Q0647. Wie kent er films over zielsliefde?

Onbekend

Wie kent er films over Zielsliefde? Ik heb zelf Tristan en Isolde al gezien, erg mooi. Titanic is naar mijn mening ook een film over zielsliefde. Wie kent er meer titels, ik heb wel weer eens zin om een avondje weg te zwijmelen voor de buis.

Redactie
Zie op de pagina “Meer” vele links naar trailers van soulmate films.

Antwoord 1
‘the notebook’ is prachtig, ‘what dreams may come’ of lekker genieten van ‘abba de film’ de laatste is misschien geen tweelingzielenfilm maar wel head over heels en je wordt er vrolijk van, dus ik zou zeggen zwijmelen maar.(Onbekend)

Antwoord 2
Wuthering heights Brokeback mountain What dreams may come Abelard and Eloise Somewhere in time Hero(Ying xiong).Er zijn er vele. De beste film over tweelingzielen vind ik persoonlijk Krzysztof Kieslowski’s La double vie de Véronique,fenomenaal! Die heeft mij op mijn 31e toen hij uitkwam,op het spoor gezet.Ik vroeg aan een collega,of het mogelijk zou kunnen zijn dat er op de wereld twee dezelfde zielen rondlopen,naar aanleiding van die film.Collega zei dat dat niet kon en dat de mens maar 1 ziel van zichzelf heeft en dat iedere ziel uniek is.Ik had het tweelingziel idee dus toen ook uit mijn hoofd gezet,tot ik mijn twinziel 17 (!) jaar later daadwerkelijk tegenkwam,en meteen weer aan die film dacht en het gevoel dat ik erbij had.Dank u wel meneer Kieslovski!(Onbekend)

Antwoord 3
Bridges of Madison County; La double Vie de Veronique; Coco (Chanel)& Igor (Stravinsky); Immortal Beloved; Brokeback Mountain; The Lovers of the Arctic Circle; Caotica Ana; Japanese Story.(Onbekend)

Antwoord 4
La double vie de veronique; ik kende m al maar begreep m pas toen ik mijn zielslief ontmoette.(Onbekend)

Antwoord 5
Ja idd The Notebook is ook zo mooi! Helemaal geweldig, wat heb ik zitten huilen! heel mooi op het einde dat ze dan oud zijn en samen op bed liggen om te sterven, de man zegt dan tegen z’n vrouw Welterusten ik zie je wel weer. Serendipity is ook wel een mooie korte film, over het lot en toeval enz Erg toepasselijk lijk mij!!! 😉 De naam van me Twin komt ook voorbij in allebeide films. Liefs.(E.)

Antwoord 6
Ps I love you, over tranentrekker gesproken….wauw. En geen film maar een enorm goed boek over onder andere zielsliefde en het communiceren op zielsniveau is Nefratete Priesteres in Atlantis. Ik herkende zoveel van deze site in het boek en ook dingen die ik op andere sites heb gelezen. Ik zou iedereen die in zielsliefde verwikkeld is dit boek ten zeerste aanraden. Ik had al bijna bij de proloog tranen in mijn ogen 😉 en op de eerste avond direct 200 pagina’s (de helft) verslonden.(M.)

Antwoord 7
Ja dat laatste is een prachtig voorbeeld over zielecommunicatie. Gelijkende boeken,met dezelfde strekking,vind ik,zijn: De gevleugelde farao van Joan Grant en De inwijding van Elisabeth Haich.(Onbekend)

Antwoord 8
En mocht je zin hebben in een boek, dan kan je gerust I.M. lezen van connie palmen, hartverscheurend en heel herkenbaar!(Onbekend)

Antwoord 9
Ja, idd, de film Titanic is echt een superduidelijke film over zielsliefde. Heb hem toen gezien in de bioscoop, begreep het toen allemaal niet zo, was nog erg jong. Was ook een fan van de film, me kamer hing vol met posters.Toen ie uit was op video meteen kopen. En nu de DVD, heb liggen huilen, begrijp en voel het nu overduidelijk ;-)Love you Twin Liefs(Elselina)

Antwoord 10
Net Somewhere in time gekeken met christopher reeves en jane seymour. Wauw! Echt prachtig! Je kan hem helemaal bekijken via youtube.(Onbekend)

Antwoord 11
The Notebook is echt een film over tweelingzielen. Echt een aanrader. The Lake House, Serendipity, While You Where Sleeping (soulmates), August Rush. Veel kijkplezier! (Alicia S.)

Antwoord 12
Het thema zielsliefde en kunst wordt heel mooi in beeld gebracht in de film: ´Never let me go´!(Onbekend)

Antwoord 13
Antwoord 1 Abba the movie is een goeie soulmates film dunkt me;) (Wieweet)