Q0634. Enorme twijfel die de kop opsteekt, wie herkent dat?

A.

Kennen jullie dat? Dat de twijfel opeens toeslaat en alle zekerheid onder je vandaan slaat? Is hier ego aan het werk? Na een nacht geslapen te hebben werd ik vanmorgen wakker en bedacht me dat mijn twin helemaal niet voor mij voelt wat ik voor hem voel. Alle signalen die ik ooit dacht te zien, zaten waarschijnlijk alleen maar in mijn hoofd, en wat je graag wilt zien, zie je ook. In werkelijkheid was hij gewoon vriendelijk, zoals altijd maar niet meer dan dat. Niks geen aantrekkingskracht van zijn kant, niks diepere gevoelens. Het waren luchtkastelen. En wat voel ik me verdrietig nu. Ik begin overal aan te twijfelen. Een ding wil ik duidelijk stellen; hij is wel degelijk mijn tweelingziel, dat weet ik door heel veel verschillende tekens, dromen en voorvallen. Maar hij is op dit moment niet verliefd op mij. Voelt alleen vriendschap voor me en dat is nu juist wat me pijn doet. Ik wil zo graag dat hij ook die gevoelens heeft, dat hij ook naar mij verlangt en bij me wil zijn. Zal dat ooit komen? Diep in mijn hart weet ik wel dat het mijn ego is die me dit probeert wijs te maken, maar wat moet ik met dat stomme ego? Hoe leg ik dat het zwijgen op? En hoe kom ik erachter wat mijn twin’s ware gevoelens voor mij zijn? Als hij niets voor me voelt, waarom dan in godsnaam is er steeds dat aantrekken en afstoten? Waarom kijkt hij me dan toch steeds weer net te lang in mijn ogen en blijft hij dat doen? Waarom maakt hij dan soms zulke lieve opmerkingen? Gewoon omdat hij me aardig vindt? Ik doe dit soort dingen niet bij iemand die ik alleen maar aardig vind. Ik vind het zo lastig, als hij in mijn buur tis, voel ik zoveel van hem en tegelijkertijd roept mijn ego dat ik mezelf van alles wijs maak en er helemaal niets is. Help! Wat moet ik doen? Voel me zo in de war!

Antwoord 1
lieve A, ja alles wat jij voelt heb ik ook gehad, die twijfel, die onzekerheid, het is je ego èn het ego van je twin waar je/jullie last van hebben. geloof in jezelf èn in je twin!(Onbekend)

Antwoord 2
Lieve lieve A: je weet zelf wel beter!!!!!!!!! Je zegt het notabene hier boven. Lekker he? Dat ego. Daar kun je werkelijk overal mee wegblijven. Ik herken wat je zegt hoor…. ow, wat herken ik dat. Ik noem dat mijn destructieve denken, dan is alles negatief, slecht, niet waar, dit bestaat niet, ik verzin dit maar, hij moet helemaal NIETS van mij hebben, wat moet hij ook met mij. MAAR…. ik weet NU dat wanneer ik mij zo voel dan ga ik expres allerlei voorvallen en gevoelens naar boven halen die mij mijn vertrouwen terug kunnen geven. En dan kan ik maar 1 ding concluderen; diep in zijn hart houdt hij net zoveel van mij als ik van hem. Alleen, omdat hij nog niet bewust weet dat we twins zijn en dat die verwarrende gevoelens die hij voelt, oke zijn, probeert hij dat zo goed mogelijk te verstoppen, negeren. Het is voor hun nog niet mogelijk om te zien en te voelen, DAT wat er is. Maar onbewust weten ze wel dat DAT er is. Dat zorgt voor die blikken en die tederheid. Maa! r daarna komt ook hun ego onmiddellijk om de hoek zeilen, ter bescherming van hun intense gevoelens die zij nog niet willen onderzoeken. En of dat er nou aan ligt dat IK eerst al mijn lessen moet leren of dat hij OOK nog lessen te gaan heeft, dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat mijn twin mij mist, van me houdt en mij net zo lief en mooi vindt als ik hem. Weet je: anders was hij niet mijn twin!!! Maar wat ik vervelend vind i.v.m. ons leeftijdsverschil, dat is dat ik precies hetzelfde voel en vind als jij over dat ‘verliefd’ zijn, terwijl dat bij ons helemaal niet de bedoeling is, en toch verlang ik ook intens naar de retournering van mijn liefde. Moet er niet aan denken dat hij straks iemand anders tegenkomt waar hij de liefde, bedoelt voor mijn ziel, aan zal geven. (moeilijk punt voor mij.) Waar je nu weer in zit is een ‘lekkere’ les in het terug komen in je kracht, in je vertrouwen in jullie als twins. Elke keer krijgen we weer zo’n les om de oren, totdat we zo’n vertrouwen hebben in God/Universum dat we het volledig los kunnen laten en er dus volledig op vertrouwen dat van hogerhand geregeld wordt dat het goedkomt. Je kracht komt wel weer terug, geef het even tijd. Liefs(L.)

Antwoord 3
In november drong al tot mij door dat de enige manier waarop dit te verhapstukken is en waarop twin en ik elkaar weer kunnen gaan zien, is dat ik probeer zo snel mogelijk te groeien. Me proberen zo min mogelijk te verzetten tegen wat op mijn pad komt, er dwars doorheen te gaan, groeien groeien groeien, me spiritueel enorm te ontwikkelen. Gewoon door te luisteren naar mijn gevoel. En door daadwerkelijk te zeggen: ik wil me gelukkig voelen!!! Ik wil leren!! Ik wil groeien!!! Dan komen de dingen op je pad die je nodig hebt om te leren en te groeien. Dan worden we sterker en komen we uiteindelijk bij ons ZELF. En DAT is de opdracht. Dan is er ook ruimte voor twin en mij.(L.)

Antwoord 4
Lieve A, ik herken je gevoel, helemaal! Heb het ook heel lang gehad, en die twijfel die dan steeds keihard toeslaat ook, ik heb twin destijds zelfs een paar keer benaderd over mijn gevoelens (zonder mezelf op te dringen) en hem verwezen naar deze site en toch bleef hij maar ontkennen, ik snapte er niets van hoe hij zoiets moois, unieks, kon ontkennen. En weet je wat de grap is, haha, hij leest en groeit hier ook mee en stuurt al jarenlang berichten in. Hij was gewoon de “andere” kant zeg maar, (aantrekken/afstoten, herkennen/ontkennen) bindingsangst en ego weerhielden hem ervan om in het aardse ervaringen uit te wisselen, ik heb me nooit gerealiseerd dat dat zulke grote blokkades kon geven want ik ben zelf juist het tegenovergestelde. En dat is misschien ook wel een spiegel die je elkaar als twins voorhoudt op zo’n moment. En het is niet erg, als je het maar weet en kunt begrijpen want dan kun je er mee om leren gaan, ieder groeit op zijn eigen manier, het heeft gew! oon tijd nodig. Maar realiseer je dus dat jouw gevoel juist is, als het je TZ is dan WEET je dat gewoon! twijfel niet, en weet ook dat hij waarschijnlijk exact dezelfde worsteling doormaakt als jij maar dan net andersom. sterkte en liefs(J.)

Antwoord 5
Ik lees hier meer over gebrek aan zelfvertrouwen dan over twijfel aan twin.Klopt dat? (Onbekend)

Antwoord 6
Maar is er dan geen duidelijkheid op energetisch gebied? Dat vervangt toch de aardse duidelijkheid? Tenminste zo gaat het bij ons,de zielecommunicatie is perfect,dat maakt het oh zo draaglijk! Dat neemt alle twijfel weg.(Onbekend)

Reactie
Ik ben de vraagstelster en jullie hebben gelijk; ik weet wel beter. Inmiddels voel ik me ook weer wat beter, heb weer vele tekens gekregen dat hij echt mijn tz is. Dat sterkt me weer. Ik voel zijn ego zo duidelijk. Hij laat aan de buitenkant totaal wat anders zien dan wat hij vanbinnen is. Ik vind dat erg moeilijk ook al weet ik het. Ik denk soms “laat jezelf nu gewoon eens zien”, want heel af en toe kan hij dat wel en dat zijn juist de momenten dat we dichterbij elkaar komen. Die koester ik in mijn hart. Mij viel het ook al op dat de laatste week er zoveel twijfel is bij mensen hier. Dat is geen toeval. (Onbekend)

Antwoord 7
Antw.5, gebrek aan zelfvertrouwen gaat heel diep, als je op enig moment geen enkele aardse bevestiging krijgt dan word je gedwongen naar “binnen” te gaan, te vertrouwen op je inner-weten, je inner-gevoel (alle antwoorden zitten in jezelf) en dat hebben we hier op aarde niet geleerd en daarom is dat wel heel erg moeilijk vooral omdat je je vaak een éénling voelt en niet begrepen door je omgeving!! Je gevoel van vertrouwen in een groter geheel, dat er meer is dan …. en dat alles een reden heeft, de grootste les voor ons allemaal. (Onbekend)

Antwoord 8
Wat grappig, na een paar dagen niet te hebben gekeken hier zie ik als eerste jouw vraag. En dat was juist net de reden waarom ik even kwam kijken. Want ook ik denk vandaag, na een gewoon vriendelijk mailtje van hem gisteren, dat het allemaal in mijn hoofd zit. Dat juist mijn ego wil geloven dat hij HET is om maar niet te hoeven toe laten dat hij het misschien helemaal niet is. Dat het makkelijker is te denken dat ZIJN ego in de weg van onze liefde staat terwijl het misschien wel mijn ego is die zo graag wil geloven dat hij mijn zielsliefde is. Hij heeft er schijnbaar namelijk geen last van dat de liefde zo plotseling “verdwenen” was. Want wij waren al samen maar in zijn beleving voelde er iets niet goed. En wie gaat er nou weg als je echt diep van iemand houdt? Maar ja dan kijk ik hier en zie ik deze vraag, dan denk ik twee dingen, is het een bevestiging van mijn gevoel? of juist iets wat me wakker schudt en zegt nee, kijk, twijfel mag soms. Toch overheerst nu het gevoel dat hij gewoon niet voelt wat ik voel en dat dit het gewoon is. Niet meer, niet minder. En dat zielsliefde mijn excuus was om hem juist niet los te hoeven laten, omdat ik bang was dat wanneer ik los zou laten er niks over zou blijven van die liefde. En eerlijk gezegd voel ik me daardoor wel even helemaal vrij…….misschien is dit loslaten?(Onbekend)

Antwoord 9
Als aanvulling op mijn antwoord van net. Ik ben wel begonnen met weer een sprong in mijn proces. ga volgende week egostrippen en doe een innerlijk kind therapie. En in zijn mail stond wel dat ie echt nog wel aan me dacht. Maar denk toch echt dat het vriendschappelijk was bedoeld. en eigenlijk is dat natuurlijk ook mooi. Vriendschap is prachtig. en liefde is vriendschap die in brand staat las ik ooit. nou is ie wel brandweer.(Onbekend)

Antwoord 10
Hahah, heerlijke humor, hij is wel brandweer! Dat zegt genoeg toch?(Onbekend)