Q0671. De sleutel in de laatste fase?

Lisette

Mijn tz en ik willen samen zijn en hebben gekozen voor elkaar. Het probleem is dat wij beiden in een relatie zitten en hij wordt niet losgelaten ondanks over zijn gevoel verteld te hebben aan de partner. Die heeft dat geaccepteerd en wil hem gewoon niet loslaten, ook al geef hij aan niet gelukkig te zijn en bij iemand anders te willen zijn. Ze hebben een dode relatie en veel ruzie. Wij zijn hier heel voorzichtig mee omgegaan al jaren, om de mensen om ons heen zo min mogelijk te kwetsen. Wij kunnen niet zonder elkaar en willen samen zijn. Het lijkt nu alsof we voor een muur staan, en geen kant meer op kunnen. Het lijkt een sleutel te hebben, net als alles in de tz relatie die veel mysteries meebrengt ivm groeiproces. En die sleutel kunnen we maar niet vinden. Weet iemand hoe dit laatste fase werkt en op welke manier we losgelaten kunnen worden? Zijn partner is best egoïstisch en wil ten kostte van alles vastklampen en probeert stiekem een zwangerschap forceren en hem financieel verder vast te zetten, zodat hij nooit weg kan gaan. Ik heb altijd van afstand haar alle kans gegeven om hier zo goed mogelijk mee om te kunnen gaan en ik heb nooit iets geforceerd. Ik heb afstand genomen voor jaren zodat ze haar weg kon vinden in deze situatie. Maar hij wil absoluut bij me zijn en ik bij hem. Wat is de sleutel naar elkaar als er zo iemand tussen staat en ons uit elkaar houdt. Ik weet dat het bij de fases van deze liefde hoort, maar wij komen er niet meer uit. Weet iemand hoe dit werkt? Alles is met een reden geweest tot nu toe, om ons dichter bij elkaar te brengen. Maar hoe gaan we hiermee om?

Antwoord 1
Als ik je verhaal zo lees dan denk ik hoe lang laten jullie dit nog gebeuren, wat zou je ervan zeggen om zo iemand zelf los te laten, waarom moet je losgelaten worden? snap dat je twin angst heeft om zoiets te doen, maar je schrijft dat het een dode relatie is, de sleutel die zit al in de deur, en jullie hoeven hem alleen maar open te draaien..dat is de laatste hindernis als ik het zo lees..zo houden jullie iets in stand wat iedereen ongelukkig maakt.. zo handel je uit angst en niet meer uit liefde..sterkte en liefs. (Onbekend)

Antwoord 2
Er is iets wat ik niet helemaal begrijp. Hoe kan deze partner een zwangerschap forceren? Als hij heeft gekozen voor jou dan vind ik het vreemd dat hij nog wel intiem is met haar . Niet eerlijk en ook niet zorgvuldig naar mijn mening. Maar misschien zie ik het verkeerd of zie ik iets over het hoofd. En waarom kan hij niet bij haar weggaan? Waar heeft dat mee te maken? Eerlijk gezegd vraag ik me zelf altijd af of het wel zo goed is om van de ene in de andere relatie te stappen. Zielsliefde of geen zielsliefde, je hebt toch tijd nodig om te herstellen van een verbroken relatie en weer precies te weten wie je zelf bent zonder een ander. (Onbekend)

Antwoord 3
Tweelingzielen moeten er van uitgaan dat, wanneer ze eenmaal samen zijn, materiele zaken er niet toe doen vind ik. Zeker niet in een welvarend land als Nederland. Het is een spirituele verbinding. Ook hierin zouden jullie een voorbeeldfunctie kunnen hebben. Er zijn geen problemen als je in je gezamenlijke kracht staat. Ga rustig weg en jullie eigen gang. Kan jaren duren maar ooit komt bij de partner de omslag na gevoel van verlies. En krijgt zij ook het gevoel dat alles betrekkelijk is. Probeer alles in een groter verband te zien. Een sleutel in de laatste fase is er niet,of is bij ieder tweelingzielstel weer een andere.(Wieweet)

Antwoord 4
Hoi Lisette Ik herken je verhaal zo! Ik zoek die sleutel ook. Ik heb een slechte relatie, mijn TZ is vrijgezel. Zolang ik een relatie heb, wil hij geen contact meer met mij, vanwege zijn principes. Aan de ene kant begrip voor zijn principes, aan de andere kant denk ik; zo zit het leven nou eenmaal in elkaar, zo lopen de dingen nou eenmaal. Het enige wat ik vraag is een beetje steun. Mijn partner kan en wil mij niet loslaten, net als de partner van jouw TZ. Ik weet hoe erg dit kan zijn en wat goed van jou dat jij wel begrip toont voor jouw TZ en hem wel probeert te helpen. Ik moet het helemaal alleen uitzoeken, maar misschien hoort dat ook wel bij ons verhaal. In ieder geval, ik herken jouw verhaal zo, ook dat alles tot nu toe met een reden is gebeurd om jullie dichter bij elkaar te brengen. Ik kom af en toe wel een stapje dichter bij de sleutel voor mijn gevoel, misschien kunnen we ervaringen en gedachten uitwisselen? Wie weet kunnen we elkaar helpen om verder te komen? Misschien kunnen we eens mailen met elkaar? Het wordt iets te gedetailleerd om hier op te schrijven.. (T.D.)

Antwoord 5
Hier speelt denk ik de vraag; moet je losgelaten worden of mag je zelf loslaten..dat is de laatste hindernis..maar dat is aan je twin en niet aan jou..en jij zit ook in een relatie,dus dat speelt misschien ook voor jou in jouw relatie..weten en doen..dat is een hele stap..sterkte (Onbekend)

Antwoord 6
Aan antw.3, je hebt gelijk, al het materiële, het wordt mettertijd wel opgelost,als je die angst loslaat dan ben je al zo ver , dan is het een kracht die de goede dingen aantrekt, er wordt voor je gezorgd , op het moment van loslaten van dat wat niet meer goed voor je is ,breek je door een muur heen en dan kan ‘boven’ je helpen..dan gebeuren er veel dingen vanzelf..er stond eens een enorme engel voor mijn deur(echt!)in mensengedaante, 1,5jaar geleden.. een zachte/sterke blik..ik voelde dat hij blij was dat ik zover was gekomenen hij gaf me moed om verder te gaan. Als je dan ook nog die gezamenlijke kracht gaat voelen als je samen verder gaat dan blaast niets je meer omver..daar geloof ik in en daar hoop ik op. (Onbekend)

Antwoord 7
De situatie die je beschrijft is voor mij gedeeltelijk herkenbaar. Je twin zal de kracht in zichzelf moeten vinden om een keuze te maken om voor de liefde te gaan ipv de materie. Het is niet een kwestie dat jullie vastlopen maar de kracht vinden om keuzes durven te maken. Betreft het forceren van een zwangerschap en te lezen dat de relatie dood is, zet ik mijn vraagteken. Het signaal dat het gevoel niet helemaal dood is tussen die twee. (Onbekend)

Antwoord 8
Het gevoel hoeft ook niet helemaal dood te zijn..ik voel ook nog steeds liefde voor anderen dus waarom niet voor een expartner, maar of je nog verder kunt samen als geliefden, daar gaat het om. (Onbekend)

Antwoord 9
Ik ga mee met antwoord 7. Als zij een zwangerschap forceert, neem ik aan dat zij ook intiem zijn of niet!? Dat kan ik er niet uithalen. Maar als het gevoel dood is, kan er nog wel een gevoel overblijven voor elkaar tot op zekere hoogte. Ik wens jullie heel veel kracht toe, en positieve gedachten. Dat jullie de kracht vinden om voor elkaar te kunnen gaan. Succes met het overwinnen van jullie angsten. (Onbekend)

Antwoord 10
Hi ik ben de vraagsteller. Bedankt voor al jullie antwoorden. Ja ze zijn wel voor de vorm intiem denk ik, maar dat is iets wat niet tussen onze liefde kan komen. Ik heb geen gevoel van jaloerzie, omdat wat wij hebben onvoorwaardelijk is. Met haar is zijn ego intiem, met mij zijn ziel. Voor mij geldt hetzelfde. Ik ben ook intiem met partner, maar met veel moeite en voor de vorm. Wij zijn al zo ver in het proces van TZen, dat niets tussen ons kan komen. Onze liefde overstijgt het dagelijkse leven. Geen jaloerzie, geen twijfels, echt niets wat ons kan raken. Daarom zijn we ook klaar om samen te zijn. We hebben elkaar zo vrij gelaten uit volledige vertrouwen. Nu nog de laatste fase. (Onbekend)

Antwoord 11
En dat ego en die van je partner daar ben je intiem mee, wat is dat voor relatie? lijkt me slecht voor je gevoelsleven is mijn ervaring, toch nog eens goed ook naar je eigen rol hierin kijken, een mooi toneelstukje wat jullie opvoeren. (Onbekend)

Antwoord 12
Dat is wat onvoorwaardelijk betekend. Dat is de ultieme test. Als je dat overwint, dan ben je al heel ver. (Onbekend)

Antwoord 13
Onvoorwaardelijk? ultieme test? hoe bedoel je dat? onvoorwaardelijk houden van en dat toneelstukje met intimiteit met partners, het gaat er bij mij niet in..hoe ver ben je dan? is dat eerlijk? ik ben niet jaloers, ik heb geen twijfels en ik vind het prima als mijn twin een relatie heeft, maar eerlijkheid staat bij mij bovenaan, anders ben je er niet klaar voor. (Onbekend)

Antwoord 14
Antwoord 13, de mensen om je heen moeten er ook klaar voor zijn. Je kunt niet alles slopen in de naam van eigen geluk. Ik ben van mening dat wij spiritueel zoveel meer ontwikkelt zijn dan de partners, en wij ze door dit proces moeten leiden. Ze zijn met een reden onze partners, omdat ze ook een proces moeten ondergaan. En over eerlijkheid, de partners zijn op de hoogte en laten toch niet los. (Onbekend)

Antwoord 15
Aan antwoord 14, hoe kunnen andere mensen klaar zijn voor jouw tweelingzielrelatie? En wat ik niet snap: als je toch al weet dat je niet verder wilt in je oude relatie, waarom nog doormodderen? Ook al wil diegene jou wel vasthouden (ik weet waar ik het over heb). Heel menselijk, maar niet eerlijk tegen over je (ex-)partner? Die word uiteindelijk misschien wel gelukkiger zonder jou..ook al weet hij/zij dat nu nog niet. Ik weet wie de twin is van mijn (bijna ex-)partner, nl. een vriendin van mij. Hij ontkent haar nu nog. Misschien dat dat anders is als wij helemaal los van elkaar zijn. Alleen heeft zij dan ook weer een partner die ze moet loslaten (lijkt wel een kettingreactie). (Onbekend)

Antwoord 16
Ik ben van antw 13..nee jij moet er klaar voor zijn. Je bent niet verantwoordelijk voor het geluk van de ander, nee de boel zomaar overhoop gooien doe je niet want dat past niet bij twins, maar ‘oude’ liefde zoals wij die kennen, blijkt gebaseerd te zijn op afhankelijkheid..’als jij zo doet, doe ik zo’..nu ik zeker weet dat ik niet meer verder wil/kan met ex krijg ik te zien hoe het echt is die oude relatie..een bevestiging (oude energie) en ik moet zeggen het is heerlijk bevrijdend om dat te zien. en ja ik ken ook de twin van bijna ex en daar mag hij hopelijk in dit leven ook weer een heeeeleboel van leren.wel een kettingreactie maar zo is het in de wereld en zo is het dus ook in het klein, alles wat niet meer eerlijk/liefde/waarheid is wordt opgeruimd en wij mogen daar aan mee werken, heerlijk toch! (Onbekend)

Antwoord 17
Je hebt gelijk, het is echter niet zo makkelijk om los te komen. Je geeft om een partner, en wil ze geen pijn doen. Als je ze zo ziet zitten zielig, dan breekt het je hart. Was het maar anders, maar als je een natuurlijke empaath bent, dan is het nog moeilijker. Ben jij de partner of de TZ zelf? (Onbekend)

Antwoord 18
Aan antw.17, ja ik ken dat gevoel,het is idd erg moeilijk en het breekt je hart, ik ben een tz die dat ook voelt en heb het daarom ook lang uitgesteld, helaas er komt een moment dan kan je niet uit medelijden volhouden en gelukkig had ik een partner die het op een gegeven moment wel in zag dat de relatie niet meer ging, hoe moeilijk het ook is..maar wat doet meer zeer? en nog is het lastig..het klinkt beetje hard wat ik schreef maar zo is het me niet vergaan de afgelopen jaren. het is pijnlijk, moeilijk en deed mezelf misschien wel het meest zeer, heb hier 3 jaar over gehuild alleen, zonder begrip, maar ik geloof dat het met een reden is. er komt een dag dat het duidelijker wordt, hopelijk voor iedereen en ik vertrouw erop dat het universum ook mijn ex-partner helpt en nee dan is het niet meer zielig. Juist door veel verdriet/grote veranderingen krijg je dat contact, dat vertrouwen, kijk maar naar tweelingzielen wat die aan verdriet hebben doorstaan, misschien innerlijk, niet zichtbaar voor de buitenwereld.het is moeilijk.sterkte. (Onbekend)

Antwoord 19
Eerlijkheid is een van de belangrijkste aspecten van het leven. Wat ik lees heeft jouw twin nog intimiteit met zijn partner, toch. Dus, hij geeft haar een bepaalde hoop dat het toch nog goed kan komen tussen hen. Dat je niet over andermans gevoelens heen loopt, daar ben ik het met je eens. Het feit is; jullie zeggen er voor klaar te zijn? Waarom dan niet voor elkaar kiezen? Jullie kunnen beiden jullie huidige relatie afsluiten met respect, ongeacht hoe jullie huidige partner er in staat. Dat jullie huidige relatie niet meer goed voelt is een feit. Wie houden jullie nou voor de gek? In het algemeen worden mensen gekwetst als je uit elkaar gaat. Hoe jullie er nu mee omgaan, wordt alleen maar erger. Ik ben eens wat antwoord 13 schrijft. Wees realistisch. Je wordt er niet jonger op als je zo blijft doormodderen. Dit heeft niets met egoïsme te maken, puur kiezen waar jij je goed bij voelt met een rein gevoel. (Elisabeth)