Q0615. Jaloers?

Wil heel graag jullie mening. Ben totaal niet jaloers uitgevallen en al helemaal niet mbt twin. Maar er is 1 persoon waar twin soms mee kletst en dan ben ik totaal van de leg! Ik kom die persoon al 9jr tegen in mijn leven, is nooit mijn favoriet geweest, beetje apart type, kan het moeilijk omschrijven, soort van zweverig type maar de nep druipt er vanaf, vind het altijd een beetje zielige verschijning. Waarom ben ik zo van slag elke keer weer als twin met die persoon staat te praten? het slaat echt helemaal nergens op, heb ik een goeie dag gehad, zie ik ze kletsen schiet ik totaal in de stress en voel me compleet depri, kan ik wel janken. Dat gevoel raak ik dan ook niet zomaar weer kwijt, zit gewoon in tranen hier dit bericht te schrijven … dat is toch niet normaal?? vraag me al lang af waarom ik die persoon kennelijk steeds moet tegenkomen in mijn leven, zelfs als ik in de zomer op een terrasje zit en die persoon blijkt daar ook te zitten kan ik me al niet meer ontspannen, stoorzender? wil het graag begrijpen, hebben jullie een idee? Het is ook niet eens echt een jaloers gevoel maar kan het ook niet anders omschrijven.

Antwoord 1
9 jaar ? Dan ben je wel een ultieme testcase.Het lijkt wel of je uitgetest wordt.In vrijheid, in ultieme naastenliefde, in….ja in wat eigenlijk?Net zolang tot het er niet meer toedoet,wie er in je omgeving is?Ik zou het aan een medium vragen,een foto van haar laten zien.En dan vallen er misschien dingen op hun plek,een eyeopener,valt het kwartje.Weet zij dat jullie twins zijn?(Onbekend)

Reactie
Was het net weer een beetje gezakt loop ik die persoon vanmorgen bijna letterlijk tegen het lijf en dan begint het weer….mijn bloed begint te koken…dus loop ik even later in het bos weer in tranen in mezelf te vloeken (niet op die persoon maar uit pure frustratie omdat ik gewoon niet begrijp waarom ik daardoor zo uit mn doen ben) dus probeer ik het voor mezelf te analyseren… OK, wat zijn mijn trefwoorden bij die persoon; gefrustreerd, nep goeroe, wolf in schaapskleren, ongepast wulps, zo’n type waar je plaatsvervangende schaamte van krijgt… niet eens rijk, niet eens aantrekkelijk om te zien maar misschien denkt het andere geslacht daar anders over…, al met al niet bepaald kenmerken om jaloers op te worden vond ik, kan echt niet 1 reden bedenken. Ik had dit gevoel overigens al voordat ik twin ontmoette en ik ben zeker niet de enige, maar toen raakte het me niet. Waarom ben ik dan nu zo van slag als twin met die persoon praat (en niet als twin met letterlijk! en figuurlijk veel mooiere personen praat), wat moet ik hier uit leren, waarom kan ik er niet gewoon boven staan? het enige wat ik kan bedenken is dat ik een hekel heb aan mensen die nep/gemaakt/niet echt zijn en het niet kan uitstaan dat twin dat misschien niet doorheeft, ben wel heel benieuwd naar jullie reacties. En weet je, misschien vergis ik me ook wel heel erg in die persoon en functioneert die nu als stoorzender om het slechtste (verborgen gebrek?) in mij naar boven te halen haha. Ik kan echt in alles en iedereen het mooie, het goede, het lieve en positieve zien, alleen krijg ik van deze persoon echt alleen maar de kriebels, alsof het een “zuiger” is. (Onbekend)

Antwoord 2
Het klinkt alsof die persoon jou erg onzeker maakt, alsof je bang bent dat je twin haar leuker zal vinden dan jou. Heel menselijke gevoelens maar in het licht van tweelingzielverwantschap totaal overbodig (even er vanuit gaande dat hij zeker je twin is). Dit omdat tussen een zielsliefde nooit iemand kan komen. Ja, je twin kan best met een ander een relatie aangaan of, zoals de mijne, een hele hoop wisselende vriendinnen hebben, maar tussen de band die er is tussen jullie, komt niemand ooit. Ga eens bij jezelf na wat het precies is in die vrouw dat jou zo ergert en waardoor je je bedreigd voelt. Als je dat weet kun je er misschien iets mee. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven ook wel eens op mijn twin’s facebook te neuzen om te zien met wie hij omgaat en hoe die meiden eruit zien, maar ik heb me nog nooit onzeker gevoeld daarover. Ik ben toch de leukste (haha) en op een dag zal hij dat vanzelf zien. Maar ik ken dat gevoel wel dat je beschrijft; niet leuk. (Onbekend)

Antwoord 3
Hoi antw 1, ja 9jr, maar ze stoort me pas sinds ik twin ken hoor, daarvoor vond ik het een beetje wanhopig/zielig geval. En ik mag toch echt hopen dat die persoon niet weet dat wij TZ zijn, stel je voor, ze verkoopt zich als spiritueel coach haha, zie je het voor je dat twin daar zijn verhaal kwijt kan? Hoorde vanmiddag van een vriendin die getrouwd is met haar twin dat zij dit soort confrontaties ook wel kent, juist omdat ik zo’n afkeer heb van die persoon kan ik onmogelijk begrijpen (raakt het mij zo) dat twin zo gezellig kan kletsen met die ander, vond het wel een mooie waarheid voor mezelf haha.(Onbekend)

Antwoord 4
Zou het een persoon kunnen zijn waar jij karma mee hebt? misschien een ziel uit een vorig leven die je triggert iedere keer weer, misschien een ziel die ooit eens tussen jou en twin heeft gestaan en voel je dit nu weer? zomaar een optie die bij mij binnenkomt.(Onbekend)

Antwoord 5
Antw.2, nee het maakt me niet onzeker, en het maakt me verder ook niet zo veel uit met wie twin praat of omgaat maar deze stoorzender maakt op één of andere manier veel woede in mij los en ik heb me afgevraagd waarom. Ben niet boos op die persoon (nooit geweest ook), op twin, of op mezelf en toch voel ik woede. Misschien woede over de situatie, een situatie waarbij je vol ongeloof dingen ziet gebeuren en denkt “hoe kun je zo blind zijn, zie je dan echt niet wat er gebeurt?” (waarbij je je idd afvraagt, is dit wel echt mijn twin? haha). Bij ieder ander denk je dan …. nou ja vul maar in… maar bij twin is het gelijk zo confronterend, heeft ook helemaal niets met jaloezie te maken. Maar de woede is nu voorbij en voel me vooral weer erg verdrietig en machteloos, ik weet ook dat het weer een doel heeft alleen is mij nog niet helemaal duidelijk welk doel, en ik laat me er weer “vrijwillig” voor gebruiken, pfffff, komt er ooit een eind aan? Ik word hier zooooo moe van. (Onbekend)

Antwoord 6
Antw4, ja dat heb ik me ook afgevraagd en niets is onmogelijk maar ik ken echt heel veel mensen, mannen en vrouwen, spiritueel en niet spiritueel die exact dezelfde afkeer voelen bij die persoon. En juist daarom stoort het me denk ik dat twin kennelijk wel gecharmeerd is van haar, er wel met open ogen intrapt (want zo zie ik het, sorry). (Onbekend)

Antwoord 7
Lieve vraagsteller,misschien voor je twin een les in onderscheid maken wat is echt liefde en wat is nep,misschien denkt hij bij haar iets te zien waarvan hij weet dat het er is maar het nergens kan vinden?Als zoveel mensen hetzelfde gevoel hebben bij die persoon zou je bijna niet denken dat het alleen met jou karma te maken heeft maar meer met inzichten van jou twin.wens je veel sterkte want zo te lezen raakt het je wel behoorlijk, probeer er boven te staan!liefs.(Onbekend)

Antwoord 8
Ja als zoveel mensen datzelfde gevoel hebben bij die vrouw kun je je afvragen wat jij er van moet leren of misschien moet je twin er wel iets van leren, ik zou me er ook aan storen denk ik in jouw geval. Misschien kun je het voorzichtig kenbaar maken aan je twin?(Onbekend)

Antwoord 9
Aan antwoord 3: het zijn in een TZ relatie de grote tegenstellingen in gedrag,opvattingen en inzichten die vaak de grootste pijn veroorzaken, dat zijn de beruchte confrontaties juist omdat je eigenlijk zo 1, zo hetzelfde bent komen die tegenstellingen heel hard aan. En als die tegenstelling iemand van het andere geslacht is dan lijkt het alsof je jaloers bent maar de feitelijke tegenstelling is het verschil in inzicht en dat zou net zo goed een zakelijke transaktie kunnen zijn. Zou je het moeilijk vinden als jouw twin bij haar zijn verhaal deed?(Onbekend)

Antwoord 10
Karma is ook hetgeen wat er in mij opkomt als ik dit lees. Ze triggert wel heel sterke gevoelens van afkeer bij je. Ik herken dat m.b.t. een bepaald persoon wel. Ik heb ook zo iemand in mijn omgeving. Ik ga haar zoveel mogelijk uit de weg. Kan me goed voorstellen hoe ergerlijk het is dat hij het niet ziet. Hij heeft waarschijnlijk geen karma met haar. Ik zou niet te vaak klagen over haar tegen je twin, daar bereik je alleen maar het averrechtse effect mee, namelijk dat hij jou minder sympathiek gaat vinden en haar meer. Wat je wel kan doen is, als je haar ontmoet, jezelf in gedachten in een ondoordringbare cocon zetten waar zij niet doorheen kan. Je houdt haar dan op afstand zodat ze je niet kan raken. Ik doe dat ook soms en het helpt. (Onbekend)

Antwoord 11
Dank voor jullie reacties, antw9 ja, ik zou dat wel moeilijk vinden als twin bij haar zn verhaal doet (misschien was dat ook wel mijn grootste angst, dat hij haar om wat voor reden danook niet goed zou inschatten), in de 1e plaats omdat ze niet zuiver voelt, omdat ik weet hoe slinks ze te werk gaat, en dat gevoel hebben meerdere (spirituele) mensen en in de 2e plaats omdat ik haar ook heel regelmatig tegenkom en ze mij niet eens aan durft te kijken omdat ze waarschijnlijk wel aanvoelt dat ik haar doorzie. En ja , dan zou ik het toch wel graag willen weten als twin daar zijn hart heeft uitgestort, per slot van rekening heb ik ook met haar te maken …. vind het te gek voor woorden dat ik van zo iemand slapeloze nachten moet hebben……. als ze wel zuiver en OK was geweest had het me niets uitgemaakt, had ik het fijn gevonden dat twin met iemand kon praten zelfs als ik die persoon zou kennen. En over dat karma, ja dat blijf ik me afvragen, maar dan hebben wel heel ! veel mensen karma met haar haha.(Onbekend)

Antwoord 12
Hoi antw.10, ja, met een grote boog eromheen in een coconnetje, goeie tip, nou de meesten lopen er idd met een grote boog omheen alleen twin niet, had soms zelfs het gevoel dat twin het gebruikte om mij te triggeren (heeeeel pijnlijk!!). Heb ook heel sterk het gevoel dat ik hem moest behoeden voor een grote fout (?)en dan lees ik een opmerking en dan bekruipt mij angst dat ik misschien wel te laat was…. en over dat klagen, in het aardse spreken wij niet meer met elkaar helaas, zou een hoop frustratie schelen. Een vriendin gaf me het advies om die dame “Liefde” te sturen, nou misschien dat me dat over een poosje lukt maar op dit moment voel ik alleen maar heel veel verdriet en frustratie, nog steeds. (Onbekend)

Antwoord 13
Lieve vraagsteller dat is wel heel frustrerend als jullie geen kontakt meer hebben en je ziet dat hij zich heel prettig voelt bij zo een vrouw en ooknog bang bent dat hij daar zijn hart uitstort, dan zou ik ook flippen denk ik jaloers of niet het gaat dan toch ook over jou. Hadden jullie eerst wel kontakt dan en waarom dan nu niet meer? anders misschien toch voorzichtig weer eens benaderen? Lieve groet.(Onbekend)

Antwoord 14
Hoi antw.13, ha flippen, die vind ik leuk! gelukkig flip ik eigenlijk nooit op het moment zelf omdat ik meestal in mijn cocon zit die me beschermt. En voorzichtig benaderen is geen optie voor me want dan gaat twin misschien wel flippen haha en daar kan geen cocon tegenop, maar we hebben wel op een andere manier contact en hij weet het nu wel. dank voor je reactie, liefs. (Onbekend)

Antwoord 15
Misschien is dit een ultieme les voor je dat je ACCEPTEERT en RESPECTEERT dat, hoezeer twin en jij ook 1 zijn, hij toch nog steeds zijn eigen keuzes maakt en dat je daar geen zeggenschap over hebt. Dat, ook al kom je steeds dichter bij elkaar, het leren van de lessen per persoon gewoon door blijft gaan. Want ik geloof er niets van dat wanneer twins uiteindelijk bij elkaar komen, er niet meer gewerkt hoeft te worden aan de relatie. Dat zal altijd blijven bestaan. Alleen, als het goed is, heb je met de voorgaande lessen geleerd hoe je daar in je twinrelatie mee verder moet gaan. Alertheid blijft altijd geboden. Zodat de relatie stand houdt en niet het risico loopt verloren te gaan. Daarvoor hebben twins teveel werk verzet en zijn ze te kostbaar voor de samenleving. Wellicht is het voor jou de les dat je leert te accepteren dat hij dingen anders kan zien dan jij en dat je daar dan toch geen oordeel over hebt. Dat je vertrouwen in hem blijft houden. In ieder geval weer ! zwaar kl…. . liefs(L.)

Antwoord 16
Lieve L, het is alweer overgewaaid, afgesloten voor mij iig. Je hebt gelijk dat er in elke relatie gewerkt moet worden alleen denk ik dat het bij ons de bedoeling is zoveel mogelijk “uitgewerkt” te zijn als individu, zodat wij straks een optimale kans van slagen hebben samen. Het is ook niet voor niets dat wij elkaar zo regelmatig tegenkomen haha, wij worden zeg maar heel zorgvuldig gepolijst aan elkaar (op soms wel een heel bijzondere manier), daar hebben ze goed over nagedacht daarboven 😉 , liefs.(Onbekend)