Q0661. De minder mooie karaktertrekjes van je TZ?

S.

Afgelopen week werd ik in een gesprek met mijn twin geconfronteerd met enkele minder leuke karaktertrekjes van hem. Het komt erop neer dat hij jaloezie laat zien richting mijn partner. Een andere vervelende eigenschap is dat hij vindt dat overal wat tegenover moet staan, dus als hij iets geeft/doet, dat de ander dan ook wat moet terug doen. Hij weegt alles af op een weegschaaltje lijkt het wel. Op zijn zachtst gezegd was ik nogal in shock toen ik dit merkte, hoewel ik heel goed weet dat ook mijn tz maar een gewoon mens is met zijn eigen tekortkomingen, net zoals iedereen. Maar hoe ga je hiermee om? Ik blijf liefde en verliefdheid voor hem voelen, maar vraag me af of dit ook te maken heeft met hoe ver iemand in zijn transformatie proces is. Zelf ken ik die jaloezie namelijk helemaal niet meer. In het begin, lang geleden had ik er wel last van als hij met andere vrouwen was, maar dat is allang verdwenen. Ik gun hem de liefde met andere vrouwen met mijn hele hart, en i! k weet dat niets de band tussen ons kan verbreken. Maar hij laat zich erg kennen . Aan de andere kant is het misschien een compliment aan mij dat hij zo zichzelf durft te zijn bij me en zijn ware gezicht laat zien.Laat jullie gedachten hier eens over gaan?

Antwoord 1
Ik vind het moeilijk hierop een visie te geven want ik weet niet wat jouw minder leuke complementaire kant is t.o.v. je twin.Die zal er ook ongetwijfeld zijn.Zo wordt je geconfronteerd met jezelf want je twin spiegelt jou toch? Je kunt jouw minder leuke trekjes 1 op 1 leggen met die van je twin,dat relativeert de boel en het heft elkaar op.Jouw aardse partner die zou veel nerveuzer moeten zijn denk ik.Parners van twins zouden nerveus kunnen zijn als de twin zich stilletjes op de achtergrond houdt.Want: dan is er geen openlijke confrontatie en kan er dus niet met gelijke munt betaald worden.Als het stil is op de achtergrond dan merkt de partner wel degelijk dat er iets broeit en gist,maar kan er niet de vinger achter krijgen.Ik zou het openlijk met je partner bespreken want die is rationeler,twins zijn niet rationeel met elkaar (is mijn ervaring hoor).(Wieweet)

Antwoord 2
Ja wie laat zijn ware gezicht zien? je twin denk ik en ja waar ligt jouw prioriteit op den duur, bij wie je diep in je hart wil zijn? daar gaat het om..en is dat dan jaloezie? weet niet wat jouw twin heeft gedaan maar weet wel dat ik er soms niets van snap van al die gedachtenkronkels van ons..Deze Liefde is niet voor niks in ons leven gekomen en wat doen wij? wij stoppen het weg..het mag er niet zijn, ja in je hart, maar in het echte leven…? en hoe kun je nog als partners leven met alles, terwijl je je twin de hele dag/nacht om je heen voelt? of is dat een gedachtekronkel van mij..jij bent daar doorheen? hoe doe je dat ? mijn ervaring dat als je naar elkaar toegroeit dat je dat niet meer kunt..maar ja wie ben ik..?een illusie? wat is je ware gezicht? (Onbekend)

Antwoord 3
Natuurlijk ben je jaloers als je liefde met een ander is. Als je dat niet bent zegt het heel veel over het gevoel. Hij wil dat je gaat kiezen, en voor hem. Dat gedrag komt daardoor. Zodra je voor hem hebt gekozen, zal deze houding van hem verdwijnen. Het is niet eerlijk tegenover je tz om bij iemand anders te zijn en te verwachten dat die daarmee akkoord is en het je gunt. We zijn mensen, tz of niet. Waarschijnlijk heb jij een partner en hij niet he? Of hij heeft zijn partner mentaal al losgelaten. Zie zijn gedrag als passie, hij wil alleen maar zekerheid en jouw liefde. Hij wil de enige voor je zijn. Als je hem dat niet kunt geven, doe je hem veel pijn. Hopelijk heb je hier wat aan. Ik spreek uit veel ervaring hiermee.(Onbekend)

Antwoord 4
Ja, hij is single en ik heb een partner inderdaad. Ik kan op dit moment niet voor hem kiezen en ik weet dat dit heel veel pijn doet, dat doet het mij ook. Maar het is de weg die we moeten gaan blijkbaar. Je kunt niet altijd zomaar meteen voor iemand gaan, daar zijn meer belangen mee gemoeid dan alleen het eigenbelang. (Onbekend)

Antwoord 5
Reactie op antwoord 3: De onverbrekelijke band tussen twins heft jaloezie op. Niets maar dan ook niets komt tussen tweelingzielen. De vraagstelster zegt zelf dat ze altijd voor hem zal “kiezen”. Respect voor uw ervaring. (Onbekend)