Q0616. Gewetensvraag?

Onbekend

Ik lees hier zo vaak dat je twin er niet aan toe is, dat die ander het niet wil zien.. is dat niet iets van jezelf? En hoe weet je dat die ander het niet wil zien? en wat wil die dan niet zien? heb het gevoel dat wat we hier schrijven vaak over onszelf gaat, wat hebben we zelf al gedaan om open en eerlijk die Liefde te kunnen ontvangen. Want hoe kun je liefde van een ander krijgen als je aan alle kanten vast zit en niet eerlijk bent t.o. de mensen om je heen.. god opent een raam als je een deur dichtdoet, wij willen allemaal een open deur en een open raam, we vinden onszelf eerlijk om het ego van onze naasten niet te kwetsen maar de liefde van onze ‘wederhelft’ leggen we naast ons neer,die is het allerbelangrijkst en toch wachten we af omdat…?

Antwoord 1
Omdat de grote God besloten heeft dat het nog niet mijn tijd is, niet onze tijd is, dat ik misschien het maar moet doen met een open deur of een open raam. vertrouwen hebben in het grote geheel is misschien wel een van de moeilijkste dingen die je moet leren, het gaat over acceptatie en overgave, in een diepte die je je misschien niet voor kunt stellen. Al zou god mij vragen om de wolken blauw te verven en de zon paars en ik zou zodoende mijn TZ in mijn leven krijgen, dacht je dan dat ik niet allang, met mijn blikkie aan het einde van de ladder stond??. Uiteraard, maar ik moet me buigen voor een groter geheel, voor meer mensen, voor alles wat nu gewoon belngrijker is dan ik en mijn TZ ( en dat zal heel wat zijn). Dus buig ik me, ik vraag me elke dag af hoe ik dat kan en hoe ik dat doe, maar ik doe het uit nederigheid en dankbaarheid. Als de sleutel van tijd en ruimte in het mechanisme van het universum klikt is het misschien de tijd, ik wacht niet, ik probeer de weg van god te belopen zoals hij die voor ogen heeft. Niet omdat het makkelijker is, niet omdat het geen pijn doet, niet omdat ik niet wil vechten, maar wel omdat ik geduld heb ( ik hoor het mezelf zeggen, verdien een schouderklop, hahaha), omdat ik vertrouw, omdat ik dat wil en ik dat kan!!! Als je maar lang genoeg onderweg bent, en je wilt graag leren, kom je vanzelf uit bij vrede en acceptatie, je zult wel moeten, anders heb je geen leven!!!, Succes en liefs(Onbekend)

Antwoord 2
Ik denk dat die ander het wel wil zien, maar het nog niet MAG zien, omdat die nog in een ander traject zit.Tegen de tijd dat die het traject los mag laten (=opdracht voltooid), dan pas mag hij/zij het zien. Het is niet een kwestie van niet willen,maar van: niet mogen.(Onbekend)

Antwoord 3
Als je nog zo jong bent, wat moet je dan met zulke gevoelens voor iemand bijna 2x zo oud? Dat lijkt mij reden genoeg om iets niet te willen zien. Omdat je het gewoon nog niet KUNT begrijpen. Mijn gezin weet van het feit dat hij mijn tweelingziel is en ik kwets hun daar niet mee. Ze zouden het me juist gunnen wanneer hij en ik een liefdevol contact zouden hebben. Dus ja, waarom wacht ik af? Omdat elke keer wanneer ik contact met hem zocht, hij mij duidelijk heeft laten merken dat hij mij niet moet. Ik moet hem de rust gunnen hier zelf achter te komen. Hij is nog zo jong!! Ik KAN hem hier niet mee opzadelen voordat hij laat zien dat hij daar klaar voor is. En vooralsnog wil hij niet toegeven hoe belangrijk ik toen voor hem geweest ben (denk ik/voel ik). Ik houd me rustig, hij zal nu zelf contact moeten zoeken. Ik heb hem in oktober nog 1 x duidelijk kunnen maken dat ik toentertijd mis was met mijn conclusie, wat kan ik verder nog doen behalve wachten? Toch vraag ik mi! j af waarom de ene tweeling elkaar wel mag zien en ontmoeten en de andere niet. Wie heeft daar ideeën over?(L.)

Antwoord 4
Wat een mooie antwoorden..ook vandaag voel ik dat zo, niet altijd hoor, dat je geduld moet hebben en dat als de tijd er is dat het dan voor mij/ons goed komt. Ik kan dat steeds beter accepteren, toch zou het wel handig zijn als je met een blikkie verf klaar zou zijn haha. Soms is het ook een gevecht met je ego hè, om het knoppie om te zetten en tegen jezelf te zeggen, wees blij met wat je hebt, met wie je bent en dat je je twin kent, want dan ben je gelukkig ook al mis ik twin zo af en toe enorm en mag het nog niet, geduld? geloof dat ik het begin te leren en de Liefde die gaat toch niet weg, daar komt niets of niemand meer tussen.(Onbekend)

Antwoord 5
Jouw woorden zijn de mijne, reactie 1. Dit is helemaal hoe het ook voor mij werkt. Tevens zijn je woorden een bron van troost op dit moment want ik heb het er moeilijk mee. Ik voel de afstand tot mijn eigen partner, het verlangen naar mijn tweelingziel die nog een heel eind achter mij zit qua inzicht en ontwikkeling, de grote vraag hoe het verder moet en zal gaan. Ik weet vanuit mijn diepste zelf dat ik van God de kracht krijg om dit te doorleven, er te zijn voor de mensen die mij meer nodig hebben dan mijn twin op dit moment (mijn man en kinderen dus). Ik weet dat het nog niet onze tijd is en dat dat misschien wel pas in een volgend leven zal zijn. En ja, soms voelt dat ontzettend verdrietig. Een rouwgevoel. Maar je kunt niet zomaar alle schepen achter je verbranden ten behoeve van de zielsliefde. Dat is egoistisch. Ik heb rekening te houden met vele andere belangen en ik heb de wil en de kracht gekregen om dit te doen. Ik probeer integer en zuiver te blijven in mi! jn doen en denken. Het is moeilijk je over te geven aan een groot “niet weten”, een groot gapend gat van onzekerheid over het leven. Maar ik heb vertrouwen en dat is de sleutel om hiermee om te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat mensen hun tweelingziel niet voor niets ontmoeten. Dat is niet iedereen gegeven. Er is een zekere toestand van ontwaakt zijn voor nodig en ik ben dankbaar dat ik dat ben.(Onbekend)

Antwoord 6
Mooi antwoord 1, zo denk ik er ook over, je hebt weinig keuze als je wilt overleven en groeien, de moeilijkste les is volledige overgave en vertrouwen (zonder je eigen verantwoordelijkheid uit de weg te gaan maar je bent nooit verantwoordelijk voor de groei van een ander). soms steken gevoelens van onmacht en wanhoop de kop op en denk ik “mag ik alsjeblieft even een time-out” maar de film gaat gewoon verder, het lijkt wel of die steeds sneller gaat draaien, of de pieken en dalen steeds heftiger worden, maar je gaat gewoon door want er is geen weg terug. (Onbekend)

Antwoord 7
Antwoord 5: antwoord 1 hier, je probeert niet integer te zijn, je bent het ook!!! Succes (wat ik zelf ook nodig heb, hahaha)(Onbekend)
Antwoord 8 Dank je antwoord 7. Wat lief.(Onbekend)