Q0650. Twijfels, om gek van te worden?

M.

Sinds mijn liefde en ik niet meer bij elkaar zijn heb ik af en toe contact met iemand waar ik voor hem ook mee gedate heb. Een nieuw iemand heb ik totaal geen behoefte aan maar dit voelt redelijk vertrouwt en eerlijk gezegd spreek ik alleen met hem af omdat hij af en toe vraagt of we elkaar kunnen zien. We hebben leuke gesprekken en we zoenen ook wel. Nu merkte ik vooral de laatste keer dat ik er totaal niet bij was met mijn gedachten. Ik voelde ook helemaal niks (niet zo heel raar natuurlijk maar de keer ervoor kon ik nog wel gezellig meedoen) Het was alsof iemand aan mijn gedachten trok. Daarna toen ik in bed lag (alleen) voelde ik mijn lichaam bruisen (alsof er cola door mijn aderen stroomde) en kon ik totaal niet slapen, ondanks het late tijdstip. De dag van de date die ‘s avonds plaatsvond voelde ik mij ook opeens heel boos op mijn liefde, dat hij het allemaal maar zo makkelijk heeft opgegeven. Zou die mislukte date en het feit dat ik boos was ervoor gezorgd hebben dat hij (zijn ziel)hard aan mij trok? Of verbeeld ik me dit gewoon? Ik vind het allemaal zo onzeker en ik ga af en toe echt wel twijfelen aan mijn verstand. Dan denk ik, wie ben ik om zo arrogant te zijn om te zeggen dat hij mijn tweelingziel of zielsverwant ofzo is. Hij heeft geen bordje om zijn nek met tweelingziel van Marcelle. Een goede vriend van me zegt steeds dat hij zeker weten terug komt(heeft visioenen). En dat hij pas weer rust voelt als ie weer bij mij terug is. Maar dat is het nou juist, wij waren (zijn) beiden vrij en waren ook bij elkaar. En toch gaf één van ons op. Hij voelde helemaal geen rust. Hij vond het confronterend en de spiegel vond ie eng (zijn woorden) terwijl hij toch ook redelijk spiritueel is. Zijn minderwaardigheidscomplex stond hem ook gigantisch in de weg. Ik wilde hem zo graag door dat proces helpen. Maar het voelde voor hem niet meer goed. Wat is daar misgegaan? Tweelingzielen missen elkaar te erg om niet bij elkaar te zijn, daar merk ik nu niks van. Ga ik toch weer twijfelen. Aan de andere kant was het voor mij heel duidelijk, het gevoel wat ik kreeg en krijg van hem is zo bijzonder. Kan het ook gewoon niet loslaten. Hij sluipt elke keer weer in mijn hoofd. En dan echt 23,5 uur van de 24 per dag. Maar ja wat voor mij goed voelde hoeft voor hem natuurlijk niet perse (meer) goed te voelen, het blijft nu zijn waarheid. Ik heb vaak hoofdpijnen, voel me constant moe, en mijn stemming gaat sneller op en neer dan ooit En mijn spirituele ontwikkeling gaat ook zo snel. Pfff hád hij maar een bordje om zijn nek met tweelingziel erop, dan hoefde ik daar in elk geval niet meer over na te denken. Wat een gedoe. Straks wacht ik voor niks, want wachten doe ik toch. Ik wil helemaal geen ander meer. Ik had dit verhaal vrij duidelijk in mijn hoofd maar ik geloof dat het er redelijk verward uit is gekomen. Er komen ook steeds meer vragen. En uiteindelijk kun je bijna met niemand erover praten, men denkt nu wel…jeetje ben je nou nog niet over hem heen?

Antwoord 1
Lieve M. blijf erover praten. Maar wel gedoseerd.Heb je een zus een buur een klant een chatfiguur een noem maar op,die tegen je zegt :Kom maar op, alles wat je zegt,ik geloof het onvoorwaardelijk,ik ken jou langer dan vandaag en weet uit ervaring dat je niet zomaar onzin beweert.Heb je die? 1 ,2 of 3 zijn al genoeg.Net zoals jij ook waarschijnlijk mensen kent,beetje vreemd voor hun omgeving maar waar jij op jouw beurt onvoorwaardelijk in gelooft.Het mes snijdt nog steeds aan twee kanten.En vandaag of morgen kan die onvoorwaardelijk-gelovige in je leven komen.When the student is ready,the master appears,zeggen de Boedhisten. groet.(Wieweet)

Antwoord 2
Hoi lieve M, twijfels wie heeft ze niet, het is een slijtage slag zo langzamerhand, en vanmorgen wist ik het allemaal helemaal zeker haha voor zo lang als het duurt, hoewel..eigenlijk weet je het wel, maar heb je kleine stukjes angst…wat twijfel is, want je wil niet alleen en dus vind je een dat e leuk..spannend? nee , gezellig! ja, maar het zal het niet worden, lieve contacten,aandacht wie wil dat nou niet, boos? kan het niet eens worden op mijn twin , onzeker was ik, zeker ben ik dat het goed komt. Verder leven, go with the flow..liefs(Onbekend)

Antwoord 3
Hallo M, Twijfels heb ik zelf ook altijd. Daarom las ik je vraag. Ik wou dat ik iets kon zeggen om je pijn te verzachten, maar je moet er doorheen en je tweelingziel ook. Ik denk niet dat het een makkelijke beslissing was. Hij heeft het ws. heel moeilijk met zichzelf. En er zit voor jou niets anders op dan hem los te laten. Ik geloof nu dat je tweelingziel het kan voelen als een heftige emotie hebt, dus dat van die boosheid zal vast kloppen. Ik twijfel soms ook aan het feit dat hij mijn tweelingziel is, maar dan denk ik aan mijn gevoelens voor hem en daaraan heb ik nog nooit getwijfeld (wel van de andere mannen waarmee ik een relatie heb gehad). Luister niet naar wat anderen zeggen, maar naar je innerlijke stem. Mensen die de tweelingziel-ervaring niet hebben gehad, kunnen niet begrijpen waar je doorheen gaat. Mijn tweelingziel en ik voeren (na 16 jaar) al enkele dagen hele, heldere gesprekken in mijn hoofd: over hoe we het gaan aanpakken om bij elkaar te komen (we zijn nu niet vrij). Echt bizar en geweldig. We zijn nog veel meer hetzelfde dan ik dacht. Maar soms ga ik twijfelen en denk ik: dit bestaat toch niet? Ik verzin het gewoon allemaal! Nu ben ik even moe, ik wil pauze, maar dan mis ik het contact met hem. En dan kom ik op deze site in de hoop dat hij hier iets schrijft. Het enige wat je kunt doen is werken aan je spirituele ontwikkeling. Je tweelingziel zal hier ook van profiteren. Stuur hem heel veel liefde!(Onbekend)

Antwoord 4
Ook ik herken die twijfels die soms de kop op steken. Het ene moment weet je alles zo zeker en het volgende trek je alles in twijfel. Dat is inderdaad angst, angst voor het grote onbekende. Ook ik heb net als degene van voorgaande reactie, al 16 jaar gevoelens voor mijn tz, ik weet pas sinds ruim een jaar dat hij mijn tz is, toen pas kwam ik op sites als deze en vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Ik heb 16 jaar geworsteld met schuldgevoelens en een groot geheim, en dat laatste blijft het ook want ik ben getrouwd en wil niet bij mijn man weg. Ik voel dat er in de (verre) toekomst wel plaats is voor mijn twin en mij maar voorlopig is het daar nog geen tijd voor. Wel komen we heel langzaam dichter bij elkaar. Wat betreft die dates; die heeft mijn tz ook, is erg op zoek naar “iets”. Maar hij vindt het niet en dat zegt hij ook. Niet zo gek eigenlijk als je iets zoekt wat je al gevonden hebt…(A.)

Antwoord 5
Aan antwoord 3: Ik ben de vraagstelster. Volgens mij heb je al eens eerder op een vraag van mij gereageerd waarin in me afvroeg hoe iemand het 16 jaar volhoudt. Maar daarom reageer ik niet…..bij jou laatste stukje van die gesprekken in je hoofd dacht ik opeens hè?! Dat had ik gisteren namelijk ook opeens. En toen dacht ik, Marcelle nu word je echt knettergek 😉 Het was een simpel gesprek maar de antwoorden kwamen zo snel dat ik ze haast niet zelf heb kunnen verzinnen. En toen ik tegen een vriend zei dat ik zo graag wilde horen dat ie mij ook mist hoorde ik direct in mijn hoofd….maar ik mis je ook meisje. En toen ik zei ik heb je nodig was het antwoord, nee hoor je hebt me niet nodig. Als ik er verder over nadenk is het misschien wel mijn innerlijke stem die die antwoorden allemaal wel weet en het me zo probeert te vertellen. Net als de dubbele getallen van de engelen die ik steeds zie. 22.22 23.23 03.33 (slapeloosheid idd gisteren zelfs 22.44.44 (heel mooi) Allemaal getallen die zeggen dat ik vertrouwen moet hebben en dat ik omringd wordt door engelen. Maar echt ik ga wel aan mijn verstand twijfelen. Dit kan je niet met iedereen delen want dan word je toch wel ietwat raar aangekeken denk ik zo. (Marcelle)

Antwoord 6
Naar mijn mening ben je een ziel die in een lichaam komt,dus a.h.w. een jas aantrekt.Vervolgens,wanneer je die jas hebt aangetrokken,ga je ,als ziel zijnde dus,ervaring opdoen in dit leven:edelman, bedelman, dokter,pastoor,moederskindje.wat voor ervaring(en), dat is al vantevoren vastgelegd,al voor je reincarnatie (=in de jas kruipen),misschien al vele reincarnaties eerder,misschien al vanaf de allereerste incarnatie.Vervolgens gaat het programma afdraaien.Jij weet zelf niet hoe dat programma eruitziet,want:onbewust van wat er zich in de ziel afspeelt,van wat is afgesproken,geprogrammeerd.Maar we worden ook geconditioneerd en dat bepaalt een groot deel van ons leven hoe wij dat inrichten,dan kom je iemand tegen en toch doet die je niets,ga je twijfelen:is dat wel normaal?Kan zijn dat het niets met je programma voor dit leven te maken heeft,daarom voel je ook niks.Maar: misschien is het geprogrammeerd voor over twee jaar ofzo,en dan tegen die tijd.voel je het wel ineens! Je kent wel die verhalen van :We kenden elkaar al jaren en ineens ging het licht aan zoiets.N.B.:mits dat natuurlijk in je programma voor dit leven zit.En als je overlijdt ,niet dood gaat,maar over het lijden heen bent gegaan,dus vertrekt naar een andere dimensie,dan doe je je jas uit.Sommigen zeggen het zo :je wagen in de prak gereden en dan stap je uit.En wie je bent (ziel),stapt uit en vertrekt, groet(wieweet)

Antwoord 7
Antw.6, je hebt gelijk, zo zie ik het ook al een tijd, maar waarom gaat het dan nog steeds zo moeizaam…. is dat dan toch karma? ik heb helemaal niets met vorige levens en vind het veel belangrijker dat ik het nu allemaal begrijp en dat doe ik volgens mij wel, soms lees ik hier van die warrige verhalen over wie we ooit geweest zijn enz … als je in je laatste leven zit heb je daar toch niet zoveel meer mee te maken, of gaat het dan om het “overgeven aan” …(Onbekend)

Antwoord 8
Aan Wieweet. Ik denk dat ik geen connectie heb met die ander. Ook niet in de toekomst. Dat is me wel duidelijk. Het is om mij te laten zien dat ik niet moet afdwalen van mijn werkelijke liefde. Daarom voelt het ook niet goed, voel ik niks. Ik weet dat hij terug komt, wanneer dat zie ik wel. Het downloadprogramma kent vast hier en daar wat errors om je weer even opnieuw te laten opstarten. Even laten zien waar je thuishoort.(M.)

Antwoord 9
Antwoord 7 : Ik denk daar anders over: Als je in je laatste leven zit dan kan je van allerlei dingen uit vorige levens alsnog een keertje moeten meemaken,overdoen voor algemeen nut en welzijn,het goed maken ook met voormalige moordenaars en andere militante sadisten,die nu in dit leven –tijdelijk- mijn beste vrienden werden,echt waar! De enige man met wie ik in dit leven had willen kruisbestuiven enzovoort,heeft mij 390 jaar geleden erg slecht behandeld.Nee hoor,dat men dan niets meer met vorige levens te maken heeft is niet waar. Mijn leven is holografisch t.o.v. alle vorige levens bij elkaar d.w.z. van elk leven dat ik geleid heb doe ik iets over ,ook manieren hoe ik gestorven ben heb ik over moeten doen,door het oog van de naald gegaan maar zonder angst. Of zet ik iets recht uit een vorig leven,de puntjes op de i .Mijn c.v. ziet er dan ook idioot uit haha.Vakantie en op reis : alleen met een doel,wat ook weer holografisch bepaald is dus.Mijn hele leven ben ik a! l aan het werk om alle levens “af te ronden”.Wel heel erg leuk trouwens.Een oude ziel die oud geld zoekt….er komen altijd weer rare fondsen langs lol.Mijn twin is specialist en hij doet volgens mij 1 speciaal ding over met een lange studie en lange carriere in 1 bepaalde richting.Ook daarin zijn we complementair als tweelingziel,ik versnipperd en hij speciaal 1 ding nml. geneeskunde.Ik heb het gevoel dat het beroep wat hij nu uitoefent (arts) dat hij dat nu voor de derde maal uitoefent,steeds om een andere reden in een andere tijdgeest.Nee hoor het laatste leven is hard werken geblazen.Als ik iets moet uitzoeken op een bepaald tijdstip,zet mijn twin mij (energetisch)aan het werk en doe ik het niet of stel ik het uit,nou ik heb het geweten!Slapeloos en een bonzend hart!Zou het kunnen,omdat het voor jouw gevoel allemaal zo langzaam gaat,dat dat komt omdat je in een vorig leven alles te snel hebt gedaan of anderen hebt opgejaagd en dat dan in dit leven je geduld op de proef ! wordt gesteld? Is niet negatief bedoeld hoor.Maar ik weet van anderen dat levenservaringen opdoen in het nu, contra kunnen zijn aan een vorig leven.Ik heb bijv. een zus,zit al bijna haar hele leven in een socio-woning met een uitkering en een curator/begeleider,ze heeft eigenlijk geen zeggenschap over haar leven.Via haar geboortehoroscoop ben ik erachter gekomen,dat ze in een vorig leven misbruik van haar macht heeft gemaakt.Dus vorige levens,onderschat het niet.De ziel trekt zich niks aan van aardse tijd. Die denkt alleen in opdrachten.(Wieweet)

Antwoord 10
Het gevoel of er “cola door je aderen stroomd” herken ik. Ik heb dat ook een tijdje gehad vooral in mijn handen en ook wel voeten vooral ‘s nachts. Ik heb weleens gedacht wat mankeert me toch. Zal het dan met het tz gebeuren te maken hebben gehad. Ik heb het een hele tijd niet gehad maar nu begint het weer terug te komen, wel lastig als je wilt slapen ja. Twijfels heb ik ook wel eens. Maar ik denk dat je dan op zo’n moment jezelf even in de ogen moet kijken en als je dan hetzelfde ziet als je zag bij je tz (als je eens oogcontact hebt gehad met je tz) dan weet je wel genoeg. (Onbekend)