Q0627. Hoe zit het met je huwelijk?

L.

Wie is er nog meer beland in een soort huwelijkscrisis, in ieder geval van je eigen kant, nadat je twin hebt ontmoet? Ik ben ooit écht vreselijk verliefd geweest op mijn man, jaren!. Maar dat is nu ZO VER weg. Ik vraag me af wat onze lessen zijn, die van mij en die van hem. Twin en ik zullen nooit in zo’n soortgelijke relatie komen ivm leeftijdsverschil, maar ik betwijfel ten zeerste of mijn huwelijk dit gaat overleven en of ik dat ook wel wil!!! Het lijkt verdorie wel of ik in een mid-lifecrisis zit. Alles wat ik vroeger heb moeten missen in onze relatie, is wat twin mij nu laat zien, en wat ik dol en dol graag alsnog zou willen ontvangen. Desnoods met iemand anders. De liefde die ik kan geven en gegeven heb vroeger, en die twin op dezelfde manier geeft, gun ik mezelf!!! Krijg ik dat niet (en ik betwijfel of ik dat ooit nog via mijn man kan krijgen) dan ben ik net zo lief non. De liefde zit in jezelf, ik WEET het wel, maar wat wil mijn lijf graag dezelfde aanraking! en en knuffels als die ik zelf (en die mijn twin) geef(t).

Antwoord 1
Blijf bij jezelf en koester alle liefdes. Natuurlijk is een risico op een huwelijkscrisis niet uitgesloten als je een twin hebt ontmoet en herkent. Die soort van liefdes lopen zo dramatisch uiteen dat jezelf dus ook je huwelijk in een zeer woelig vaarwater terecht kunnen komen. Besef wel dat je twin een eeuwig verbintenis is over alle levens heen. Een evt liefdesrelatie met een twin willen hebben op aards niveau is een valkuil waarin de ego’s een belangrijke rol inspelen. Je zit in een transformatieproces en het is belangrijk te beseffen en te voelen dat wanneer je een heel eind op weg bent in dit transformatieproces het huwelijk waarin je zit ook gaat veranderen in de positieve zin. Je gaat zelf veranderen in de positieve zin en daarom gaat je huwelijk ook veranderen in de positieve zin. Alleen als je huwelijksleven dramatisch slecht is moet je natuurlijk wel kijken wat nog billijk is om je huwelijk in stand te houden. Ik heb een paar maal in een huwelijkscrisis gezeten en iedere keer heb ik de wil en de energie om tot een goed einde te brengen en ik blijf er steeds voor knokken dat het weer goed komt tussen ons. En dat is ook goed voor je twin relatie. Hopelijk kom je hier verder mee en het leven kent gewoon goede tijden en slechte tijden. Ook in een twinrelatie.(Onbekend)

Antwoord 2
bedankt voor je vraag,het is een crisis waarin je belandt, ik kon het niet meer na een heel lange ontkenning, zo van ik moet en ik zal iets van mijn huwelijk bakken, nou op den duur kon ik niets meer bakken haha Liefde , in overvloed weg te geven , heb ik ook gedaan, en doe ik nog, maar liefde in een relatie, dag en nacht is wat anders. dan zie je wat je mist in je relatie, ik heb de knoop doorgehakt , ik kon mijn partner niet meer genoeg geven, in hart en ziel zit twin, verweven, dus nee na een lange strijd met mezelf heb ik in liefde mijn partner losgelaten, het geeft verdriet maar is op den duur een betere oplossing denk ik dan maar doormodderen, je groeit uit elkaar, je leert zoveel en kijkt zo anders tegen het leven/dood aan, en dus ook tegen relaties. de relatie met je twin die is van ‘boven’ , andere relaties zijn om te groeien of om goed te maken, maar ook dat is een keer klaar volgens mij, ook daar mag je een keer een punt achterzetten, achter dat goedmaken/karma. Karma blijft bestaan als je erin blijft geloven, als je je twin tegenkomt èn herkent dan ben je al heel ver, ben je gewikt/gewogen door het universum/god dan mag je die Liefde, voel ik, aanpakken die God je als een cadeau in DIT leven aanreikt, om er samen wat van te bakken oh ja,lieve vraagsteller een verschil in leeftijd is ook weer een ego/oude overtuiging die je volgens mij ook moet verwerken, is oude pijn, laat zien dat het wel kan, dat het mogelijk is, deze Liefde is zo kostbaar, nodig voor deze tijd, waarin we Nu leven..liefs(Onbekend)

Antwoord 3
Ja, antwoord 2, dat is het: relaties zijn van beneden behalve (?) relatie met twin die is van boven,zo voel ik dat precies.Gidsende relaties die zijn ook van boven denk ik.(Onbekend)

Antwoord 4
Vraag voor antwoord 2: jij bent erin geweest in het huwelijk en er klaar mee.Heb je,nu je alles op een rijtje hebt gezet, een karmisch huwelijk gehad? Wat was jullie karmische doel? En (verondersteld dat aan dat doel is beantwoord) gaat dat dan goed uit elkaar? En toen jij je tweelingziel ontmoette,was dat doel al grotendeels bereikt/was dat karma al uitgewerkt of moest dat nog gedaan worden?(Onbekend)

Antwoord 5
@ antwoord 2: dat leeftijdsverschil is volgens mij wel essentieel. 25 jaar verschil zegt volgens mij dat er verschillende manieren zijn om een ‘relatie’ te hebben met je twin. Ik weet zeker dat wij niet bedoeld zijn voor een man/vrouw relatie, ik vermoed dat deze tweelingziel ontmoeting/herkenning een andere bedoeling heeft. Meer in de trant van gids zijn. Dus geen echtelijke relatie, zoals velen hier beschrijven en wensen, maar meer een intens liefdevolle vriendschapsrelatie. Ieder met zn eigen gezin. Ik het mijne en hij hopelijk later met het zijne. Er zijn enkele verhalen eerder al gepubliceerd op deze site waarbij het leeftijdsverschil ongeveer gelijk was en waarbij ook gesproken werd over aantrekkingskracht maar dan niet op seksueel gebied. Ik vermoed (hoop) dat dat bij ons in de toekomst ook zo zal lopen. En wat ik vooral hoop, is dat hij een zielsverwant mag tegen komen waarmee hij later zijn leven kan gaan delen. In beide soorten relaties kan een ieder deze ! goddelijke liefde gebruiken om de wereld steeds een beetje mooier te maken.(L.)

Antwoord 6
hoi allemaal, ik ben van antw.2 ik zit hier al jaren mee te lezen,te schrijven en mee te groeien, soms hou ik me een beetje op de achtergrond omdat het voor mij anders is, ik weet ook niet alles, maar karma, ja hoe weet je of iets karma is,is geweest. had een liefdevol huwelijk, wist dat er iets anders op mij wachtte, wist ik onbewust vroeger al, en dat kwam weer naar boven, dus of dit huwelijk karma is geweest, ik voel wel dat ik dit leven zoals het was tnt zo heb moeten leven, karmische doel, wsch.ondersteuning carriére partner en kinderen, zelfs die gaven zonder het te beseffen aan dat het klaar was. dat ik hetgoed had gedaan en nog steeds goed doe. waar het mij vnl.omgaat is dat je in je gevoel stil komt te staan, je verandert dingen-situaties in je leven en toch voel je dat je verder moet, dat je anders stilstaat,wij beiden trouwens, je houdt iets in standwat niet meer wil. toen ik mijn tweelingziel ontmoette was ik al een heel eind klaar ,ik groeide de 3 jaar ervoor al bij mijn partner weg, verschil in inzichten, we begrepen elkaar niet meer , na 14 jaar knokken, stik je erin, plus dat je voelt dat je een andere taak wacht, er kwam teveel verschil, ik was altijd moe. wij zijn als vrienden uit elkaar en het geeft verdriet, maar wat geeft meer verdriet…..tot de dood ons scheidt..nee groeien , dus ook die berg nemen die voor me lag , waar ik overheen moest, ik voelde dat ik die angst moest overwinnen om voor mezelf te kiezen, een drang die groot werd en waar ik, ondersteund door het universum, wel aan moest geloven, ofik nou wilde of niet. Of je een relatie krijgt in de zin van man-vrouw dat is iets wat jezelf mssch diep van binnen weet, dat kun je alleen zelf voelen, als die aantrekkingskracht er niet is op dat vlak, dan geeft het dat mssch wel aan en dan is dat ook goed..zo heeft ieder zijn wegdaarin te lopen, mijn advies..volg je hart, je ge! voel dan weet je of je zo verder kunt gaan of dat er nieuwe wegen zijn die bewandeld moeten worden voor jouw groei, jouw liefde, maar laat je nooit leiden door angst omdat het te moeilijk lijkt.(Onbekend)

Antwoord 7
Als je voelt dat je stilstaat in je relatie, dat het klaar is, dat je niets meer leert van elkaar(dat je elkaar misschien wel meer leert door uit elkaar te gaan, geen pappen en nathouden meer) dan is je karma klaar. Zo voel ik dat, als je blijft omdat dat makkelijker is voor iedereen, maar niet meer voor jezelf, dan is misschien wel je opdracht om dat voor jezelf te durven, om eerlijk te zijn in je gevoelens, om verder te groeien naar die Liefde ,die op je pad is gekomen, het voelde voor mij als een opdracht om mezelf uit die ‘stilstand’, te halen.(Onbekend)

Antwoord 8
Antwoord 3 gidsende relaties, zielsverwanten zijn ook van ‘boven’, maar er is maar één tweelingziel en dat is volgens mij de relatie door ‘boven’ bedoeld speciaal voor jou.(Onbekend)

Antwoord 9
Ik denk niet dat het altijd en per definitie zo is dat je je relatie moet beëindigen als er geen spirituele groei met je huidige partner meer mogelijk is, dat weet en voel je alleen zelf! Soms is het ook nodig, zoals in mijn geval, een brug te slaan tussen aards en spiritueel of hemels of hoe je het noemen wilt, en dat je er alles aan moet doen om er ook vanuit aardse inzichten zuiver mee om te gaan. Het heeft toch niets met liefde te maken als je op enig moment zegt, OK ik ben nu spiritueel verder en dus laat ik alles wat mij te aards wordt achter mij….., als dat de enige reden is??? …. hoe geloofwaardig ben je dan nog als je spreekt over liefde. Deze liefde is niet alleen voor “ons” maar het is ook de bedoeling dat iedereen hier in mee kan groeien. Deze afwegingen kun je alleen zelf maken/weet je alleen zelf, als je in staat bent om ego los te laten en heel dicht bij jezelf te blijven, alleen jij weet wat jouw blauwdruk/pad is. Ik “wist” 2jr geleden al dat en ! hoe de relatie van twin zou eindigen en ook dat wij waarschijnlijk binnen 5jr samen zouden komen in het aardse, wat betekent dat ik nog max 3jr te gaan heb….ik vertrouw er op dat ik exact op het juiste moment het juiste krijg aangereikt. Dat valt me soms heel zwaar maar ik heb vertrouwen ….(vol verbazing heb ik gezien hoe alles uitkwam/klopte wat mij is ingefluisterd door “boven”)…. en dat is mijn/onze allerlaatste megazware les denk ik voordat ik samen met twin verder mag, vertrouwen!!!! liefs. (Onbekend)

Antwoord 10
aan antwoord 7 ja dan is je karma denk ik om je relatie vol te houden,spirituele groei heb ik net zoals jou geprobeerd de ander uit te leggen, dingen te laten lezen maar dat is niet de enige reden, maar wel een belangrijke, dat ga ik hier niet uitleggen, en hoe ik het ook wend of keer ik hoor toch iedere keer wat veroordeling hier op deze site, begrijp me goed dat dit de moeilijkste beslissing in mijn leven is geweest, daar heb ik jaren over gedaan en vraag me ook wel eens af waarom het universum/god mij dit pad op heeft gestuurd, weet ook totaal niet hoe twin hierin staat, dacht het te voelen, maar nooit zeker geweten..liefs(Onbekend)

Antwoord 11
Antwoord 6: wat een moedige beslissing, na 14 jaar en met kinderen, ja soms stik je er bijna in. wist jouw partner van jou spirituele groei en van je twin, of heb je het op aardse motieven gehouden? Lieve groet.(Onbekend)

Antwoord 12
Antwoord 11; dank je, het was een beslissing die ik vanuit mijn hart heb gemaakt gebaseerd op aardse motieven én spirituele groei, liefs (Onbekend)

Antwoord 13
Antwoord 10, ik heb heel veel respect voor zo’n beslissing, en ik zou willen dat het ook mijn pad was want dan had ik die beslissing allang genomen. Mijn pad is anders, ik moet de tijd zn werk laten doen en ja soms vraag ik me af, wat is moeilijker, zelf een beslissing kunnen nemen of “weten” dat het niet de bedoeling is om zo’n beslissing te nemen en maar te moeten vertrouwen in …. maar ik heb vertrouwen! Liefs van een soms wanhopige twin. (Onbekend)

Antwoord 14
Lieve antw.10 en over dat veroordelen, dat voel ik hier ook af en toe maar dan net andersom, ik denk dat ieders pad uniek is en dat je niemand hiervoor kunt en mag veroordelen. Ik veroordeel je iig niet en heb respect voor je moedige beslissing! liefs(Onbekend)

Antwoord 15
Antwoord 13, zo voelt dat voor mij ook. Maar ik heb zeer zeker respect voor ieders weg en keuze. Het is voor elk mens gewoon weer anders hoe ermee om te gaan. Ik zelf zit ook in de situatie dat ik de tijd en het universum heel rustig zijn werk moet laten doen. En dat accepteer ik. En nee, dat is geen angst om zelf de touwtjes in handen te nemen, maar een innerlijk weten dat ik er niets mee opschiet als ik zelf acite ga ondernemen. Dat zou me alleen maar verder van het einddoel af brengen.(Onbekend)

Antwoord 16
Slecht en goed, ups en downs. Nadat ik min of meer berustte in de status van mijn huwelijk ben ik iemand tegengekomen die mijn ogen heeft geopend. Al een tijd zat ik in een proces van onvrede en zoeken naar mijn eigen aandeel hierin en hoe dit ten goede te keren. Door de ontmoeting met deze persoon is alles ineens veel duidelijker. De ontdekking door mijn man van mijn bijzondere band met die andere persoon heeft tot een enorme huwelijkscrisis geleid. Sindsdien lijken de kaarten opnieuw geschud en zorgt mijn nieuwe ingeslagen weg (op zoek naar autonomie) voor heftige ruzies en conflicten. Het lijkt wel of elke stap die ik zet richting authenticiteit de afstand met mijn man vergroot en zijn paniek, controledwang en boosheid doet toenemen. Ik ben niet gelukkig en altijd intens moe. Achteraf bekeken vrat mijn relatie altijd al enorm veel energie maar nu ik me ervan bewust ben en het heb benoemd is het slopend. Ik voel me eigenlijk nooit meer echt lekker relaxed en happy! , behalve als ik een paar dagen alleen ben met onze kinderen. Mijn zielsverwant speelt hier vrijwel geen rol in. Elk contact is door onze partners min of meer “verboden”, we zien elkaar niet meer en we hebben incidenteel contact maar dat weet niemand. Door hem zijn mijn ogen geopend. Onvoorwaardelijke liefde, iemand die zich niet aan me ergert of me constant bekritiseert, iemand waarbij ik gewoon kan zijn zonder angst of schuldgevoel, mezelf weer kan zien als een liefdevol mens. Liefde kan en mag geven. Het bestaat écht. Maar helaas niet in mijn relatie. Nog niet. Wordt aan gewerkt! Wat lijkt me dat heerlijk.(Onbekend)

Antwoord 17
Ja lieve L, non is mijn beroep ook tegenwoordig, heb ik hard voor gewerkt en ik moet zeggen het bevalt goed, liefde voor mezelf en een innig weten dat er echte Liefde bestaat,hoop en vertrouwen dat het eens goed komt en ja die knuffels, vanuit de ziel is toch wat je graag wilt..liefs(Onbekend)