Q0663. Geduld en wachten tot het vanzelf goed komt?

Onbekend

Wat ik hier zo vaak lees is dat je geduld moet hebben, dat alles vanzelf wel komt, dat alles op zijn tijd komt,dat toeval niet bestaat, dat we lessen moeten leren.. maar zitten we onszelf niet voor de gek te houden.. je blijft zo in een cirkel zitten van ‘afwachten’, maar groeien betekent ook zelf verantwoordelijkheid nemen voor je leven,voor de aarde, voor je gevoel, voor de wensen van je ziel, die cirkel waarin velen zitten hier op deze site die kun je, en moet je misschien wel (als je er klaar voor bent) doorbreken, angst aan de kant.. dat is spiritueel groeien, las net een stukje van Roy Martina, en wilde dit toch even met jullie delen.. het universum/god neemt geen beslissingen, die duwt en trekt aan je, tot je het geleerd hebt wat jouw pad zal worden/zijn ,tot jij durft ,dan ondersteunt het universum/god je, doodeng maar wat is enger? meegaan of blijven vechten tegen de wensen van de ziel/je hoger zelf.. wat vinden jullie?

Antwoord 1
Ik denk dat het geduld er in zit dat je het juiste moment afwacht om je beslissing ten uitvoer te brengen. Ik denk dat velen in hun hart de beslissing al hebben gemaakt. Als ik voor mezelf spreek, dan heb ik er een jaar over gedaan om de beslissing te nemen, nu heb ik zeker nog een jaar nodig om die ten uitvoer te brengen.Dat komt in mijn geval omdat ik een partner heb die me absoluut niet los kan laten en me nog steeds als zijn bezit ziet. Het zal dus een proces worden van steeds een beetje meer losweken, stapje voor stapje. Dus daarin zal ik geduld moeten hebben. Het universum heeft me zeker in een richting geduwd en ik voel ook wel dat het universum me nog helpt bij het ten uitvoer brengen. Het proces tot het nemen van de beslissing was heel zwaar, nu komt het op geduld aan, wat ook zwaar is. Ik voel dat ik het goed moet afronden, maar het liefst was ik vandaag vrij en niet morgen.. Dus… geduld.. Ondertussen kan ik mezelf blijven ontwikkelen en aan mezelf werke! n en in mijn kracht blijven staan, wat vaak al veel moeite kost.. Mijn TZ kan en wil me in dit proces niet bij staan,ik zal het dus alleen moeten doen. Of ik daarna met hem samen kom in wat voor relatie dan ook, is me helemaal niet duidelijk. Maar dat is ook niet het belangrijkste meer. Het belangrijkste is dat ik de beslissing heb genomen en dat ik in heb gezien dat deze relatie niet goed voor me is. Mijn partner weet alles, hij weet dat ik ongelukkig met hem ben en dat ik niet van hem houd, maar toch wil hij me vasthouden en me niet zomaar laten gaan. Hij zegt dat dat liefde is.. Wat ik in ieder geval voel is dat het universum me al meer dan een jaar laat merken dat ik op het juiste pad zit. En het universum wil me helpen om daar te komen waar ik moet zijn, daar ben ik van overtuigd. Alleen je zult de uitvoering en de grote lijnen toch zelf moeten doen, maar als je voelt dat je daarin geholpen wordt, geeft dat kracht en vertrouwen.(V.)

Antwoord 2
Ik doe zowel het ene als het andere.Wachten en ondertussen groeien.Ik zou niet weten hoe het anders moet.Het is niet of….of,maar en…en.(Onbekend)

Antwoord 3
Destiny is the bridge you built to the one you love.(Onbekend)

Antwoord 4
Een vaste regel is er denk ik niet. Het antwoord hangt af van jou als persoon. Misschien kun je mediteren en het dan aan je hogere zelf en je engelen/gidsen vragen? Als ik mijn hogere zelf en de engelen (als je een tweelingziel hebt en reïncarnatie dus bestaat, waarom zouden er dan geen engelen zijn?) een concrete vraag stel, krijg ik een antwoord dat goed voelt. Zij zeggen dat ik me moet richten op mijn ‘levenstaak’ en dat het dan allemaal voor me geregeld wordt (bizar en ik geloof het ook nog, ik heb geen andere keus want alles wat ik zelf bedenk of forceer werkt niet). En het universum lijkt al iets geregeld te hebben: binnenkort (20 mei) is er een reünie van de werkgever waar wij elkaar hebben ontmoet. Ik weet niet of hij is uitgenodigd. Heb besloten niets te doen en te wachten: als hij komt, moet het zo zijn. Komt hij niet, dan … tja. Het is toch wel een beetje een dilemma. Ik wens je veel wijsheid en liefde toe.(Onbekend)

Antwoord 5
Ja, het wordt echt geleid door het universum of hoe je dat zelf ook benoemd. Ik weet het uit eigen ervaring. Dingen komen steeds precies op de juiste tijd. Soms kom ik er zelf tussen omdat ik een actie onderneem om hem even te zien, dan bel ik hem (is een paar keer gebeurd) en verzin ik iets om elkaar te zien. Maar ook zonder mijn eigen bemoeienis wordt het geregeld dat we elkaar af en toe zien en dat zijn gekoesterde momenten. Veel geduld is er nodig als de andere helft nog niet helemaal inziet waar je samen in zit, maar ook daaraan wordt van bovenaf gewerkt denk ik. Vertrouw erop en laat je niet van de wijs brengen door je ego dat zegt dat zoiets helemaal niet kan. (Onbekend)