Q0662. Muziek en teksten ?

T.D.

Sinds ik “het” weet (7 dagen) zijn er een hoop teksten van liedjes (songs) die ineens een andere betekenis krijgen, dieper, mooier!! Hebben meer mensen dit geluk? Het is geen wishful thinking lijkt mij, want de tekst is echt niet veranderd… Veel Veel Heel, liefst…

Antwoord 1
Ja zeker heb ik dat, heel vaak. En je kunt ook een goed onderscheid maken tussen echte liefdesliedjes en “liefdes”liedjes waarin het ego een grote rol aanneemt. Mooi. Dichterbij van Marco Borsato vind ik zelf een hele mooie. (M.)

Antwoord 2
Je hebt absoluut gelijk!! waar andere mensen tekens in andere vormen krijg ik ze door via muziek. Mijn Tz en ik zijn allebei erge muziekliefhebbers en wonen allebei graag concerten bij, in muziek kunnen we onze gevoelens uiten naar elkaar toe! Zit ik in een rotgevoel prompt komt er een mooi nummer op de radio en zo weet ik dat hij in gedachten bij mij is!! Maar ook de muziek zelf heb ik heel anders leren ervaren, dieper, meer en allesomvattend. Ik heb weleens tegen hem gezegd, ik kan niet bij jou zijn, maar gelukkig heb ik nog muziek, klinkt misschien eenzaam, maar dat is het enigste waarmee ik mijn hoofd stil kan zetten!! Ik zou zeggen geniet van je muziek… en uiteraard je gevoelens voor je TZ, liefs.(Onbekend)

Antwoord 3
Ja, dat had ik ook, vooral de muziek van Bach vond ik schitterend, teksten van Iraanse dichters hadden een diepgang dat je soms de essentie van de schepping kon ervaren. Ik merkte dat ik naar een andere wereld werd opgetild. Deze ervaringen had ik toen ik mijn twin, via een droom, weer mocht ontmoeten. Deze ervaringen hebben een paar maanden geduurd en nu merk ik dat die ervaringen weer terugkomen en wel subtieler en dieper. Ik vind het zeer ontroerend om dit te mogen ervaren.(Onbekend)

Antwoord 4
De weken na tweelingzielontmoeting speelde ik eindeloos vaak het nummer Chanson pour Chameleon door de zangeres Lio af,het ging de hele dag maar door!Ik was herstellende van een operatie thuis en inderdaad,het liedje tilde me op….geen idee waarom, ik had helemaal niets met Lio al bewonder ik die vrouw als persoon ten zeerste,wel een generatiegenoot.’t Was de combinatie van verliefdheid,omfloerste zangstem,tekst en muziek,tres sentimentale waar de Fransen toch al patent op hebben,de verwekker van mijn kind was ook niet voor niks een Fransoos… : )(Wietske)

Antwoord 5
Nee, het is zéker geen Wishful Thinking, toeval bestaat niet. De 1 heeft het met tekens, de ander met liedjes, uitspraken enz. Ik heb dat precies zo, heerlijk! Heel veel liedjes die met ‘onze’ momenten te maken hebben. Teksten die me raken en een Happy gevoel geven, net of ze me daarboven weer wakker willen schudden, zovan: weet je nog!! Niet vergeten hoor mevrouw 😉 Geniet ervan 🙂 Veel liefs(Elselina)

Antwoord 6
Antw.1, ja dat is ook een prachtig nummer van Marco, sowieso zijn de meeste liedjes van hem heel spiritueel diepgaand. Heel in het begin toen twin maar bleef ontkennen draaide ik vaak domenica van marco (de live versie van concert wit licht), verder vind ik “de bestemming” , “vlinder” en “lopen op het water” van hem ook erg mooi. Zijn muziek heeft mij de 1e jaren er doorheen geholpen. Liefs.(Onbekend)

Antwoord 7
Ik wacht op jou, al duurt het eeuwen, ik fluister je naam, maar eens komt de dag dat ik hem zal schreeuwen ….. mooi he??! Oja en ik was nog vergeten, “ZIJ” van Marco natuurlijk, bye.(Onbekend)

Antwoord 8
Mijn twin communiceert met mij dmv de video’s die hij up-load op zijn hyves. Sinds oktober vertellen de teksten van deze nummers mij wat er in zijn onderbewuste leeft. Hij doet dit niet expres, hij is zich er niet van bewust…. Maar het is een kadootje voor mij dat ik op deze manier mag zien hoe het twingebeuren in zijn binnenste roert…. Hij heeft het moeilijk. En dat doet me verdriet.(L.)

Antwoord 9
Mijn TZ “stuurt” me regelmatig liedjes over de radio die op onze situatie slaan. Heel frappant en mooi. Als ik later de teksten opzoek sta ik steevast versteld.(Onbekend)

Antwoord 10
Kennen jullie het lied; ik ben blij dat ik je niet vergeten ben..als ik dat hoorde dan kreeg ik spontaan tranen in mijn ogen, huilde ik een beetje diep van binnen..nooit geweten waarom..tot ik hem weer zag..mooi om het nu te snappen, zoals zoveel gevoelens..bedankt lieve twin. (Onbekend)

Antwoord 11
Ik herinner me dat ik vanaf twee jaar ervoor tot de ontmoeting met mijn tweelingman, vaak het liedje “You were always on my mind” van Willie Nelsom afspeelde.Daarvoor en daarna nooit. En wat vertelde een medium aan mij: “Jullie zijn al je hele leven van elkaar op de hoogte,al vanaf de moederschoot.” En dan ineens dat liedje afspelen,gek eigenlijk… (Onbekend)

Antwoord 12
Nog een liedje, van Claudia de Brey; “ik mis je zo graag” ..is niet helemaal waar hoor! (Onbekend)

Antwoord 13
Gisteren werd ik ineens door mijn engelen gewezen op Baby can I Hold You van Tracy Chapman, nou heb ik altijd gedacht dat ze zong sorry/forgive me/I love you is all that you can say, zocht ik gisteren de tekst erbij, zingt ze overal “is all that you CAN’T say”, haha toen werd het ineens wel heel toepasselijk op mij en mijn twin. Heb hem al 100 x gedraaid inmiddels en hoop dat twin er iets van meegekregen heeft 🙂 (Florence)