Q0656. Kan je het ontwikkelingsproces van de ander versnellen/beïnvloeden?

Onbekend

Is het mogelijk om het ontwikkelingsproces van je andere helft te versnellen of te beinvloeden? Mijn tz zit een eindje “achter”mij wat betreft zijn innerlijke ontwikkeling. Ik heb mogen doorkrijgen wat hij precies moeilijk vindt en ik zou hem daar graag bij helpen. Maar hoe doe ik dat?

Antwoord 1
Neen dat proces is niet te beinvloeden, al heeft de ene nog zoveel geldingsdrang tegenover de ander. Het proces gaat op zielsniveau.Tweelingzielen helpen elkaar wel in hun ontwikkeling,maar dan op energetisch (ziels-) niveau en in een eigen van te voren bepaald tempo en op een van te voren bepaalde manier:bijv sprongsgewijs of langzaam en gestaag.(Onbekend)

Antwoord 2
Ja ik denk dat dat kan als je contact hebt zo af en toe, ik weet dat door contact mijn proces sneller zou gaan maar helaas wij zien elkaar niet of te weinig ik voel ook dat ik mijn twin zou helpen door contact, alleen al door elkaar zo af en toe te zien, kom je alweer in een hogere afstemming/versnelling volgens mij. jammer dat ego en anderen ons niet bij elkaar willen zien.(Onbekend)

Antwoord 3
Een transformatieproces kun je nooit versnellen, wel vertragen. Hoe moeilijk het ook is, laat hem aan zijn eigen proces werken. Jij hebt deze informatie gekregen als test wat je ermee gaat doen. Als jij contact gaat zoeken en vertelt hoe dat hij het moet doen etc, zal hij enkel meer afstand nemen. Je stelt het transformatieproces dan juist uit. Je twin zal deze boodschappen vanzelf ook krijgen. Wel kun je voordat je gaat slapen, proberen contact met hem te maken en het als het ware influistert. Houdt geduld en onthoudt dat het proces niet te versnellen is, enkel te vertragen. Gr.(Alicia)

Antwoord 4
Volgens mij is dit inderdaad mogelijk. Ik heb nl. het gevoel dat mijn twin dat bij mij doet. Het me ook verdiept in enkele boeken over dit onderwerp. In het boek ‘Soul Mates en Twin Flames’ staat onder andere dat de beste manier om je twin verder te helpen is te werken aan je eigen ontwikkeling. Ook geven ze verschillende meditaties om bij jou en je twin een violette vlam te visualiseren om je chakra’s te schonen en negatief karma versneld op te heffen. Volgens mij is het ook altijd goed om in gedachten veel licht en liefde te sturen. En bijvoorbeeld bij je zelf aan het chakra te werken waar de moeilijkheden zitten bij je twin, zijn problemen kunnen nl. ook jou beïnvloeden.(J.)

Reactie
Dank jullie voor de antwoorden. Ik, de vraagsteller, dacht al zoiets. Dat ik mijn andere helft het beste op zijn eigen tempo kan laten ontdekken wat er tussen ons is. Ik weet dat hij het ergens ook weet. Maar het ego zit er zo ontzettend tussen. Ik heb pas geleden weer een stukje van zijn muur kunnen afbreken voor mijn gevoel. Ik ga proberen hem voordat ik ga slapen wat in te fluisteren. Hier is het ook zo dat verschillende mensen in onze omgeving ons liever niet samen zien en juist bepaalde mensen ons zonder het te beseffen samen brengen. Heel gek hoe dat werkt. Uiteindelijk zal de zielsliefde toch te sterk blijken om ons uit elkaar te houden, dat weet ik zeker.(Onbekend)

Antwoord 5
Misschien dat je het proces wel kunt versnellen, maar of dat verstandig is, ik denk het niet. Als je tz er nog niet aan toe is kan het averechts werken. Bij mij werkt dat wel zo, als er teveel dingen tegelijk gebeuren met betrekking tot tz dan denk ik wel eens waar ben ik in beland en ren er dan het liefst hard voor weg. Ik denk dus dat je je tz het beste zijn/haar eigen tempo kan laten volgen in het proces. En dan komt je tz steeds wat dichterbij. Ik heb weleens gelezen dat je niks moet forceren en het moet laten gaan zoals het gaat, hoe moeilijk dat ook is.(Onbekend)

Antwoord 6
Tijdens een opleiding voor mijn werk(bij een zorgverzekeraar), kwam ik hem tegen en als een blok viel ik voor hem, na 3 jaar tegen mezelf te liegen en te ontkennen dat ik iets voor die persoon voelde want ik had een vriend,kon ik dat niet meer. Wat me nu opvalt is dat je het proces zeker wel kan versnellen door er zelf in te geloven. Door mijn eigen twijfels ging ook mijn twin weer twijfelen en andersom voelde ik. Als je je eigen proces in je hart duidelijk hebt heeft je twin dat ook . Het is wel een strijd maar het voelt goed. En wat ik nu voel is zoveel geluk in mezelf en liefde voor mijn twin. Dus ja je kunt het versnellen, voor mij geen omleidingen ,geen afzetlinten voor controle, maar gewoon mijn weg en zo af en toe voet van het gaspedaal.(Onbekend)

Antwoord 7
Ja ik voel dat je ook wel eens door je eigen barrières heen mag breken..niet door die van de ander , maar wel door die van jezelf!(Onbekend)

Antwoord 8
Liefde kun je niet dwingen…liefde is. maar liefde is ook de ander te laten zijn in een situatie waar je het eigenlijk niet wenst…. maar die er door omstandigheden wel is en dat is zijn transformatie,hij/zij mag je niet dwingen.. liefde is er in vele verschijningen en facetten tweelingzielen er is al veel over geschreven! Vaak is de ware liefde..iemand die je eigenlijk in een kroeg voorbij zou lopen, iemand die niks met je doet, blijkt later de ware te zijn.(Onbekend)

Antwoord 9
Aan antw.8, ja liefde is..liefde is de ander laten zijn wie die is en hem/haar zijn eigen weg laten volgen in zijn/haar proces, ook al vind je het niet fijn, maar dat is ook dat je blij bent als je elkaar ziet,want het missen ik vind dat met vlagen echt heel moeilijk..maar heb begrip en liefde voor alles wat ik tegenkom en hoe mijn twin is.(Onbekend)

Antwoord 10
Zolang je alleen het belang/geluk van je twin voor ogen houdt, dus zuivere intenties hebt, en hem niet probeert te helpen voor je eigen doeleinden/geluk, kun je door je eigen gedachten te concentreren op zijn moeilijke punt en daar jouw zienswijze op los te laten, hem proberen te helpen het van een andere kant te bekijken. M.a.w. hem adviseren, proberen te mentoren. Meer dan dit mag je niet doen…(Onbekend)

Antwoord 11
Reactie op antwoord 8; “Degene die je eerst voorbij loopt blijkt ‘het’ te zijn. Die ervaring heb ik ook. Toen ik mijn partner voor het eerst zag had ik geen positief gevoel, integendeel. En toen ik tz voor het eerst ontmoette was dat niet anders. Bij andere gegadigden was ik wel altijd direct positief. Sommige dingen die ik denk, die mij de laatste tijd bezig houden lees ik hier later terug, wel bijzonder.(Onbekend)

Antwoord 12
Ik ben het eens met antwoord 2. Zo nu en dan is er contact tussen mij en mijn tz. Ik merk op dat mijn tz enkele dingen uit onze gesprekken haalt en neemt het als vergelijkingsmateriaal in zich op naar zijn omgeving toe die hem destijds behoorlijk op een negatieve manier heeft beïnvloed. Hij begint dit goed in de gaten te krijgen wat in ons verleden heeft afgespeeld. Zijn visie dat hij voor zijn eigen geluk moet gaan, komt nu langzaam bij hem naar boven. Zoals ik me nu voel, zou ik niet eens meer iets met hem willen of contact met hem, maar op een of andere manier worden we iedere keer naar elkaar toegetrokken. Juist door onze gesprekken, leert hij te dealen met zijn verleden en zijn omgeving. Hierdoor kan hij het ook langzaam afsluiten en met een nieuw leven beginnen. (Onbekend)

Antwoord 13
Ik heb mezelf deze vraag ook vaak gesteld. Daarbij was ik gefrustreerd en onbeschrijfelijk ongeduldig omdat het proces zo tergend langzaam gaat. Iemand wees mij er toen op dat ik het moet vergelijken met brood bakken in de oven. De tijd die het bakproces inneemt moet en kan je niet versnellen, want dan mislukt het brood. Of wanneer je het eerder uit de oven haalt is het nog niet gaar. Dus het heeft echt die tijd nodig die ervoor staat. Ik heb nu ook gemerkt dat er in de afgelopen maanden allerlei dingen zijn gebeurd waardoor mijn TZ en ik steeds dichter bij elkaar komen en zijn muurtjes aan het afbreken zijn. Dit had ik inderdaad niet kunnen versnellen, het heeft echt tijd nodig. Je kan natuurlijk wel ervoor zorgen dat alle juiste ingrediënten er in zitten, vertaald naar menselijk situaties zijn de juiste ingredienten; onvoorwaardelijke liefde, weglaten van jaloezie, etc. (Onbekend)

Antwoord 14
Aan antw.13.ja broodbakken of appeltaart,alle ingrediënten zitten er al in,en dan wordt het wachten..wat ik dan wel doe is iedere keer naar het deurtje lopen om te kijken hoever het al is, je zou zo graag ff willen proeven…maar de geur en het zicht is ook al de moeite waard, dus het geheim op dit moment is de reis er naar toe (Onbekend)