Q0630. Positieve en negatieve energie?

L.

Je herkent het vast wel: mensen die je ontmoet en waarbij je een leuk contact hebt, waarvan je energie terug ontvangt. Waarbij je na de ontmoeting met een glimlach en dankbaarheid weer door gaat. Maar er zijn ook mensen die je ontmoet waarbij je precies het tegenoverstelde ervaart. Die juist de energie uit je zuigen. Waarbij je tijdens de ontmoeting al denkt: ik wil hier weg!!! Het verschil tussen deze beide categorieën is; – dat de 1 (on)bewust wat van zijn goeie energie aan jou geeft opdat jullie je samen goed voelen, sterker voelen (samenwerking!) – en dat de ander (on)bewust energie van je inpikt/steelt om enkel zichzelf sterker te kunnen voelen, zijn eigen energieveld te vergroten door niet samen te werken maar te stelen. Wat is de bedoeling dat we doen met mensen met een dusdanig negatief energieveld, die dus voor hun eigen kracht energie van jou innemen? Als je zover bent gekomen in je bewustzijn om dit geheel te kunnen zien, wat is dan de bedoeling: deze mensen ontwijken om in je eigen kracht te kunnen blijven? Want het is vooral in het begin bijna onmogelijk om je eigen energieveld dusdanig te bewaken dat daarvan niets gepikt kan worden. Of is het uiteindelijk de bedoeling, met name voor tweelingzielen, om met onze eigen energie deze mensen proberen te ‘bereiken’. Om ze proberen mee te nemen naar het nieuwe tijdperk. Ik denk nl. persoonlijk dat dit o.a. een opdracht is van tweelingzielen. Nu moet ik zeggen dat me dit zou kunnen lukken als mijn twin om mij heen is, zo goed als ik me dan voel, dan kan ik de hele wereld aan. De laatste 3 weken komt een oud zeer bij mij naar boven wat te maken heeft met iemand uit mijn nabije familie en die al mijn hele leven mijn energie probeert te beheersen. Dat is waarom wij geen goeie band hebben en dat is waarom ik altijd voor confrontaties weg loop. Hij probeert altijd (onbewust ?) mijn energie te beheersen opdat ik me gedraag naar zijn wensen en maatstaven en hij zich sterker/’prettiger’ kan voelen door te kunnen beheersen. Hoe blijf je in je eigen kracht, in je eigen positieve energieveld (terwijl je nog in je leerproces naar twin toe zit) bij zulke ontmoetingen zodat de ander geen invloed meer heeft op jouw energie? Of probeer je deze mensen vooralsnog toch te ontwijken? Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen, want ik vraag me af; moet ik weer (ook al in 2003) deze les in confrontaties aan gaan? Of heb ik die al geleerd en is het de bedoeling dat dit oud zeer een boodschap is voor mij dat ik er juist anders mee om moet/kan gaan? Wat vinden jullie?

Antwoord 1
Mensen met negatieve energie of die je uitzuigen, die moet je een beetje negeren.Of ze nou in de familie zitten of niet, gewoon loslaten.Zij hebben hier vaak geen weet van en kunnen er niks aan doen.Zij zoeken dan weer iemand op die wel gemakkelijk met hun energie om kan gaan en die zich niet de energie af laat pakken.Wanneer je met je tweelingziel samen bent,dan is het weer een ander verhaal.Dan genereer je samen zoveel energie (tenminste als er tussen jou en twin niks negatiefs zit) dan kan je alle andere energieen op de wereld aan.Je vormt dan met je twin een circuit voor kosmische energie waar niet tussen te komen is.Maar voordat het zover is,dus als je nog zonder twin bent,niet in je eentje proberen,maar loslaten.Het kan natuurlijk ook zijn dat er een auralifter bij je is.Daar wel eens aan gedacht? Daar kan je ook last van hebben.(Onbekend)

Antwoord 2
Als ik van te voren weet dat ik met zulke mensen een deel van de tijd door moet brengen dan probeer ik voor die tijd altijd mij even helemaal terug te trekken in mezelf, mediteren en mezelf beloven dat niets of niemand mij uit mijn positieve energie kan halen, dit herhaal ik een paar keer waardoor het heel goed kan, maar als ik uren met zulke mensen in één ruimte moet zijn dan ben ik aan het eind bek en bekaf. Ik zoek het niet bewust op, probeer die situaties liever te vermijden, vooral als het mensen zijn die jouw persoonlijk kunnen raken. Mensen die mijn hulp nodig hebben is wat anders, die kun je op een ‘afstandje’ houden, daarbij kun je jezelf veel beter afschermen, zonder dat het afbreuk doet aan mijn energie veld. Het gaat er meer over denk ik dat mensen jouw energie willen pakken omdat ze iets van jou willen, niet je hulp maar meer persoonlijke energie/verlangens , dus hoe dichterbij hoe moeilijker het is je af te schermen, maar dat weten twins als de beste.(Onbekend)

Antwoord 3
dat wat jij beschrijft bestaat niet; is een kwestie van perceptie en msschn karma. ik denk liever in termen van mijn veld en zoals hiddinga t noemt antiveld. met mensen die tot jou zielsgroep horen voel je een instant verbinding; goed of slecht hangt van de situatie af. met mensen die jou daar vandaan houden kun je je prima voelen maar die horen bij een ander veld, jouw antiveld; en zorgen dat jij ver van jouw zielsgroeo blijft. op de duur dus niet goed voor jou. beter probeer je een balans te vinden met mensen van jouw groep’dwz jezelf te ontwikkelen’ en de andere mensen te respecteren. verdeel de wereld niet in goed/slecht; dat doen al genoeg angsthazen…(Onbekend)

Antwoord 4
Ik herken en voel dit enorm. Sommige mensen kunnen je helemaal leegzuigen, en idd ook met negatieve engerie. een aantal peridodes geleden heb ik dat heel sterk ervaren, ik moest toen maar een paar uurtjes werken met een vrouw (klaag, klaag)en ik kwam thuis en ik was helemaal kapot was helemaal leeg. Nu, blijf ik heel dicht bij mezelf staan,en sluit me dan af en blijf positief. Op me werk, werkt ook een heel spiritueel persoon en doet ook veel aan yoga en ik heb heel veel aan haar, heel veel rust en positive energie om haar heen. Ik voel haar rust. sommige mensen zeggen altijd: het gaat me het ene oor in en het andere uit? zij zegt: bij mij komt het niet eens me oor in en dan op zo’n toon hahahahaha. Lieve groetjes(Onbekend)

Antwoord 5
Als je heldervoelend bent is t soms moeilijk contact te hebben met mensen die grote problemen hebben, erg ziek zijn, groepen etc gelukkig weet ik nu beter door t zielsliefdeproces hoe ik met die mensen kan omgaan ; t maakt me minder snel van slag. ik kan soms ook helpen. ook kan ik makkelijker afstand nemen als t moet. bij mijn zielslief voelde ik in het prille begin naast een enorme zielsliefde een enorme kilte; dat vond ik erg naar; wist niet goed hoe ermee om te gaan. ook voelde ik de afgelopen jaren vaak ruzie, agressie, dat vind ik ook naar. het heeft me er tot nu toe nooit van weerhouden hem onvoorwaardelijk lief te hebben en te helpen waar ik kon. ook weet ik nu bij hem niet of , als ik hem tegenkom ik op aards nivo’welkom’ben , dat vind ik op zo’n moment naar. ook blokkeert t mij op werkgebied. dat zou eigenlijk allemaal niet nodig moeten zijn, is kinderachtig…(Onbekend)

Antwoord 6
Wat is een auralifter?(L.)

Antwoord 7
@ antwoord 3: Wat bestaat niet?(L.)

Antwoord 8
Goed je grenzen aangeven wat je wilt en wat je niet wilt. Zojuist heb ik mijn grens getrokken en losgelaten bij iemand waar ik me al een tijd niet goed bij voel. Het ligt niet aan die persoon, het is een blokkade in mij waar ik nog niet aan toe ben om te doorbreken. Als men klaagt, geef ik daar een tintje humor aan. Als het echt niet anders kan negeer ik het en sluit me af door bij mezelf te blijven en bouw een beschermingsmuur om me heen totdat ik beslis om eruit te komen. Uiteindelijk leren we bij ons zelf te blijven en dat is niet altijd eenvoudig. (Onbekend)

Antwoord 9
Een auralifter is een overleden persoonlijkheid die niet weet dat hij overleden is,die blijft in het aardse rondhangen en hoeft nog niet opnieuw te reincarneren.Dan zoekt die iemand met een zwakke plek/gaatje/breukje in de aura,daaraan “haakt” die persoonlijkheid zich a.h.w. vast.(Onbekend)

Antwoord 10
Antw. 5, is niet kinderachtig, is verdrietig! klinkt allemaal niet zo gezellig mbt zielslief als ik het zo lees, valt niet mee om samen te groeien, vallen en opstaan, angst is altijd een slechte raadgever. Misschien een idee om een mail te sturen oid, om voorzichtig met elkaar in contact te komen, duidelijkheid te krijgen, misschien ben je wel veel meer welkom dat je denkt, succes en liefs.(Onbekend)

Antwoord 11
Aan antw.5, wat vervelend voor je dat het je blokkeert in je werk. Ik weet ook niet of ik op aards nivo welkom ben bij mijn twin omdat hij mij altijd heeft afgewezen en dat is best heel moeilijk maar ik verwijt hem niets, ik denk dat als je beiden weet en erkent dat je twins bent, dat je dan altijd welkom bent! Ik heb een tijdje geleden het gedicht “onvoorwaardelijk” geschreven, en dat is hoe ik het voel, ik voel alleen maar liefde voor mijn twin. Ik kan alleen voor mezelf spreken maar ik zou het heel fijn vinden om mailcontact te hebben met twin, alleen durf ik zelf geen actie meer te ondernemen. liefs(Onbekend)

Antwoord 12
Aan antw.5, als jij je zo naar voelt van je twin, dan is mijn advies om heel erg naar jezelf te kijken, probeer je twin zijn dingen te laten doen, doe ik ook, ik ben ook niet welkom maar weet diep in mijn hart dat hij mij dolgraag ziet, dat is voor mij voldoende op het moment , ik laat hem vrij tot hij zover is want iets afdwingen kun je toch niet. je zit zo aan elkaar vast dat het lastig is ,maar jij bent jij en jij moet verder, en ja je zou zoveel meer kunnen betekenen als je elkaar wel die liefde kon geven(Onbekend)

Antwoord 13
Aan antw.5, als jij je zo naar voelt van je twin, dan is mijn advies om heel erg naar jezelf te kijken, probeer je twin zijn dingen te laten doen, doe ik ook, ik ben ook niet welkom maar weet diep in mijn hart dat hij mij dolgraag ziet, dat is voor mij voldoende op het moment , ik laat hem vrij tot hij zover is want iets afdwingen kun je toch niet. je zit zo aan elkaar vast dat het lastig is ,maar jij bent jij en jij moet verder, en ja je zou zoveel meer kunnen betekenen als je elkaar wel die liefde kon geven(Onbekend)
Reactie Hier antw.5 dank jullie voor de antwoorden.(Onbekend)