heeft vriendin en 2 kinderen, ik zat in huwelijk maar ben eruit gegaan voor hem. Ik herken de pijn, het is een rauwe pijn die blijft, wil wel met hem verder maar hij wil bij zijn vriendin blijven omdat hij kinderen heeft. (Onbekend)

Antwoord 4
Misschien moet je het hem dan toch opbiechten als je je er zo slecht door voelt. Op een gegeven moment kun je niet verder zo. Dan vreet het aan je en wordt je er ziek van. (Onbekend)

Antwoord 5
Mijn advies; geen toneel meer spelen maar eerlijk zijn naar jezelf en je partner heb ik ook te lang gedaan en daar word je beroerd van, van angst, lieve groet.(Onbekend)

Antwoord 6
Ik zit in een soortgelijke situatie. Het gaat op het moment met veel downs en weinig ups. Ik kan het ook bijna niet meer opbrengen om ‘gezellig’ mee te doen. Maar ik doe zelf niks (nog niet) ik kijk het aan, ik denk dat het een stukje is van het proces wat ik door moet en dat ik er wat van moet leren. (Onbekend)

Antwoord 7
Ik zeg ook eerlijk zijn, jouw partner is net zo goed een waardevol mens net als jij, die het recht heeft zelf te beslissen of hij met jou verder wil leven als hij zou weten wat er in jouw hoofd en lijf afspeelt. Nu maak jij die beslissing voor hem. Ik zeg altijd, en ik weet dat uit ervaring, ga weg bij je partner omdat je leven met diegene niet goed voelt of is. Maar niet omdat er een ander in het spel is. Gun jezelf de rust om van de relatie met je partner te helen. Je schoon te wassen van de invloeden en stress van een ‘slechte’ relatie. En pas daarna kun je vrij beginnen aan iets anders. Tweelingziel, soulmate of welk merkje je er ook aan wilt geven. Je stapt ook niet ongewassen in een schone onderbroek toch? Ik begrijp niet waarom mensen de beslissing van een ander af laten hangen om bij de partner weg te gaan. Is alleen zijn zo vreselijk? Voor mij is het een cadeau geweest waarin ik de rust en tijd heb gehad en nog heb om te groeien naar het niveau waar ik nu op zit. Na jarenlang altijd bij iemand te zijn geweest (verschillende iemanden) weet ik waar ik het over heb. Ik vind de persoon van het antwoord die is weggegaan ondanks dat twin bij vriendin en kinderen blijft dan ook heel dapper. Het gaat tenslotte in de eerste plaats om eerlijkheid binnen de relatie (die ook georkestreerd is door God) waarin je op dat moment zit. Luister in stilte naar je hart en naar je engelen en dan weet je zelf het juiste antwoord. Je voelt je niet voor niks beroerd. (Marcelle)

Antwoord 8
Ik zit in dezelfde situatie. Heb wel al heel lang een liefdesrelatie met mijn tz, maar ik kom niet echt los uit angst en uit medelijden. Hij heeft precies hetzelfde. Maar het leven gaat voorbij met toneelspelen. Als je die stap kan zetten dan ben je zover. Doe het, voor jou en voor je partner. Anders leef je een leugen. Ga lekker nadenken in de vakantie en dan zul je weten wat je hart zegt. ALs je binnen 1 seconde moest kiezen, waar zou je voor kiezen? (Onbekend)

Antwoord 9
Lieve lezers, bedankt voor alle reacties. Tijdens de vakantie werd het inderdaad extra duidelijk wat er niet goed zit (antwoord 2). Kon het ook niet langer voor me houden en heb vandaag vertelt dat ik ons huwelijk niet meer zie zitten. Is nu wel een groot drama natuurlijk. Hij wil me niet loslaten, maar ik weet dat er geen toekomst in onze relatie zit (weet ik eigenlijk al lang twin of geen twin). Twin maakt het wel makkelijker om nu de knoop door te hakken, die komst is dus precies op het goeie moment… (Onbekend)