Q0594. Verschil in ervaren?

L.

Volgens mij is er bij bijna alle tweelingzielen een verschil in het ervaren van het intense verdriet om de scheiding. Het lijkt alsof de mensen met de meest intense gevoelens hier het vaakst hun vragen en twijfels uiten. Natuurlijk ook omdat er veel andere helften zijn die nog niet willen zien wat er speelt. Kan het zijn dat twins altijd gescheiden zijn in een rationele en een emotionele kant? Dat de rationele kant langzamer gaat omdat hij/zij minder voelt, minder pijn heeft, en dat de emotionele kant het altijd eerder in de gaten heeft en lijfelijk pijn heeft van de scheiding en ontkenning? Of speelt dit enkel in de beginfase van herkenning en acceptatie? Ik weet echter haast wel zeker dat mijn twin net zo gevoelig is als ik en net zo makkelijk gekwetst kan worden maar toch in het dagelijks leven een stoere houding laat zien. Daar waar ik in het begin direct ben begonnen met zoeken is mijn twin juist alles aan het wegstoppen. Rationeel?

Antwoord 1
Ja goeie vraag! Dat is bij ons zeker zo,hij rationeel en loopt niet met zijn emoties te koop.Ik gooi het er allemaal uit die emoties,kan mij het schelen.Hij houdt nog zeer zeker de schijn op.Er is denk ik ook een scheiding tussen ons in ziener en nadenker.Ik de vooruitkijkende en hij de achternadenkende,het verstand dat altijd achteraan komt en intuitie die altijd voorop loopt.En omdat hij de verstandige/rationele is,moet ik met mijn intuitie maar wachten op hem.En zo moet dat ook,zulke scheidingen,complementair moeten we zijn als tweelingzielen,maar dan ook in alles.Wat moet dat een goeie samenwerking zijn,echt, soms snak ik daarnaar.Wou dat het al zo ver was.(Onbekend)

Antwoord 2
Hoi L, ik denk dat twins heel diep van binnen allebei hetzelfde zijn, heel gevoelig ook, maar dat door gecreëerde invloeden van buitenaf (die lessen heb je zelf bepaald) ze allebei een ander spoor zijn gaan lopen waardoor het lijkt alsof ze verschillend zijn. En als ze elkaar tegenkomen zien ze ineens zichzelf in die spiegel maar dan anders en dat geeft die schok en alles wat daaruit voortkomt. Ik denk wel dat vrouwen over het algemeen sneller hun gevoelens uiten, er anders mee omgaan, en in jouw geval bij een veel jongere twin is het natuurlijk nog veel complexer. Liefs.(Onbekend)