Q0611. Moe?

Onbekend

Zijn jullie ook zo vreselijk moe?? Het schijnt bij het transformatieproces te horen maar ik sleep me af en toe voort, wat kun je verder nog doen behalve zorgen voor voldoende slaap en gezond eten en veel water drinken.

Antwoord 1
Je concentreren op leuke dingen,of alleen leuke gedachten mag ook. Ik heb me teruggetrokken zoveel mogelijk en afgewacht tot ik meer energie kreeg.(Onbekend)

Antwoord 2
Herkenbaar wat je zegt. Naar mijn idee heeft het inderdaad te maken met de transformatieproces. Wat ik er aan doe? Ik neem voldoende rust voor mezelf. Ik laat nu ook veel meer de controle los in mijn dagelijks leven. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.(Onbekend)

Antwoord 3
Ja, ik heb er ook last van. Intense moeheid, en dan ‘s nachts een paar keer wakker worden. Veel dromen en aan mijn twin denken overdag. Ik probeer maar eerder te gaan slapen en heel veel vitaminen te nemen. Vraag me af of mijn twin er ook last van heeft.(Onbekend)

Antwoord 4
Moe, alsof je een olifant achterop je fiets hebt zitten..mijn manier..gezond eten, veel thee en water, yoga, mediteren en gezellig werk en dan nog val ik soms om van de moeheid(Onbekend)

Antwoord 5
Ja, moe… Zowel van structureel te weinig slaap als van alle commotie elke dag weer. Sinds augustus 2010 slaap ik nooit meer voor 00.00 uur en word ik elke morgen rond 06.00 uur wakker. Maakt niet uit hoe laat ik op bed ben gegaan. En toch presteer ik overdag hetzelfde als daarvoor. Soms ben ik echter zo moe van alle gevoelens, van het gemis, van alle vragen, van het keiharde werken om in mijn positieve gevoel te blijven, dat ik niet anders kan dan me een hele dag terugtrekken in mezelf. Dan zijn zelfs mijn gezinsleden en de energie die ze om zich heen hebben mij teveel. Rust is dan het enige wat ik wil. En dat helpt. Daarna kan ik er weer even tegen. Als ik me weer eens zo voel, dan kies ik voor mezelf en geef mezelf de rust. Ik weet namelijk ook dat ik al 6 maand keihard aan het werk ben en dan verdien ik af en toe wel even helemaal ‘niets’.(L.)

Antwoord 6
Lieve L, ik weet niet wat het is, maar ik herken me altijd zo in jouw reacties. Bij mij is dit dus exact hetzelfde! Dan kunnen mijn gezinsleden me ook even teveel worden, wil ik alleen zijn. Ik heb gelukkig een eigen ruimte in huis die helemaal van mij alleen is. Daar ga ik dan zitten, kaarsjes aan, wierookje erbij. Ik mediteer dan wat of kijk foto’s van mijn TZ. Of ik zit gewoon lekker wat te denken en naar muziek te luisteren. Opladen zodat ik er weer tegen kan. Het lastige vind ik dat dit niet altijd begrepen wordt, en mensen niet snappen dat je je even wilt terugtrekken. Dat kan voor mij ook door lekker in de tuin te werken, een hobby te doen waarbij mijn gedachten lekker de vrije loop krijgen, of gewoon tijdens het wandelen of fietsen door de stad. De kunst is denk ik om je te kunnen afsluiten.(A.)

Antwoord 7
Pfff nou dr zijn sommige dagen bij dat ik savonds gewoon weg helemaal kapot ben, en dan is het nogmaar begin van de week haha. Maar dr zijn ook dagen bij dat ik dr niet zoveel ‘last’ van heb. Maar wat ik doe is sowieso rust nemen met niemand om je heen, radio uit lekker even op bed liggen of even op de bank zitten met een kop thee, helpt echt! Dingen loslaten, positive gedachten,vrolijke kleuren in je huis en kleding, word je vrolijk van 😉 dus niet depri dat vreet ook weer energie en die hebben we juist nodig! succes, dont worry be happy. Liefs(E.)
ReactieDank jullie voor de antwoorden, ik ben de vraagsteller. Ja, heb alles al geprobeerd, rust en tijd voor mezelf nemen, wierookjes branden (heeeeerlijk) water,thee,slapen,leuke dingen doen en controle loslaten ook al (was een grote stap voor een controlfreak als ik :-)), ja en dan nog zo moe, idd alsof je een olifant achterop hebt. Vergeet ook niet dat we keihard werken met dat hele transformatieproces alleen zie je daar aan de buitenkant helemaal niets van.(J.)

Antwoord 8
Lieve J, Ja hard werken, dat is het zeker. En ik maar denken dat ik hele dagen niets uitvoer behalve een beetje mediteren, aan twin denken, verbanden zien, energie toesturen en mijn gevoel aftasten. Ik kom soms tot niets wezenlijks (huishouden, andere dingen die gedaan moeten worden) maar eigenlijk is dat helemaal niet zo erg bedenk ik me nu. Want er wordt wel degelijk hard gewerkt, maar het is niet zichtbaar. Wel voelbaar voor mij, want ik groei met de dag. En jullie ook. Soms moet ik me er echt toe zetten om iets te gaan doen en dat lukt ook wel, maar ik heb zoveel tijd nodig om de dingen op een rij te krijgen en ook om te genieten van het goede gevoel dat twin me geeft. Ik vind dat we ons daarvoor niet schuldig moeten voelen! (A.)

Antwoord 9
Ja, ook ik herken het verhaal! Begint het zonnetje buiten iets meer te schijnen, ben ik alleen maar MOE MOE MOE. Rust nemen? Ja dat doe ik genoeg, maar ben eigenlijk nooit uitgerust. Vooral na het avondeten dooft het kaarsje langzaam. Waar het vandaan komt? geen idee. Na het verlies van mijn tweelingziel (bijna 6 maanden nu) ben ik uit een diepe put naar boven geklommen. Dus waarschijnlijk heeft het bij mij ook met het transformatieproces te maken. Fijn om te weten, maar erg vervelend!! En hoe meer ik hem loslaat; des te sterker komt hij terug in gedachten, dromen, herinneringen. Het is voor mij ongelofelijk hoe dat kan…Heeft iemand die ervaring ook?(Onbekend)

Antwoord 10
@ antwoord 9: wat is loslaten bij jou…? Probeer je je twin te ‘negeren’? Of kun je echt in liefde aan hem denken en het accepteren dat het komt zoals het komt? Komt hij misschien meer in je dromen en gedachten voor omdat je in je ‘loslaten’ hem misschien ‘blokkeert’? Is dat de reden dat hij zo sterk terug komt, omdat je hem op een bepaalde manier ‘afstoot’? Ik voel mij nl. een stuk energieker als ik mij goed voel, happy voel. En als ik mij happy voel, dan is dat oa omdat ik dan op dat moment accepteer dat het is zoals het is en dat ik gewoon heel erg blij ben dat twin bestaat. Dat we bij elkaar horen, en dat ik 100% vertrouwen heb dat het uiteindelijk goed komt. Dat het goed is dat ik van een afstand intens van hem mag houden. Dat ik hem mag proberen te helpen via ons speciale lijntje. Als ik probeer mijn twin te ‘vergeten’, dus bijvoorbeeld wel ‘zeg’ dat ik hem loslaat maar het dan niet als zodanig VOEL, dan word ik echt moe. Het vechten tegen de bierkaai. Als ik! de bijzonderheid en de goddelijkheid van ons twins kan inzien, als ik me hier DANKBAAR voor kan voelen, dan ben ik beduidend energieker. Helaas gebeurt dit nog niet alle dagen, maar de frequentie hiervan neemt goddank wel toe!(L.)

Antwoord 11
Jouw gevoel van vermoeidheid herken ik. Maar dat het te maken kan hebben met de transformatie is nieuw voor me. Zelfs na een nacht van acht uren slaap, zit ik ‘s morgens in de trein naar mijn werk weer te dommelen. Ik heb momenteel ook heel veel behoefte aan alleen zijn, maar ik heb ook al het gevoel dat er weer een tijd komt dat ik meer sociale contacten aankan. Ergens weet ik zeker dat het te maken heeft met het leerproces waar je doorheen gaat. Op deze manier met jezelf bezig zijn is behoorlijk confronterend en kost de nodige energie. Vergeet niet dat het voor een goed doel is! Want uiteindelijk wil je net als ik samenzijn met je zielsliefde. En dat kan alleen als jullie beiden op hetzelfde niveau van persoonlijke ontwikkeling bent aangekomen. Een laatste tip: richt je aandacht op mensen en dingen waarvan je energie krijgt. Zo luister ik graag naar muziek, of lees een mooi boek. Veel sterkte hiermee toegewenst.(Onbekend)